Ρεπορτάζ

«Τορπιλίστηκε» η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Για την προσεχή Τρίτη, 4 Μαρτίου, προσδιορίστηκε η διεξαγωγή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, που είχε προγραμματιστεί για να πραγματοποιηθεί προχθές το βράδυ αλλά αναβλήθηκε, ελλείψει απαρτίας!

Την απουσία αρκετών δημοτικών συμβούλων, μελών της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, σχολίασαν αρνητικά ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Μανώλης Πετρωνιάτης και ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” κ. Τάκης Πότσος.

Να σημειωθεί πως αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας προτίμησαν να μείνουν λίγο εκτός του κτηρίου και εν συνεχεία να αποχωρήσουν.

Ομιλώντας στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς και ο κ. Μ. Πετρωνιάτης κατηγόρησαν την παράταξη του κ. Γιώργου Χατζημάρκου για πολιτικές σκοπιμότητες.

«Αυτό το κρυφτούλι για να μην γίνεται τίποτε και να συκοφαντείται η δημοτική αρχή, θα πρέπει να καταγγελθεί στο ροδιακό λαό.

Οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, με εξαίρεση τον κ. Κώστα Ταρασλιά και τον κ. Γ. Αντώνογλου, που είναι εντός της αιθούσης, όλοι οι άλλοι προτίμησαν να μείνουν έξω από το κτήριο για να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο κ. Μανώλης Πετρωνιάτης.
«Δυστυχώς είναι οι άνθρωποι αυτοί που κυβερνούσαν τον τόπο και τον έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Είναι οι ίδιοι που αύριο θα βάλουν υποψηφιότητα. Θεωρώ πως είναι απαράδεκτη η στάση τους. Ο Δήμος χρειάζεται διοίκηση και λήψη αποφάσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου», τόνισε ο κ. Πετρωνιάτης.

«Θέλω να ερωτήσω τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο αν θα συνεχίσει την τακτική αυτή στην περίπτωση που εκλεγεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Θα πρέπει να λάβει ο ίδιος θέση και να μην κρύβεται. Ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο και δεν έδωσε το παρών. Μόνο τέσσερις σύμβουλοι έμειναν για να ψηφίσουν για τους εργαζόμενους της πρώην ΔΕΥΑΙ. Θα πρέπει να σκεφθεί πολύ καλά ο ροδιακός λαός τι θα επιλέξει τη στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να αναλάβουν την τύχη της Περιφέρειας», είπε ο κ. Πετρωνιάτης.

Σε ερώτηση αν τα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας παίζουν “πολιτικά παιχνίδια”, ο κ. Πετρωνιάτης δήλωσε:
«Φυσικά, σε βάρος του κόσμου και σε βάρος ημών που αφήνουμε τις δουλειές μας για να έρθουμε στο δημοτικό συμβούλιο».

«Ο κώδικας Δήμων προβλέπει και τέτοια πράγματα. Θα συγκληθεί η δεύτερη συνεδρίαση που απαιτεί 25 μέλη και αν χρειαστεί και τρίτη που θα διεξαχθεί με τους συμβούλους που θα δώσουν το παρών. Εμείς θα συγκαλέσουμε τη συνεδρίαση και ο Ροδιακός λαός ας κρίνει», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και ας μην το επιθυμούν κάποιοι.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συμπεριφορά των μελών της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε:

«Φαίνεται πως η παράταξη του κ. Γιώργου Χατζημάρκου έχει διαλυθεί και τα μέλη της δεν έρχονται. Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο και δεν θέλουν να λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο».
Στην ανάγκη να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Τάκης Πότσος.

«Δεν μπορώ να αποδώσω ευθύνες αλλά αυτό που σίγουρα θεωρούμε σημαντικό είναι πως υπάρχουν θέματα σημαντικά για τα οποία θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις», δήλωσε ο κ. Πότσος.

Σε ερώτηση αν σκοπίμως τορπιλίστηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Πότσος δήλωσε:
«Από τη στιγμή που είδα κάποιους συμβούλους της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας να δίνουν το παρών, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως θα γίνονταν η συνεδρίαση. Υπάρχουν θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν. Ο ροδιακός λαός θα κρίνει τις παρατάξεις στις εκλογές από τις θέσεις που έχουν εκφράσει σε καίρια ζητήματα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου