Ειδήσεις

Εκλεψαν φιάλη – κειμήλιο με το αίμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’

Ένα ιερό κειμήλιο, μια φιάλη με αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου, εκλάπη το περασμένο σαββατοκύριακο, έξω από την πόλη Λ΄Άκουϊλα της κεντρικής Ιταλίας.

Η φιάλη φυλασσόταν στη μικρή εκκλησία Σαν Πιέτρο ντέλα Ιένκα, όπου μεγάλος αριθμός πιστών συνήθιζε να μεταβαίνει για προσκύνημα. Η ιταλική αστυνομία χρησιμοποιεί για τις έρευνές της και ειδικά
εκπαιδευμένους σκύλους. Τα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν μόνο τρεις φιάλες με το αίμα του Πολωνού ποντίφικα.

Η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» παράλληλα προσθέτει πως υπάρχουν υποψίες ότι η κλοπή της φιάλης μπορεί να συνδέεται με ομάδες σατανιστών και με τελετές τους.

Παράλληλα με τη γυάλινη φιάλη, από την εκκλησία του Σαν Πιέτρο ντέλλα Ιένκα εκλάπη και ένας σιδερένιος σταυρός. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η αξία ιερών κειμηλίων που φυλάσσονται σε
χριστιανικούς χώρους λατρείας, στη «λογική» των σατανιστικών αιρέσεων αντιστοιχεί σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου