Ειδήσεις

Διαμαρτυρία της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων για την έλλειψη προσωπικού

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Με έκπληξη διαβάσαμε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. του νομού μας κ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Μάνος σχετικά με την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στα αεροδρόμια των νησιών της Δωδεκανήσου, την ικανοποίηση του προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου μας “για την άμεση ανταπόκριση και την πλήρη στελέχωση των δόμων της Ελληνικής Αστυνομίας”. Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι η ενίσχυση, σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών εν’ όψη της τουριστικής περιόδου. Οι μεγάλες διαφορές που προκύπτουν εάν κάποιος συγκρίνει τους ενισχυτικούς πίνακες που ανακοινώθηκαν για το 2014 με τους αντίστοιχους της προηγούμενης περιόδου του 2013 του οποίους και παραθέτουμε επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς μας :
2013 2014
Υπηρεσία Δόκιμοι Αστυνομικοί Αστυνομικοί Δόκιμοι Αστυνομικοί Αστυνομικοί
Α΄Α.Δ.Δ. 50 9
Α.Τ. Αερολ. Ρόδου 45 11 15 7
Α.Τ. Καρπάθου 15 4 18 4
Α.Τ. Μεγίστης 5 4
Α.Σ. Κάσου 2 1
Σύνολο 117 15 47 11

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι το υπουργείο μας, σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίθηκε στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής μας, στις οποίες το έλλειμμα σε μόνιμο αστυνομικό προσωπικό φτάνει το 40% θέτοντας έτσι σοβαρό ζήτημα για την άρτια λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών. Οι διαπιστώσεις αυτές τέθηκαν και από τους συνάδελφους μας, κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης παρουσία και του πρόεδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ στην Ρόδο στις 24-03-2014 .
Με δεδομένο ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αφήσουμε ανοχύρωτα τα νησιά μας, καλούμε τους τοπικούς φορείς και όλους τους Δωδεκανήσιους συμπολίτες μας να συμπαραταχθούν μαζί μας προκειμένου να απαιτήσουμε και να επιτύχουμε την πλήρη κάλυψη των αστυνομικών υπηρεσιών της Δωδεκανήσου σε προσωπικό και μέσα ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε το αγαθό της ασφάλειας και την καλή εικόνα της χώρας μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ ΜΠΕΛΕΝΙΩΤΗΣ Σταύρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου