Ατάκτως Ερριμμένα

«Δεν αρχίσαμε καλά»

Η ΝΔ έβγαλε την πρώτη της ανακοίνωση ως αξιωματική αντιπολίτευση. «Δεν αρχίσαμε καλά» λέει στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί για τον πολιτικό όρκο. Τελικά, δεν κατάλαβαν τίποτε.
Οι πολίτες τα αντιμετωπίζoυν με χαμόγελο αυτά, με δεδομένο ότι δεν είμαστε στην Τεχεράνη και σαφώς και ευκρινώς προβλέπεται από το Σύνταγμα ο πολιτικός όρκος στα πλαίσια της θρησκευτικής ελευθερίας και της ανεξιθρησκίας. Σήκωσε το κεφάλι, ο κ. Τσίπρας, κοίταξε τον πρώτο πολίτη της χώρας ( και κατ’ επέκτασιν όλους μας) στα μάτια και είπε τα λόγια του όρκου. Χωρίς καπνό ανάμεσά τους. Ορκίστηκε στην τιμή και στη συνείδησή του.
Εκείνο που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι εάν όσα στα οποία ορκίστηκε ο κ. Τσίπρας θα γίνουν ή όχι, όπως τους ενδιέφερe αντίστοιχα και για όσους ορκίζονταν με θρησκευτικό όρκο.
Εν τέλει τόσοι και τόσοι ορκίστηκαν στο ευαγγέλιο, αλλά δεν είχαν τον Θεό τους ( νομίζω πως η 7η από τις 10 εντολές λέει : «Οὐ λήψει τὸ ὄνομα Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου ἐπὶ ματαίω»).
Ας υπάρξει και ένας που δεν θα βάλει το χέρι στο ευαγγέλιο αλλά στην καρδιά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου