Ειδήσεις

Σχεδόν 4 στους 10 Κύπριους τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2018

Πρώτη στην προτίμηση των Κύπριων τουριστών που ταξιδεύουν εκτός έρχεται στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που ο κυπριακός τουρισμός συνεχίζει το θετικό «σερί» των τελευταίων ετών, με το 2018 να αποτελεί μία ακόμη χρονιά ρεκόρ για τον κλάδο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου (CYSTAT), το 2018, ο δείκτης εισερχόμενου τουρισμού συνέχισε την σταθερά ανοδική πορεία την οποία ακολουθεί από το 2013 και μετέπειτα, καταγράφοντας μάλιστα -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μέγιστη επίδοση ως προς τον αριθμό αφίξεων.

Tο 2018, οι αφίξεις ανήλθαν σε 3,93 εκ., σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 7,8% έναντι του 2017. Από αυτές, ποσοστό 88% προερχόταν από ευρωπαϊκές χώρες. Την ίδια χρονιά, η χώρα από την οποία προήλθε ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών στην Κύπρο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, με ποσοστό 33,6% των συνολικών αφίξεων, ενώ ακολούθησαν η Ρωσία (19%), το Ισραήλ (5,8%), η Γερμανία (4,8%) και, στην πέμπτη θέση, η Ελλάδα, με ποσοστό 4,7%.

Αντίστροφα, οι τουριστικές εκροές από την Κύπρο στην Ελλάδα το 2018 ανήλθαν σε 540,4 χιλ. και αποτέλεσαν 37,3% του συνόλου, ποσοστό που κατατάσσει την χώρα μας στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Κύπριων τουριστών, με δεύτερο το Ηνωμένο Βασίλειο και τρίτη τη Ρωσία. Οι προβλέψεις για το 2019 κάνουν λόγο για διατήρηση σταθερότητας στον ρυθμό των αφίξεων αλλά και για ανάδειξη νέων αγορών εισερχόμενου τουρισμού στην Κύπρο όπως η Σουηδία, η Ελβετία, η Ιρλανδία και η Ουκρανία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου