Τρία ακόμη ακίνητα στο εξωτερικό πούλησε χθες το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ξεκινά εκ νέου και τον διαγωνισμό για το ακίνητο στ’ Αφάντου της Ρόδου.

Ειδικότερα, χθες, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τον πίνακα κατάταξης των έγκυρων οικονομικών προσφορών των 3 ακινήτων του εξωτερικού από ιδιώτες ξένους επενδυτές, έναντι του συνολικού τιμήματος 11,152 εκατ. ευρώ, περίπου, που είναι κατά 22,5% υψηλότερο από τις τιμές εκκίνησης.

Συγκεκριμένα, στη Ρώμη, η υψηλότερη προσφορά ήταν 8 εκατ. έναντι τιμής εκκίνησης 6 εκατ. ευρώ, ενώ υποβλήθηκαν συνολικά 3 προσφορές. Στο Ντίσελντορφ, η υψηλότερη προσφορά ήταν στο ποσό των 752.500 ευρώ έναντι 700.000 ευρώ τιμής εκκίνησης και υποβλήθηκαν συνολικά 2 προσφορές. Στο Βελιγράδι υποβλήθηκε μία προσφορά στο ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ έναντι 2,1 εκατ. ευρώ τιμής εκκίνησης. Υπενθυμίζουμε ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής σε προηγούμενο διαγωνισμό με τίμημα τα 2,1 εκατ. ευρώ, αλλά δεν κατακυρώθηκε καθώς δεν προσκόμισε την αναγκαία εγγυητική επιστολή.

Για την ολοκλήρωση της ως άνω πώλησης απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ για το ακίνητο στη Λιουμπλιάνα, που δεν υποβλήθηκαν προσφορές, το ΤΑΙΠΕΔ θα διερευνήσει τους προσφορότερους τρόπους αξιοποίησης.

Ακόμη, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε, την επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο σε μια φάση, με σκοπό την ολοκλήρωσή της εντός των επόμενων 5 μηνών. Για την κατάρτιση των όρων του νέου διαγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε υπόψη του τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας και τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.
Τέλος, εγκρίθηκε το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούν οι επιλεγέντες επενδυτές να υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ