Ειδήσεις

Tέλος στους διπλό ή τριπλό-θεσίτες φαρμακοποιούς

Μπλόκο στους φαρμακοποιούς που έχουν μαζέψει στην ιδιοκτησία τους πολλές άδειες -που φθάνουν ακόμη και τις τρεις, λένε πήγες- προκειμένου να λειτουργούν περισσότερα του ενός καταστήματα-φαρμακεία σκοπεύει να βάλει το Υπουργείο Υγείας, το οποίο μάλιστα έχει ενημερώσει σχετικά με τις μελλοντικές του κινήσεις επί του θέματος και κάποιους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας.
Το συγκεκριμένο θέμα, υποστηρίζουν παράγοντες, το αποκάλυψαν στον υπουργό ορισμένοι φαρμακευτικοί σύλλογοι, θεωρώντας ότι ο μεγαλύτερος αθέμιτος ανταγωνισμός που δέχονται οι φαρμακοποιοί διενεργείται από τους συναδέλφους τους, δηλαδή εντοπίζεται μέσα στους κόλπους του κλάδου, και αρκετά λιγότερο από εξωγενείς παράγοντες.

Στέλεχος της αγοράς, με έντονο θεσμικό ρόλο στον κλάδο, μας τόνισε ότι σε έρευνες που έχουν διενεργηθεί έχουν εξακριβωθεί περιπτώσεις φαρμακοποιών που λειτουργούν τρία φαρμακεία στην ίδια περιοχή με τα καταστήματα να απέχουν το ένα από το άλλο περίπου 1 χλμ- φαινόμενο που δεν εντοπίζεται τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο στα περίχωρα αυτής.

Για να διευρύνει δε, σημειώνει η ίδια πηγή, ο πολυθεσίτης φαρμακοποιός το πελάτολόγιό του “το κράμα των προϊόντων που διακινεί είναι διαφορετικό από κατάστημα σε κατάστημα. Δηλαδή στο ένα, η πλειονότητα των ραφιών είναι γεμάτη με φαρμακευτικά -συνταγογραφούμενα- σκευάσματα, ενώ στα άλλα σημεία που διατηρεί υπερέχουν τα μη συνταγογραφούμενα δηλαδή τα δερμοκαλλυντικά, τα συμπληρώματα διατροφής, κάποια ορθοπεδικά είδη, ομοιοπαθητικά προϊόντα κλπ”. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συγκέντρωση πολλών καταστημάτων σε ένα φαρμακοποιό, εκτός από την μονοπωλιακή θέση που προσδίδει στον τελευταίο, του παρέχει και τη δυνατότητα να επιτυγχάνει πλήρη εναρμόνιση των τιμών στα προϊόντα που διακινεί- φαινόμενο που όμως απαγορεύεται από το νόμο, καθώς πρόκειται για μία παράμετρο του καρτέλ.

Εντωμεταξύ ανακατατάξεις αναμένονται και στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων. Σήμερα ο κάθε φαρμακοποιός μπορεί να λειτουργεί το κατάστημά του όσες ώρες θέλει και όποτε το θέλει μέσα στην εβδομάδα. Η πληροφόρησή μας είναι ότι επανέρχεται εντός του προσεχούς διαστήματος ενιαίο ωράριο λειτουργίας σε όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας.

Πηγή:reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου