Ειδήσεις

Αεροδρόμιο, υδατορόμια, ΚΤΕΟ και ενοικιαζόμενα στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ

Η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Ρόδου, τα υδατοδρόμια και μια σειρά από θέματα τοπικής σημασίας, κυριάρχησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών, Δομών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Της συνεδρίασης, προηγήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Χρήστο Μαντά και τον Συντονιστή της Θεματικής Υγείας της ΝΟΔΕ κ. Ηλία Τσέρκη όπου τέθηκαν ζητήματα του κλάδου.

Παρόντες ήταν εκτός από την πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή, ο γραμματέας της Περιφερειακης Επιτροπής Ν. Αιγαίου κ. Τάκης Μιχαήλου, ο τέως βουλευτής κ. Ιωάννης Παππάς, πολλά στελέχη της ΝΟΔΕ, θεματικοί και μέλη των τοπικών επιτροπών από όλο το νησί.

Κατά την συνεδρίαση όπου για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα δεν συζητήθηκαν οι επικείμενες εκλογές (!) ο κ. Παπαδόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στις εξελίξεις σχετικά με την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Ρόδου ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για ‘παρχώρηση και όχι για ιδιωτικοποίηση’ ενώ επέρριψε ευθύνες στο

ΤΑΙΠΕΔ για την έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης στους πολίτες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις κυρίως σε σχέση με το εργασιακό καθεστώς.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μάνος Κόνσολας που ήταν παρών, κατέθεσε μακροσκελές υπόμνημα στον κ. Παπαδόπουλο επισημαίνοντας μια σειρά από τοπικά ζητήματα της αρμοδιότητάς του, ενώ εντύπωση προκάλεσε

το γεγονός ότι τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου σε σοβαρό επίπεδο το ζήτημα αξιοποίησης ενός δεύτερου αεροδρομίου στο νησί της Ρόδου, αφού μόνον το ένα δεν είναι επαρκές για τις ανάγκες των τουριστών.

Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι αυτό είναι πρόταση του κ. Αντώνη Καμπουράκη και δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, οι οποίες αφορούν το ΤΑΙΠΕΔ, το υπουργείο Μεταφορών αλλά και το δημόσιο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημείωσε η ενημέρωση που έκανε ο κ. Παπαδόπουλος σχετικά με τις εξελίξεις για τις κινητές μονάδες ΚΤΕΟ στα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων (όχι ιδιωτικές), οι οποίες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν μέχρι το 2015.

Πολύς λόγος και συζήτηση έγινε γύρω από τα υδατοδρόμια τα οποία αν και θεωρούνται ιδανικές λύσεις για τα μικρά νησιά και για την ανάπτυξη πολλαπλών δραστηριοτήτων, οι δήμαρχοι δεν έχουν επιδείξει το δέον ενδιαφέρον με συνέπεια να μην προχωράει τίποτε, ενώ το υπουργείο είναι καθ’ όλα έτοιμο -όπως επισημάνθηκε.

Η συζήτηση κινήθηκε και σε άλλα θέματα όπως ο τουρισμός και οι λιμενικές εγκαταστάσεις, ενώ πολύς λόγος έγινε για τον τρόπο ασφάλισης των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, αφού οι ιδιοκτήτες Rent a car, αντιμετωπίζουν πλείστα όσα εμπόδια με τις ασφάλειες, τις πινακίδες κ.λπ. κατά την διάρκεια του χειμώνα που έχουν τα αυτοκίνητα παροπλισμένα.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στους αρμόδιους υπουργούς τα ζητήματα που τέθηκαν εκτός αρμοδιότητάς του και είπε ότι ‘να ξέρετε ότι έχετε έναν σύμμαχο εδώ’

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου