Ειδήσεις

Δεκαεπτά εκατ. ευρώ από τα «κλεμμένα» σε Υγεία και Παιδεία

Ανασφάλιστοι ασθενείς, φοιτητές από άπορες οικογένειες και τυφλοί μαθητές θα ωφεληθούν από τα χρήματα που επιστρέφουν στο δημόσιο από μίζες και εγκληματικές ενέργειες
Στην Υγεία και στην Παιδεία θα δοθούν τα 17 εκατ. ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα στον ειδικό λογαριασμό από χρήματα που ανακτά το δημόσιο από μίζες και εγκληματικές ενέργειες.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και των υπουργών Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, αποφασίστηκε ότι στον τομέα της Υγείας θα δοθούν άμεσα τα 13 από τα πρώτα 17 εκατομμύρια που έως τώρα έχουν μπει στα κρατικά ταμεία ενώ τα υπόλοιπα 4 θα δοθούν στην Παιδεία.

Συγκεκριμένα τα 13 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν από τον ΕΟΠΥΥ για ανασφάλιστους πολίτες που χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης, ενώ άλλα 4 εκατομμύρια στην Παιδεία θα διατεθούν για την κάλυψη στέγασης 3.000 φοιτητών με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα αλλά και για τον εφοδιασμό τυφλών μαθητών με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας «η σύσκεψη έγινε μετά από οδηγία του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά. Στόχος της συνεργασίας ήταν η κατανομή των 17,6 εκατ. ευρώ, που έχουν ήδη συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου στη Τράπεζα της Ελλάδος».

«Το κράτος προέβη, για πρώτη φορά, πριν από ένα μήνα στο άνοιγμα του ειδικού λογαριασμού στην ΤτΕ. Στο λογαριασμό αυτό συγκεντρώνονται χρηματικά ποσά που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό το ποσό, τα 17,6 εκατ. ευρώ, που αποτελούν προϊόν έκνομων δραστηριοτήτων, έχει συγκεντρωθεί στον εν λόγω λογαριασμό από καταθέσεις ατόμων που ελέγχονται σε διάφορες υποθέσεις, τις οποίες διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη, και αποδίδονται πλέον στην ελληνική κοινωνία» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Γεωργιάδης: Ο Σαμαράς κάνει πράξη το σύνθημα «φέρτε πίσω τα κλεμμένα»

«Μείζον αίτημα της ελληνικής κοινωνίας ήταν το σύνθημα “φέρτε πίσω τα κλεμμένα”. Αυτό το σύνθημα και αίτημα της κοινωνίας ο πρωθυπουργός το κάνει πράξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφορικά με τα 13 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στον τομέα της Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι αυτά τα χρήματα θα αξιοποιηθούν ως εξής:

«Αυτά τα χρήματα θα μπουν σε ειδικό λογαριασμό και, σε συνεργασία με την Υγειονομική Επιτροπή του ΕΟΠΥΥ, θα εκδώσουμε επείγουσα εγκύκλιο σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ώστε όσοι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν προβλήματα υγείας και χρήζουν τακτικού χειρουργείου για την αντιμετώπισή τους, να μπορούν να απευθυνθούν πλέον στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία μέσω αυτού του ειδικού λογαριασμού θα αναλάβουν το κόστος του χειρουργείου και της θεραπείας που ακολουθεί την επέμβαση. Στόχος μας τα κλεμμένα του ελληνικού λαού να δοθούν πίσω στους Έλληνες πολίτες που τα έχουν περισσότερο ανάγκη».

Αρβανιτόπουλος: Πολιτικές παρεμβάσεις που θα πιάσουν τόπο

Για τα 4 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στον τομέα της Παιδείας, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Ανακοινώνουμε σήμερα δύο πολιτικές παρεμβάσεις που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα αλλά και άμεση ανταποδοτικότητα. Η πρώτη αφορά την ενίσχυση, την επιδότηση 3.000 φοιτητών εκ των οικονομικά ασθενέστερων για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης στην πόλη όπου φοιτούν, πέρα από τους φοιτητές που ήδη καλύπτονται από τα τρέχοντα προγράμματα. Η δεύτερη πολιτική αφορά τον εφοδιασμό με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τεχνολογίες όλων των τυφλών μαθητών, όλων των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα ούτως ώστε να έχουν πρόσβαση στη γνώση. Είναι δύο πολιτικές κοινωνικού χαρακτήρα, που θα πιάσουν τόπο».
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου