Τοπικές Ειδήσεις

Εκφράζει την πλήρη στήριξή του προς αιρετούς και εργαζόμενους

Την πλήρη στήριξη της δημοτικής αρχής, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης με αφορμή την πρόταση του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη προς το δημοτικό συμβούλιο, αφενός για το θέμα του επαπειλούμενου οικονομικού καταλογισμού σε βάρος του πρώην δημάρχου Ροδίων κ. Γιώργου Γιαννόπουλου, ενός ακόμη αιρετού και δύο υπηρεσιακών παραγόντων για υπόθεση του 2003 και αφετέρου, για το θέμα που αφορά στην ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην δημάρχου Στάθη Κουσουρνά για τις «φονικές πλημμύρες» του 2013. Όπως έγραψε η «δ» η πρόταση έγινε ομοφώνως δεκτή και εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα.
«Το θέμα που έφερε ο δήμαρχος Ρόδου, αφορά στην θητεία του πρώην δημάρχου Ροδίων κ. Γιώργου Γιαννόπουλου και όπως είναι γνωστό, έχει ταλαιπωρηθεί για πολλά χρόνια με δικαστήρια –στα οποία συνεχώς δικαιώνεται.
Ωστόσο, φαίνεται ότι στο κομμάτι του καταλογισμού και του Ελεγκτικού Συνεδρίου (προφανώς για δαπάνες που τότε κρίθηκαν ως μη νόμιμες) έφτασε εδώ. Είναι υποθέσεις που από χρόνια ταλαιπωρούν πάρα πολλούς αιρετούς σε πανελλαδικό επίπεδο.
Σε αυτή την περίπτωση, εξακολουθούν να υπάρχουν δεσμεύσεις στα περιουσιακά του στοιχεία ενώ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, φαίνεται ότι έχει ευθύνες καταλογισμού για διάφορα ποσά που διακινήθηκαν την εποχή της θητείας του.
Η εισήγηση του κ. Καμπουράκη ήταν σαφής και ξεκάθαρη –γι’ αυτό και συμφωνήσαμε όλοι μας στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων. Επειδή το πρόβλημα θα συνεχιστεί, θέλουμε να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι αιρετοί εκλέγονται στις θέσεις τους, για να προσφέρουν.
Προσπαθούν να τηρήσουν τα δεδομένα του δημόσιου λογιστικού και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν κοινοί εγκληματίες. Αυτό δυστυχώς, συνέβη στην περίπτωση του κ. Γ. Γιαννόπουλου και μάλιστα από το 2006 μέχρι σήμερα, συνεχίζει να ταλαιπωρείται.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Όλοι μας, προσπαθούμε (και μάλιστα μέσα σε ένα προληπτικό σύστημα όπου δεν υπάρχει προληπτικός έλεγχος). Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να βρεθεί και κατηγορούμενος και ελεγχόμενος. Εμείς δεν είπαμε να μην ελέγχονται οι αιρετοί. Θέλουμε να υπάρχει έλεγχος αλλά με συγκεκριμένους κανόνες.
Η θέση των δημάρχων και σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι να υπάρχει προληπτικός έλεγχος, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι αιρετοί για τόσα χρόνια. Θεωρώ ότι το μήνυμα είναι ξεκάθαρο».
Κληθείς να σχολιάσει το άλλο θέμα με την ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά για τις «φονικές πλημμύρες» του 2013, ο αντιδήμαρχος δήλωσε κατηγορηματικά:
«Γνωρίζω τον τεράστιο αγώνα που έδωσε ο κ. Κουσουρνάς γι’ αυτό και το δημοτικό συμβούλιο πήρε μια πολύ ξεκάθαρη θέση. Η πολιτική ευθύνη μπορεί να αναγνωριστεί και υπάρχει, αλλά τίποτε παραπάνω. Είναι δύσκολο να προχωρήσουν τα έργα με τη ροή των χρημάτων που υπάρχουν διαθέσιμα από προγράμματα κ.λπ.
Συνεπώς, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, δεν επηρεάζουμε δικαστικές αποφάσεις –όμως το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ 47 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Μιλώντας για το θέμα που επίσης συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την περίπτωση των 47 εργαζομένων σε ΚΔΑΠ παιδικούς σταθμούς του δήμου (Νηπιαγωγοί, Βρεφονηπιοκόμοι, Γυμναστές, Εργάτες Καθαριότητας, Καθαρίστριες, Οδηγοί Λεωφορείου κ.λπ.) που απασχολούνται μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος και ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας τους σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενόψει της επικείμενης εκδίκασης της υπόθεσής τους τον επόμενο μήνα, ξεκαθάρισε τα εξής:
«Η υπόθεση έρχεται από παλιά. Αφορά 47 εργαζόμενους σε ΚΔΑΠ παιδικούς σταθμούς του δήμου που απασχολούνται μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος και με αλληλοδιαδοχικές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας για διάστημα ανώτερο της δεκαετίας παρέχοντας την εργασία τους στον Δήμο Ρόδου αδιαλείπτως.
Γι’ αυτό και ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας τους σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Γι’ αυτό είχα συνάντηση μαζί τους και συμφωνήσαμε ότι η δημοτική αρχή Ρόδου, θα τους στηρίξει και στα δικαστήρια. Είναι ξεκάθαρο ότι τους έχουμε ανάγκη σε αυτούς τους τομείς, ενώ αναμένουμε κι άλλες προσλήψεις σε αυτές τις θέσεις.
Είναι γνωστό ότι σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ο παιδικός σταθμός στην Ιαλυσό και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε και στη στελέχωση των δομών στα Κολύμπια, στη Μεσαιωνική Πόλη αλλά και στην Κρεμαστή.

Προσωπικά, έχω ζητήσει από τη γενική γραμματέα του Δήμου Ρόδου, να προσληφθεί προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς εφόσον πρόκειται να λειτουργήσουν. Θα παραστώ κι εγώ ο ίδιος στο δικαστήριο και θα ξεκαθαρίσω ότι ο Δήμος Ρόδου, τους χρειάζεται».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου