Ειδήσεις

Δήλωση Στ. Κουσουρνά για την πράξη βεβήλωσης στο Μουσουλμανικό Κοιμητήριο

Με αφορμή την πρόσφατη πράξη βεβήλωσης που έγινε από αγνώστους στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Ρόδου, ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η Ρόδος είναι γνωστή ανά την υφήλιο όχι μόνον ως τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, αλλά και ως τόπος με παράδοση στη φιλοξενία, στην ανεκτικότητα και την αποδοχή του διαφορετικού, στην πολιτιστική και πολιτισμική ποικιλότητα. Μέσα στους αιώνες της ιστορίας της, η Ρόδος γνώρισε πολλούς λαούς και πολλούς πολιτισμούς, ενσωματώνοντας στη δική της κουλτούρα όσα στοιχεία αυτών των πολιτισμών της ταίριαζαν και σεβόμενη τα υπόλοιπα.

Είναι λοιπόν τουλάχιστον παράδοξο και σίγουρα εντελώς έξω από την παράδοση και την κουλτούρα της να εμφανίζονται φαινόμενα σαν αυτό της περασμένης Κυριακής, όταν βρέθηκαν σχισμένες σελίδες από Κοράνι στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της πόλης.

Η παρουσία μουσουλμάνων στη Ρόδο, όσο και αν ενοχλεί κάποιους «θερμοκέφαλους», είναι αδιαφιλονίκητο στοιχείο της παράδοσής μας και η κοινωνία μας όχι μόνον έχει αποδεχθεί αυτή την παρουσία, αλλά την έχει υπερασπιστεί όποτε χρειάστηκε. Οι μουσουλμάνοι της Ρόδου είναι Έλληνες πολίτες, ενσωματωμένα ενεργά μέλη της κοινωνίας μας.

Θἐλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η βέβηλη πράξη που εξόργισε δικαίως τους Ροδίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος έγινε από στοιχεία ξένα προς την τοπική κοινωνία και με άγνωστα και σίγουρα ξένα προς εμάς κίνητρα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου