Ρεπορτάζ

Σε μείζον έχει εξελιχθεί το πρόβλημα με τους «57» της ΔΕΥΑΡ

Να αναζητηθούν τρόποι οι οποίοι θα διασφαλίσουν την απασχόληση των 57 εργαζομένων της πρώην ΔΕΥΑΙ, στη ΔΕΥΑΡ, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης «Ρόδο Κόκκινο» κ.Δημήτρης Γάκης.
Επισημαίνεται πως οι εργαζόμενοι την πρώην ΔΕΥΑΙ είναι σε δύσκολη θέση εξαιτίας της έκθεσης του ΑΣΕΠ που θέτει σοβαρά ζητήματα για τις προσλήψεις τους.

«Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πρότεινα να μην ξεκινήσουν άλλες διαδικασίες που θα ανατρέψουν τις εργασιακές σχέσεις των ανθρώπων αυτών και θα ακυρώσουν τις προσλήψεις τους», δήλωσε για το θέμα αυτό προχθές ο βουλευτής κ.Δημήτρης Γάκης και πρόσθεσε πως είχε συνάντηση πριν λίγες ημέρες με αντιπροσωπεία εργαζόμενων της ΔΕΥΑΙ και νομικούς της ΔΕΥΑΡ. Στην συνάντηση έλαβε μέρος και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης.

«Αναζητούμε τρόπους για να εξασφαλίσουμε την εργασία αυτών των ανθρώπων και την αποφυγή κυρώσεων για αυτούς που υπηρετούν την ΤΑ. Δεν μπορεί μετά από δέκα χρόνια μη παρεμβάσεων να ζητούνται ευθύνες από τους εργαζόμενους. Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν ευθύνες. Υπάρχουν πεδία συνεννόησης με τα υπουργεία για να νομιμοποιηθεί η μετατροπή των συμβάσεων που έγινε το έτος 2004. Μπορεί να θεωρηθεί πως η μεταφορά των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΡ έγινε αφού οι συμβάσεις τους έγιναν αορίστου χρόνου. Ζητάμε από το δήμαρχο να μην προβεί σε κινήσεις που θα δημιουργήσουν τετελεσμένα και θα βάλει τους εργαζόμενους σε διαδικασία δικαστικών διεκδικήσεων. Ο δήμαρχος για να κερδίσει χρόνο θα πρέπει να ζητήσει από το ΑΣΕΠ μια γνωμοδότηση για τις κινήσεις που θα κάνει», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γάκης.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε, ομιλώντας στους δημοσιογράφους και ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, τονίζοντας πως καθοριστικό ρόλο στο θέμα θα διαδραματίσουν οι γνωματεύσεις των νομικών που έχει ζητήσει εδώ και ημέρες.
«Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, το πιθανότερο, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ. Τελώ σε αναμονή των γνωμοδοτήσεων των νομικών για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Οι εξελίξεις τρέχουν και μέλη του διοικητικού συμβουλίου καλούνται στα δικαστήρια. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ζητά ενημέρωση για τους αιρετούς που μετείχαν στα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΥΑΡ και της ΔΕΥΑΙ για να επιβάλει κυρώσεις. Επομένως θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο ζήτησαν χθες από το δήμαρχο, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού κ. Γιάννης Κουφού και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Γιάννης Κορωναίος. Επισημαίνεται πως χθες το βράδυ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην πρώην δημοτική ενότητα Ιαλυσού παρουσία των εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ και νομικών της ΔΕΥΑΡ.
«Ζητήσαμε από το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Οι εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΥΑΙ ταλαιπωρούνται επί σειρά ετών. Φθάσαμε στο σημείο να είμαστε ένα βήμα πριν από τις απολύσεις. Εδώ και χρόνια προσπαθούμε να μάθουμε τα κριτήρια με τα οποία έγιναν οι προσλήψεις τους στην υπηρεσία. Ζητήσαμε να συνεδριάσει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ιαλυσού για να ενημερωθούμε για όσα έχουν γίνει», δήλωσε ο κ. Κουφού και πρόσθεσε πως αίτημα του συμβουλίου είναι να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΡ.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην ιδιωτικοποίηση μιας εταιρείας της ΔΕΗ γεγονός, που όπως τόνισε, μόνο προβλήματα θα προκαλέσει.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για να σταθεί απέναντι στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το δίκτυο μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας και να ξεπουλήσει τη θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γάκης και πρόσθεσε πως είναι καθοριστική η λειτουργία του δικτύου μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Η ιδιωτικοποίησή του, θα συμβάλει στο πάγωμα της ανάπτυξης γιατί η ανάπτυξη θα μπει κάτω από τα κριτήρια του εκάστοτε κερδοσκόπου κεφαλαιοκράτη που θα αγοράσει τα δίκτυα μεταφοράς της ΔΕΗ», εξήγησε ο κ. Γάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου