Τοπικές Ειδήσεις

Ένωση Καλυμνίων Ρόδου: «Ο Άγιος Σάββας πονά, διότι χάνονται ανθρώπινες ζωές, λόγω των απείθαρχων αρνητών της μάσκας και του εμβολίου»

Ο τύφος, η χολέρα, η μηνιγγίτιδα και άλλες θανατηφόρες πανδημίες, που μάστιζαν την ανθρωπότητα, ελαττώθηκαν λόγω της απομόνωσης, των εμβολίων και των φαρμάκων.

Με ανησυχία παρακολουθώ το θέατρο του παραλόγου να εξελίσσεται στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Κάλυμνο. Αρνητές της μάσκας και του εμβολίου, επικαλούμενοι τη θρησκεία. Προσωπικά, δεν έχω διαπιστώσει ποτέ και πουθενά, σε κανένα Ιερό Ευαγγέλιο, σε καμία σελίδα της Αγίας Γραφής, να λέει ότι δεν πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγείας που θέτουν οι επιστήμονες γιατροί μας και ακολουθούν οι ποιμενάρχες πρώτης γραμμής της Εκκλησίας. Και μάλιστα, όταν γνωρίζουμε, ότι οι Καλύμνιοι γιατροί, είναι ξακουστοί στα πέρατα της γης. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, οι συμπατριώτες μας δείχνουν να μην τους υπολογίζουν.

Βρέθηκαν αρχικά ένας, δυο, τρεις και έγιναν τελικά περισσότεροι στην Κάλυμνο, που αρνούνται μάσκα και εμβόλιο, χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζουν γιατί το κάνουν και τι έγκλημα επιτελούν. Όλοι αυτοί, που σε κάθε επέτειο, εύχονται υγεία ο ένας στον άλλον. Όλοι αυτοί, που στην προσευχή τους παρακαλούν την Παναγία να δώσει υγεία στον κόσμο. Αλλά οι ίδιοι, δεν σκέφτονται καν και δεν σέβονται το πολυτιμότερο αγαθό για το οποίο προσεύχονται: την υγεία. Πόσο πιο παράλογο?

Οι Καλύμνιοι στα πέρατα της γης, είμαστε ιδιαίτερα θρησκευόμενοι. Όμως, μέσα από τους παλιούς, Καλύμνιους ιερείς που γνώρισα στην παιδική μου ηλικία – από τον παπά Σιρίμη και τον παπά Αιμιλιανό που είχα ως πρότυπο – έμαθα ότι πάνω από όλα, η ανθρώπινη ζωή έχει αξία. Αν δεν υπάρχει άνθρωπος να προσεύχεται, δεν υπάρχει και η θρησκεία. Αυτή τη ζωή που αγνοούν οι αρνητές. Που δεν σέβονται και δεν υπολογίζουν αυτοί που αβασάνιστα κατηγορούν ως μασκοφόρους «αντίχριστους» αυτούς που πειθαρχούν, το ότι η Παναγιά βοηθά κάθε μάνα για να φέρει υγιή παιδιά στη ζωή. Όλοι αυτοί, ας διαβάσουν και ας ερμηνεύσουν συνετά τη φιλοσοφία της θρησκείας μας.

Ποιοι είναι λοιπόν οι «αντίχριστοι» που κατηγορούν όλοι αυτοί οι φασαριόζοι? Είναι άθεοι και αντίχριστοι, οι χειρουργοί όλου του κόσμου, επειδή φορούν μάσκα στο χειρουργικό κρεβάτι? Εγώ πάντως, φορώντας τη μάσκα και ανυπομονώντας να έρθει η ημερομηνία του εμβολίου μου για να απελευθερωθώ από το φόβο της αρρώστιας, δεν ένοιωσα να αλλάζω θρησκεία… Ορθόδοξη Χριστιανή παραμένω συνειδητά…

Και δεν θα αντικαταστήσω την ιατρική μάσκα με «μπούργκα» ποτέ, ακολουθώντας άλλες θρησκείες. Θα με συγχωρέσουν οι συμπατριώτες μου, αλλά αυτές οι ανοησίες μου θυμίζουν κάποιες άλλες νοοτροπίες που – λόγω ανόητων δοξασιών – απαγορεύουν σε περίπτωση ανάγκης τη μετάγγιση αίματος.

Όλοι αυτοί οι αρνητές, επικαλούνται το Χριστό, την Παναγία και όλους τους Αγίους, χωρίς να έχουν καν διαβάσει ή χωρίς να έχουν ερμηνεύσει αυτά που διαβάζουν. Αν δεν θέλεις να φοράς μάσκα, είσαι ελεύθερος να το κάνεις. Να κλειστείς όμως στο σπίτι σου, να μην επιβαρύνεις με ιικό φορτίο τους συνανθρώπους σου, να μην καταστρέφεις την οικονομία ενός νησιού και να μην επικαλείσαι τη θρησκεία για να δικαιολογήσεις την επιπολαιότητά σου.

Ο Χριστός – αν θυμούνται οι αρνητές – βίωσε τη Σταύρωση, για να ζήσει ο άνθρωπος. Για εμάς. Και ήπιε, αντί για εμάς, το πικρό ποτήρι του θανάτου. Ποια θυσία μεγαλύτερη έπρεπε ακόμα να κάνει για να βάλουμε μυαλό? Οι εικόνες των Αγίων, που κάποιοι επικαλούνται ότι δακρύζουν – όσοι έχουν δει κάτι τέτοιο – δακρύζουν διότι χάνονται καθημερινά άνθρωποι από αυτή τη λαίλαπα της αρρώστιας. Κανείς δεν θέλει να χάνονται οι δικοί του, οι γονείς, τα παιδιά, οι φίλοι. Και αυτή τη στιγμή, στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, ο ένας παρασύρει τον άλλον στην απερισκεψία, στην επικινδυνότητα και σύμφωνα με τους γιατρούς, ίσως στο θάνατο.

Στη γειτονική Λέρο με την Παναγία του Κάστρου, εξαφανίσθηκαν τα κρούσματα διότι οι άνθρωποι πειθάρχησαν. Στην Πάτμο, το Ιερό νησί, στη Σύμη με τον Πανορμίτη, επίσης προσέχουν. Στη Νίσυρο με τη Σπηλιανή, στην Τήνο με τη Μεγαλόχαρη επίσης πειθαρχούν. Στη Ρόδο με την Παναγία Τσαμπίκα, παρά τους τουρίστες που ήρθαν το καλοκαίρι, τα κρούσματα δεν είναι τόσα πολλά σε σχέση με την Κάλυμνο. Τι σημαίνουν αυτά? Ότι οι υπόλοιποι νησιώτες, είναι λιγότερο Χριστιανοί? Όχι βέβαια! Απλά, σέβονται και σκέφτονται περισσότερο ίσως…

Και γιατί θα πρέπει για μια ομάδα αρνητών, να καταδικάζεται ένα ολόκληρο νησί? Έχουν βάλει στο στόχαστρο τους πάντες. Όλους, όσους επιβάλλεται λόγω θέσης να εφαρμόζουν το νόμο. Στο στόχαστρο ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος, οι Αστυνομικοί… όλοι όσοι επιδιώκουν τη σύνεση. Δείχνουν ασέβεια σε γιατρούς και νοσηλευτές πρώτης γραμμής που παλεύουν στο Νοσοκομείο για την υγεία, αλλά και για να καταστείλουν όλη αυτή την ανοησία. Και όλοι αυτοί οι φασαριόζοι με το κενό στο μυαλό, δεν υπολογίζουν ότι φέτος, κινδυνεύει η οικονομία του νησιού να τιναχτεί στον αέρα.

Παίρνοντας επάνω μου την ευθύνη, καλώ όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες της Καλύμνου, αυτούς που δεν κοιμούνται το βράδυ λόγω του ότι η σαιζόν εφέτος προβλέπεται από τις χειρότερες στο νησί, διότι δεν θα έρθουν ούτε οι ξενιτεμένοι μας, αν συνεχίσει αυτή η παράνοια, να αντιδράσουν σε όλα αυτά. Να στηρίξουν το έργο των τοπικών αρχών και να επιβάλουν με τις πράξεις τους την εφαρμογή του νόμου, που είναι αποτέλεσμα ιατρικών αποφάσεων. Όχι με τη βία που χρησιμοποιούν οι

ασεβείς – αρνητές. Απλά με το δικό τους τρόπο, να κλείσουν τα αυτιά στις ανοησίες και να στηρίξουν το νησί. Την οικονομία. Τη ζωή.

Καλώ τους συμπατριώτες μας Καλύμνιους, να σεβαστούμε όλοι μαζί τους γιατρούς μας που σώζουν ζωές. Δεν αρκεί να λέμε ότι πιστεύουμε στους Αγίους για να γινόμαστε καλά. Οι Άγιοι, φώτισαν κάποιους να ακολουθήσουν την ιατρική επιστήμη και να σώζουν ζωές. Οι ίδιοι προσπαθούν από ψηλά για τη ζωή μας και οι επιστήμονες στα Νοσοκομεία όλου του κόσμου.

Ικετεύω τους θρησκευτικούς Πατέρες της Καλύμνου, τους ιερείς, υπακούοντας στους νόμους του κράτους και στις επιταγές της Εκκλησίας, να οδηγούν τους πιστούς στο συνετό τρόπο σκέψης. Ο Άγιος Σάββας ο Εν Καλύμνω που μας βλέπει και μας προστατεύει από ψηλά, το έμβλημα της Καλύμνου και της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, θέλει να είμαστε υγιείς και να μας αξιώνει να πηγαίνουμε στο μοναστήρι Του και να προσευχόμαστε στο σκήνωμά Του. Να προσευχόμαστε υπέρ υγείας όλου του κόσμου. Αν εξαφανισθούν οι άνθρωποι λόγω πανδημίας, ποιος θα μείνει να προσεύχεται στους Αγίους?

Αγαπημένοι μας συμπατριώτες.

Ας επικρατήσει η ηρεμία. Ας μην παρασυρόμαστε από λόγια επιπόλαιων, απλά και μόνο για να κάνουμε φασαρία και εντύπωση. Η καραντίνα μας έφερε σε αμηχανία, αλλά ας βρούμε κάτι πιο ωφέλιμο από την ανομία να ασχοληθούμε. Ας γίνουμε πιο παραγωγικοί. Ας βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπο που μας χρειάζεται. Άλλωστε ο Χριστός βρίσκεται παντού. Προσευχή μπορούμε να κάνουμε οπουδήποτε, αρκεί να πιστεύουμε αυτά που λέμε. Αμαρτία και αλλαξοπιστία, είναι η ασέβεια στην ίδια τη ζωή. Προσευχή είναι η βοήθεια στους συνανθρώπους μας. Στα παιδιά που έμειναν στο δρόμο διότι έχασαν γονείς. Στους γονείς που σπαράζουν διότι έχασαν παιδιά, τόσο, μα τόσο άδικα.

Διότι, γνωρίζουμε πως, όταν φτάσει στο σημείο ένας δικός μας άνθρωπος να αρρωστήσει βαριά με κορονοϊό, ΔΕΝ θα τον ξαναδούμε, μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Ακόμα και αν είναι το μικρό παιδί μας. Θα το βάλουν απλά στην ειδική «κάψουλα» για να το οδηγήσουν σε Νοσοκομείο εκτός Καλύμνου αν χρειαστεί και δεν επιτρέπεται να πλησιάσουμε, πριν γίνει εντελώς καλά. Που κανείς από όσους προσβλήθηκαν βαριά δεν γίνεται εντελώς καλά. Σχεδόν πάντα θα

κουβαλά το πρόβλημα στο αναπνευστικό σύστημα, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Αν ένας δικός μας καταλήξει από την ασθένεια, επίσης θα φύγει, χωρίς να επιτραπεί να τον δούμε. Αυτά θέλουμε να ζήσουμε? Αυτά τα σκέφτηκαν οι αντιφρονούντες παλληκαράδες? Διότι, αν συνεχιστούν αυτές οι γελοιότητες στην Κάλυμνο από τους δήθεν ξεχωριστούς θρησκευόμενους, το νησί θα σβήσει. Και όταν ένας δικός μας αποχωρήσει από τη ζωή λόγω πανδημίας, ας μην τολμήσουμε τότε, να παρακαλέσουμε το Χριστό. Δεν θα μας ακούσει. Διότι ο Ίδιος, έδωσε το νου και την ελευθερία στον άνθρωπο να σκεφτεί με λογική και να πράξει ελεύθερα. Αν κάνουμε παράλογες πράξεις, δεν φταίει Εκείνος.

Ας σεβαστούμε τους νόμους του κράτους. Ας μην απασχολούμε το έργο μιας ολόκληρης αστυνομικής δύναμης που επιβάλλεται να παρέμβει προκειμένου να εφαρμοσθεί ο νόμος. Η διπλανή Κως, ήδη έχει υψηλή ζήτηση στον τουρισμό. Έχετε το δικαίωμα εσείς όλοι οι αρνητές και οι δήθεν θρησκευόμενοι, να καταστρέφετε την οικονομία του νησιού επειδή τα ξέρετε όλα? Αλλά όλα, είναι θέμα παιδείας, πειθαρχίας, σύνεσης και ειδικά γνώσεων. Δεν γνωρίζει κανείς μας τίποτα, από αυτά που γνωρίζουν οι γιατροί. Ας τους ακούσουμε.

Αυτό το δελτίο τύπου, θα δοθεί στη δημοσιότητα και γνωρίζω ότι, πολλοί συνάδελφοι που στηρίζουν το έργο της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου – και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό – θα το δημοσιεύσουν στα ΜΜΕ όπου εργάζονται. Προσωπικά, θα τα αναδημοσιεύσω στην ομάδα της Ένωσης Καλυμνίων. Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι και πάλι, χωρίς καν κάποιοι μπουν στον κόπο να ερμηνεύσουν τα γραφόμενα, θα με χαρακτηρίσουν – όπως κρίνουν – αβασάνιστα. Δεν θα ενοχληθώ, ούτε όμως και θα υποχωρήσω. Εμείς ως ομάδα της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, θέλουμε ένα νησί με υγιείς ανθρώπους. Έχουμε εκεί συγγενείς και φίλους αγαπημένους. Θέλουμε να έρθουμε το καλοκαίρι, να ξανασμίξουμε με τους δικούς μας, να ζήσουμε και πάλι όμορφες στιγμές μαζί τους. Τους θέλουμε όλους υγιείς, γιατί τους αγαπούμε.

Και κάτι ακόμα: λόγω του πρόσφατου περιστατικού με τον Περιφερειάρχη, που πολλοί κατέκριναν, αλλά και με την προσβολή από τον ιό του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ν.Δ. Ιωάννη Παππά, με αποτέλεσμα να προκαλείται αναστάτωση σε Ρόδο και Κω, οφείλω ως πολίτης αυτού

του τόπου, που υπηρετεί τον πολιτισμό, τα τελευταία οκτώ χρόνια από τη θέση της Προέδρου της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, να απευθυνθώ στους τοπικούς μας βουλευτές, ζητώντας τους να μεσολαβήσουν στην κυβέρνηση, ώστε όλοι οι μάχιμοι πολιτικοί, βουλευτές και αυτοδιοικητικοί, να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό.

Διότι όλοι οι εκπρόσωποι των πολιτών, είναι μια κινητή βόμβα εναντίον και της δικής τους υγείας και της υγείας των συμπολιτών μας, ερχόμενοι σε επαφή με τον κόσμο, Καθίστανται εν δυνάμει, επικίνδυνοι φορείς του ιού. Αν βέβαια, τους έχουμε ψηφίσει, για να είναι κοντά στους νησιώτες και να τρέχουν για το καλό των πολιτών. Προσωπικά, δεν θα ήθελα έναν βουλευτή, περιφερειάρχη, δήμαρχο που να δειλιάζει μπροστά στον εμβολιασμό. Εκτός και αν θέλουμε πολιτικούς σε γυάλινο κλουβί, αναπαυόμενους στη βαθιά καρέκλα της εξουσίας, ταμπουρωμένους στην ασφάλειά τους, μακριά – πολύ μακριά από τους ανθρώπους.

Για την Ένωση Καλυμνίων Ρόδου

Η Πρόεδρος

Μαρία Βάλλα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου