ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

Στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος «Νοιάζομαι, Δρω και Κινητοποιώ», στελέχη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» ξεκίνησαν επισκέψεις σε Δημοτικά Σχολεία της Ρόδου, ύστερα από πρόσκληση των εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φιλήμονας Νικολάου και η Συντονίστρια κα. Ασημίνα Σαρρή, βρέθηκαν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως και στο 2ο «Πειραματικό», όπου ενημέρωσαν μαθητές και δασκάλους.

Οι ακροατές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σε βάθος, για την αξία του εθελοντισμού και τη σημασία της προσφοράς του κάθε ατόμου στο συνάνθρωπο, μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των μαθητών και κατ‘ επέκταση της τοπικής κοινωνίας, στην πανανθρώπινη ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, στην καλλιέργεια θετικών στάσεων των μαθητών σε θέματα υγείας, καθώς και στη διαμόρφωση εθελοντών αιμοδοτών. Των αυριανών εθελοντών της ζωής!


 Οι ενημερωτικές επισκέψεις στελεχών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και όχι μόνο στα Σχολεία, εντάσσονται στο ετήσιο ενημερωτικό πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου, που αφορά τον εθελοντισμό, την αιμοδοσία και την αγάπη για ζωή και τον συνάνθρωπο μας.


Ως Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την πρόσκληση και την συνεργασία την διεύθυνση των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς, συγκεκριμένα τις κυρίες Παπαζαχαρίου Ειρήνη- Ανθή, Κυρίτση Μπέττυ, Μαλακωνάκη Ειρήνη και τον κύριο Μάγο Νίκο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ