Ειδήσεις

Χατζημάρκος κατά ανώνυμου “χαφιέ” στη ΔΕΥΑΡ

Στη συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού παρευρέθηκε χθες ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Στέργο Στάγκα, Μιχάλη Συκόφυλλο και Φιλήμωνα Ζαννετίδη. Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν το πρόβλημα που έχει προκύψει στην ΔΕΥΑΡ με τους 57 εργαζομένους που μεταφέρθηκαν σε αυτή από την αντίστοιχη επιχείρηση της Ιαλυσού μετά την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία συγχώνευση των εταιρειών. Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν και οι εργαζόμενοι που απειλούνται με απόλυση και εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για τον συνεχή διωγμό που υφίστανται από το 2011.

Για το θέμα, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε τα εξής :

«Η εμπάθεια και η εκδικητικότητα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το όποιο πρόβλημα τυχόν υπάρχει στη σχέση εργασίας των 57 εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ, που μεταφέρθηκαν νόμιμα στην ΔΕΥΑΡ σύμφωνα και με τις σαφείς πρόσφατες γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, υπάρχει σε όλες τις ΔΕΥΑ όλης της Ελλάδας και σε όλα τα Νομικά πρόσωπα των Δήμων όλης της Ελλάδας. Για τον Δήμο Ρόδου το πρόβλημα, όπως περιγράφεται από το ΑΣΕΠ για τους 57 της ΔΕΥΑΙ, υφίσταται και σε εκατοντάδες άλλους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ αλλά και άλλων νομικών προσώπων του Δήμου. Παρόλα αυτά το κυνηγητό έχει έντεχνα εστιαστεί στους 57 της Ιαλυσού γιατί κάποιοι έχουν προ ετών ορκιστεί εκδίκηση και έχουν δρομολογήσει με τρόπο επίμονο τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα. Κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία των καταγγελιών τους, αυτοφωτογραφίζονται στα έγγραφα με τα οποία έχουν βομβαρδίσει όλους τους ελεγκτικούς οργανισμούς. Δεν έχουν κανένα ενδοιασμό και δεν σταματούν μπροστά στις αλυσιδωτές αντιδράσεις και στο έφραγμα που η εμπάθεια τους μπορεί να προκαλέσει στην συνολική λειτουργία όχι μόνο της ΔΕΥΑΡ αλλά και του Δήμου ολόκληρου. Το ίδιο ακριβώς ζήτημα ενώ σε όλη την Ελλάδα έχει αντιμετωπισθεί με ανάδειξη της πολιτικής του διάστασης, στην Ρόδο έχει μετατραπεί σε κυνήγι ικανοποίησης προσωπικών συμπλεγμάτων. Δηλώνουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο, και κυρίως στους γνωστούς “ανώνυμους”, ότι η προσπάθεια τους να κτυπήσουν επιλεκτικά θα έχει καταστροφικές συνέπειες και πρέπει έστω και την τελευταία στιγμή να ρίξουν τις μάσκες και να αναλογιστούν ποιους και τι πραγματικά πλήττουν. Η νομική διάσταση του ζητήματος δεν είναι μονόδρομος, όπως μεθοδικά προσπαθούν κάποιοι να πείσουν, και η πολιτική του διάσταση είναι πολύ πιο ισχυρή. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όποιον ενδιαφέρεται για το δίκαιο και να συγκρουστούμε με όποιον θέλει να ικανοποιήσει την εκδικητική του τάση.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου