Η πτώση των διανυκτερεύσεων στα καταλύματα στην Ελλάδα- ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αλλά και κάμπινγκ- υπολογίζεται στο 3%, την ίδια στιγμή που συνολικά στην Ε.Ε. πέρυσι, οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 2,4%
Η πτώση των διανυκτερεύσεων στα καταλύματα στην Ελλάδα- ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αλλά και κάμπινγκ- υπολογίζεται στο 3%, την ίδια στιγμή που συνολικά στην Ε.Ε. πέρυσι, οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 2,4%.

Ειδικά για την Ελλάδα, από το σύνολο των 119,4 εκατ., τα 99,6 εκατομμύρια αφορούν ξένους επισκέπτες και το υπόλοιπο τους Έλληνες, όπερ μεταφράζεται σε 83% επί του συνόλου όσον αφορά το μερίδιο των ξένων επισκεπτών της χώρας.
Όσον αφορά τους «πρωταθλητές» Ευρώπης, ως προς το ετήσιο ποσοστό αύξησης κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, προηγείται η Σλοβακία (+12,6%) και ακολουθούν Λιθουανία (+10%), Ολλανδία (+6,8%), Ηνωμένο Βασίλειο (+5,7%) και Ρουμανία (+5,6%). Όπως επισημαίνει η Eurostat οι διανυκτερεύσεις περιλαμβάνουν τόσο τα ταξίδια αναψυχής όσο και τα επαγγελματικά.

Με βάση τα στοιχεία των αεροδρομίων για το σύνολο του 2019, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έφτασαν συνολικά τα 21,5 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 3,9% σε σχέση με το 2018.
Η αύξηση μεταφράζεται σε επιπλέον 803 χιλ. περισσότερους επιβάτες που ήλθαν στη χώρα μας αεροπορικώς, ενώ μικρή μείωση καταγράφηκε στο «μέτωπο» των διεθνών οδικών αφίξεων, αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αυτές διαμορφώθηκαν στα 12,3 εκατ., λιγότερες κατά 203 χιλιάδες (-1,6%). Την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2019, με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 13%/ επιπλέον 2,05 δισ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και διαμορφώθηκαν στα 17.863 εκατ. ευρώ.






Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.