Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 54χρονος ημεδαπός διωκόμενος για ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, πορνογραφία ανηλίκων με τη μορφή της παραγωγής – κατοχής υλικού και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις που τέλεσε στη Ρόδο στο χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2015 έως και την 08-06-2016.
Της σύλληψής του προηγήθηκε η έκδοση Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο διατάσσεται η προσωρινή του κράτηση λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του.
Πιο συγκεκριμένα το δικαστικό συμβούλιο με άλλο του Βούλευμα είχε αποφασίσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του την 1η, 11η και 21η ημέρα εκάστου μηνός, της απαγόρευσης να πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων σχολεία (ιδιωτικά και δημόσια, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια λύκεια) και παιδικές χαρές, της απαγόρευσης οδήγησης οποιουδήποτε οχήματος, της απαγόρευσης συναναστροφής και οποιασδήποτε επικοινωνίας με δύο ανήλικες και της επίσκεψής του δύο φορές τον μήνα στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου προκειμένου να παρακολουθείται η εξέλιξη της ψυχικής του υγείας και η λήψη κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.
Στην πορεία αναφέρθηκε αρμοδίως ότι για δύο μήνες ο 54χρονος δεν προσερχόταν στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με αποτέλεσμα να διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση.
Ο συνήγορός του, δικηγόρος κ. Β. Καταβενάκης, πρόκειται να προσφύγει εκ νέου για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους υποστηρίζοντας ότι ο εντολέας του λόγω των προβλημάτων υγείας, που αντιμετωπίζει, πράγματι δεν παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο για δύο μήνες αλλά ακολούθησε την θεραπεία στην πορεία και μάλιστα παρέμεινε έγκλειστος στην κλινική για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί την 8 Ιουνίου 2016 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, επ’ αυτοφώρω, να αυνανίζεται εντός του αυτοκινήτου του, έξω από το σχολικό συγκρότημα της Καπνοβιομηχανίας και είχε κριθεί την 13η Ιουνίου 2016 προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του.
Πιο συγκεκριμένα την 11.20 ώρα της 8ης Ιουνίου 2016, ο 54χρονος, κατελήφθη στην  συμβολή των  οδών Θεοτοκοπούλου και Αγίων Αναργύρων σε μικρή απόσταση από το σχολικό συγκρότημα, να βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο, να έχει κατεβάσει την βερμούδα του και το εσώρουχο του και να αυνανίζεται.
Από την προανάκριση, προέκυψε ότι είχε διαπράξει το ίδιο αδίκημα και είχε γίνει αντιληπτός από ανήλικη μαθήτρια την 4η και 6η Ιουνίου 2016.
Η ίδια έρευνα έδειξε ότι ο δράστης από τον Σεπτέμβριο του 2015, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό του αλλά κι άλλα μεταφορικά μέσα, μετέβαινε καθημερινά έξω από σχολεία για τον ίδιο λόγο.
Από την έρευνα που του έγινε προέκυψαν εξάλλου στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση και υπόθεσης ασέλγειας, με δράστη τον ίδιο και θύματα δύο ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 16 και 15 ετών, του φιλικού του περιβάλλοντος!
Πιο συγκεκριμένα σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία κινητά τηλέφωνα.
Σε έλεγχο που έγινε στις συσκευές βρέθηκαν μηνύματα σε μια κοπέλα την οποία προσκαλούσε να συναντηθεί μαζί του αλλά και βίντεο στα οποία απεικονίζονται δύο κορίτσια που    βρίσκονται   εντός  αυτοκινήτου  και σε  δωμάτιο οικίας και να τον παρακολουθούν να αυνανίζεται!
Τα δύο ανήλικα κορίτσια φέρονται να κατέθεσαν ότι προέβαινε από τον Σεπτέμβριο του 2015 σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τους, δελεάζοντάς τες με μικρά χρηματικά ποσά και άλλα ανταλλάγματα, ακόμη και τρόφιμα.
Τα αδικήματα, όπως προέκυψε, διεπράττοντο στην οικία του, όταν απουσίαζαν η σύζυγος και ο γιός του, σε έτερη κατοικία στην λεωφόρο Ρόδου-Καλλιθέας αλλά και σε διάφορα απομονωμένα σημεία, όπως στο Καρνάγιο της Ρόδου.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 54 χάπια VIDALISΤΑ των 20mg (φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας), δύο ζευγάρια χειροπέδες με γουνάκι, δύο ζευγάρια χειροπέδες με μεγάλη αλυσίδα, τρία λουκέτα, δύο δερμάτινα λουριά, το ένα με πλαστική μπάλα, δύο πλαστικές μπάλες, κλειδιά από λουκέτα και χειροπέδες και δύο αχρησιμοποίητα προφυλακτικά.
Ο ίδιος απολογούμενος στάθηκε κυρίως στο γεγονός ότι είναι πατέρας ενός παιδιού με αναπηρία και ότι έχει και ο ίδιος κριθεί ανάπηρος σε ποσοστό 85% λόγω σχιζοφρένειας και σακχαρώδη διαβήτη.
Τόνισε ότι έχει νοσηλευτεί κατ’ επανάληψη για την πάθησή του αυτή και ότι λαμβάνει συστηματικά ειδική αγωγή.
Υποστήριξε ότι οι ψυχαναγκαστικές τάσεις του, του προκαλούν σεξουαλική διέγερση και ότι δεν έχει συναίσθηση των όσων πράττει, αρνούμενος μάλιστα ότι στάθμευε το αυτοκίνητό του κοντά σε σχολεία αλλά σε απόσταση απ’ αυτά.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι δεν έχει συναίσθηση των όσων πράττει πράγμα που δεν επιβεβαιώθηκε ωστόσο από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που διενεργήθηκε από ψυχίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Για τα δύο κορίτσια υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ πρόθεση να διαπράξει καμία ασελγή πράξη σε βάρος τους και ότι η πάθησή του ήταν σε γνώση τους και σε γνώση της οικογενείας τους, που του ζητούσαν χρήματα για να καλύψουν ανάγκες τους.
Αρνήθηκε παραπέρα ότι παρήγαγε υλικό παιδικής πορνογραφίας που να επιδεικνύει ανήλικα κορίτσια με τρόπο ώστε να προκαλούν γενετήσια διέγερση.
Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε συγκεκριμένα ότι ο βαθμός αναπηρίας του είναι τέτοιος που δεν επιτρέπεται η προσωρινή του κράτηση (άνω του 67% που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία) ενώ περαιτέρω ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ