ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στράτος Καρίκης: «Ο Αντώνης Καμπουράκης θα αναδειχθεί και πάλι δήμαρχος της Ρόδου!»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ

«Ο απο­λο­γι­σμός της δη­μο­τι­κής μας αρχής είναι απο­λύ­τως θε­τι­κός!» δη­λώ­νει σή­με­ρα στην «δη­μο­κρα­τι­κή» ο ανα­πλη­ρω­τής δη­μάρ­χου και αντι­δή­μαρ­χος Παι­δεί­ας, Προ­σχο­λι­κής Αγω­γής & Με­τα­νά­στευ­σης, κ. Στρά­τος Κα­ρί­κης, απαρ­ριθ­μώ­ντας τα έργα και τις πρω­το­βου­λί­ες της δη­μο­τι­κής αρχής, μέχρι σή­με­ρα. Ο κ. Κα­ρί­κης εκ­φρά­ζει την βε­βαιό­τη­τα ότι ‘ο Αντώ­νης Κα­μπου­ρά­κης θα ανα­δει­χθεί και πάλι δή­μαρ­χος της Ρόδου’ στις εκλο­γές επει­δή ‘η Ρόδος, δι­καιού­ται να έχει τον Αντώ­νη Κα­μπου­ρά­κη για δή­μαρ­χο και στην επό­με­νη θη­τεία’, όπως το­νί­ζει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

• Κύριε Κα­ρί­κη, έχουν συ­μπλη­ρω­θεί τρία χρό­νια από την ανά­λη­ψη των κα­θη­κό­ντων της Δη­μο­τι­κής Αρχής. Ποια θα λέ­γα­τε ότι είναι τα με­γα­λύ­τε­ρα επι­τεύγ­μα­τά της στο διά­στη­μα αυτό;

Ο απο­λο­γι­σμός της δη­μο­τι­κής μας αρχής είναι απο­λύ­τως θε­τι­κός. Σε αυτή την μικρή θη­τεία η οποία στιγ­μα­τί­στη­κε από δύ­σκο­λες κα­τα­στά­σεις, την παν­δη­μι­κή κρίση του κο­ρω­νοϊ­ού, τον πό­λε­μο στην Ου­κρα­νία, την ενερ­γεια­κή κρίση εσχά­τως, κα­τα­φέ­ρα­με να δρο­μο­λο­γή­σου­με όλα τα με­γά­λα έργα και να κλεί­σου­με τις πλη­γές των τε­λευ­ταί­ων δε­κα­ε­τιών.

Λει­τουρ­γή­σα­με απο­τε­λε­σμα­τι­κά, εξα­σφα­λί­σα­με τους απαι­τού­με­νους πό­ρους για τα έργα που θα υλο­ποι­η­θούν στο αμέ­σως επό­με­νο διά­στη­μα ή βρί­σκο­νται σε φάση υλο­ποί­η­σης. Δεν θα μπο­ρού­σα να μην ανα­φερ­θώ στην απο­κα­τά­στα­ση του Εθνι­κού Θέ­α­τρου. Βρι­σκό­μα­στε στην τε­λι­κή φάση δη­μο­πρά­τη­σης του έργου έπει­τα από 20 χρό­νια απρα­ξί­ας, απο­τέ­λε­σμα που ήρθε με τη συ­νερ­γα­σία της Κυ­βέρ­νη­σης και της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου.

Η απο­κα­τά­στα­ση της Νέας Αγο­ράς είναι επί­σης ένα από τα έργα που θα δούμε να υλο­ποιού­νται σύ­ντο­μα. Σπου­δαία εξέ­λι­ξη απο­τε­λεί και η έγκρι­ση από το Υπουρ­γείο Πο­λι­τι­σμού του σχε­δί­ου της προ­γραμ­μα­τι­κής σύμ­βα­σης για την «Προ­στα­σία και Ανά­δει­ξη της Με­σαιω­νι­κής Πόλης Ρόδου». Η υπο­γρα­φή της σύμ­βα­σης είναι θέμα χρό­νου και θα είναι μία ιστο­ρι­κή στιγ­μή για τη Ρόδο μας.

Θα μπο­ρού­σα να ανα­φερ­θώ εκτε­νέ­στε­ρα στο πολύ ση­μα­ντι­κό έργο που έχει γίνει στα σχο­λεία μας, στις πα­ρεμ­βά­σεις μι­κρό­τε­ρης ή με­γα­λύ­τε­ρης κλί­μα­κας που έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί συμ­βάλ­λο­ντας στην ανα­βάθ­μι­ση της λει­τουρ­γι­κό­τη­τας και της ει­κό­νας τους. Το έργο αυτό μιλά από μόνο του και ανα­γνω­ρί­ζε­ται από όλη την εκ­παι­δευ­τι­κή και μα­θη­τι­κή κοι­νό­τη­τα.

Μπορώ να σας ανα­φέ­ρω πολλά ακόμη πα­ρα­δείγ­μα­τα που φα­νε­ρώ­νουν τη δου­λειά που γί­νε­ται και τα απο­τε­λέ­σμα­τά της, όπως είναι η πρω­τιά που ση­μεί­ω­σε ο δήμος μας με την έντα­ξή του στο πρό­γραμ­μα «Έξυ­πνες Πό­λεις», ο εκ­συγ­χρο­νι­σμός του στό­λου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, οι νέες παι­δι­κές χαρές και οι ασφαλ­τρο­στρώ­σεις, το υπνω­τή­ριο και ο ξε­νώ­νας αστέ­γων.

Η ανα­βάθ­μι­ση του βιο­λο­γι­κού κα­θα­ρι­σμού στο Βόδι, έργο ενταγ­μέ­νο στο πρό­γραμ­μα “Αντώ­νης Τρί­τσης” είναι μία από τις ση­μα­ντι­κές επι­τυ­χί­ες της ΔΕΥΑΡ, αφού μι­λά­με για μία εγκα­τά­στα­ση η οποία εδώ και πολλά χρό­νια βρί­σκε­ται στα όρια της επι­χει­ρη­σια­κής της λει­τουρ­γί­ας.

Δεν μπορώ τέλος να μην ανα­φερ­θώ στην κοι­νω­νι­κή πο­λι­τι­κή της Δη­μο­τι­κής μας Αρχής και στις γεν­ναί­ες μειώ­σεις των δη­μο­τι­κών τελών, ακόμη και την πλήρη απαλ­λα­γή συ­μπο­λι­τών μας που πλη­ρούν συ­γκε­κρι­μέ­να κοι­νω­νι­κά κρι­τή­ρια. Τέλος θα ήθελα να επι­ση­μά­νω τη στο­χευ­μέ­νη δια­χεί­ρι­ση στην πε­ρί­πτω­ση της άτυ­πης δομής με­τα­να­στών στα παλιά σφα­γεία.

Όλα τα πα­ρα­πά­νω απο­τε­λούν μόνο κά­ποια από τα πα­ρα­δείγ­μα­τα του έργου της Δη­μο­τι­κής Αρχής του Αντώ­νη Κα­μπου­ρά­κη.

• Πι­στεύ­ε­τε ότι οι πο­λί­τες αντι­λαμ­βά­νο­νται όλη αυτή τη δου­λειά που έγινε και τα απο­τε­λέ­σμα­τα που έχουν φέρει οι προ­σπά­θειες της Δη­μο­τι­κής Αρχής;

Δεν αφή­σα­με τί­πο­τε για το οποίο δεν δου­λέ­ψα­με στο προη­γού­με­νο χρο­νι­κό διά­στη­μα. Η Ρο­δί­τισ­σα και ο Ρο­δί­της αντι­λαμ­βά­νο­νται ότι η Ρόδος αλ­λά­ζει σε­λί­δα. Η Ρόδος είναι ένας πα­γκό­σμιος του­ρι­στι­κός προ­ο­ρι­σμός που απέ­δει­ξε με το φε­τι­νό ρεκόρ των 2,5 εκα­τομ­μυ­ρί­ων επι­σκε­πτών ότι κα­τέ­χει μία εξέ­χου­σα θέση στο του­ρι­στι­κό γί­γνε­σθαι και ότι βρί­σκε­ται στο επί­κε­ντρο της διε­θνούς προ­σο­χής.

Είναι ένα νησί το οποίο κάνει τη με­γά­λη στρο­φή προς την αει­φο­ρία -από­λυ­τη ανα­γκαιό­τη­τα της επο­χής μας- με στο­χευ­μέ­νες πα­ρεμ­βά­σεις της Δη­μο­τι­κής μας Αρχής, με το πρό­γραμ­μα TUI Co-lab της Πε­ρι­φέ­ρειας το οποίο υπο­στη­ρί­ζου­με ως Δήμος αλλά και με τη συμ­με­το­χή μας στο ΦΟΔΣΑ Νο­τί­ου Αι­γαί­ου.

Κοι­τάξ­τε, καμία δη­μο­τι­κή αρχή δεν είχε αγ­γί­ξει στα προη­γού­με­να χρό­νια τα με­γά­λα έργα. Και αυτό δεν είναι κα­θό­λου τυ­χαίο. Κα­νείς δεν μπο­ρού­σε να βρει τους πό­ρους τους οποί­ους εμείς εξα­σφα­λί­σα­με. Μι­λά­με για 120 εκα­τομ­μύ­ρια συ­νο­λι­κά που εξα­σφα­λί­στη­καν για τη Ρόδο μας μέσα από μία επι­τυ­χη­μέ­νη προ­σπά­θεια του Αντώ­νη Κα­μπου­ρά­κη και μέσα από την άρι­στη συ­νερ­γα­σία με την Πε­ρι­φέ­ρεια Ν. Αι­γαί­ου. Η εξω­στρέ­φεια της Δη­μο­τι­κής μας Αρχής και οι συ­νέρ­γειες φέ­ρουν το απο­τέ­λε­σμα που δεν κα­τά­φε­ρε να φέρει κα­νείς άλλος στο πα­ρελ­θόν.

• Βλέ­που­με όμως ότι πέρα από τα με­γά­λα έργα, έχει δοθεί έμ­φα­ση και σε μι­κρές πα­ρεμ­βά­σεις κα­θη­με­ρι­νό­τη­τας, όπως η ύπαρ­ξη πα­νέ­μορ­φων και πο­λύ­χρω­μων λου­λου­διών σε διά­φο­ρα ση­μεία της πόλης μας…

Ο δή­μαρ­χός μας, ο Αντώ­νης Κα­μπου­ρά­κης δή­λω­σε ότι θέλει η Ρόδος να είναι πα­νέ­μορ­φη, και αυτή του η επι­θυ­μία υλο­ποιεί­ται. Για πρώτη φορά έχει η πόλη μας πε­ρι­ποι­η­μέ­να πάρκα σε 12μηνη βάση, έχει χώ­ρους πρα­σί­νου και όμορ­φα λου­λού­δια που έχουν προ­κα­λέ­σει θε­τι­κή εντύ­πω­ση στους επι­σκέ­πτες μας και κυ­ρί­ως στους συ­μπο­λί­τες μας. Σύ­ντο­μα πρό­κει­ται να ξε­κι­νή­σει το έργο της πα­ρο­χής ολο­κλη­ρω­μέ­νων υπη­ρε­σιών κα­θα­ριό­τη­τας γε­γο­νός που ση­μαί­νει ότι θα φτά­σου­με στο ανώ­τα­το δυ­να­τό επί­πε­δο ευ­τα­ξί­ας σε όλο το νησί.

Δι­καιώ­νε­ται ου­σια­στι­κά ο Αντώ­νης Κα­μπου­ρά­κης στις επι­λο­γές του. Πα­ρό­λο που πολ­λοί προ­σπά­θη­σαν και πά­λε­ψαν να μην προ­χω­ρή­σουν κά­ποιες δια­δι­κα­σί­ες, η Ρόδος μας θα ξε­χω­ρί­σει σε όλα τα επί­πε­δα. Δεν είναι μόνο τα έργα, η κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα, η κα­θα­ριό­τη­τα και η ευ­τα­ξία, αλλά η συ­νο­λι­κή ει­κό­να για την οποία πα­λέ­ψα­με ώστε η Ρόδος να ανέ­βει πολλά σκα­λο­πά­τια σε αυτή τη θη­τεία. Το 2023 θα αρ­χί­σει να φαί­νε­ται πολύ πε­ρισ­σό­τε­ρο η δου­λειά που έχει προη­γη­θεί, γε­γο­νός που μας χα­ρο­ποιεί ιδιαί­τε­ρα. Και χαι­ρό­μα­στε, όχι επει­δή δια­νύ­ου­με μία προ­ε­κλο­γι­κή χρο­νιά αλλά που ο προ­γραμ­μα­τι­σμός των δρά­σε­ων και όλες οι ενέρ­γειές μας έχουν επι­τυ­χή έκ­βα­ση. Αυτός είναι ο στό­χος μας, η επι­τυ­χία μας να είναι η επι­τυ­χία όλου του νη­σιού. Αυτό είναι το με­γα­λύ­τε­ρο κί­νη­τρό μας.

• Δια­νύ­ου­με όπως εί­πα­με μία προ­ε­κλο­γι­κή χρο­νιά… Είναι έτοι­μη η πα­ρά­τα­ξη του Αντώ­νη Κα­μπου­ρά­κη για τις εκλο­γές που θα διε­ξα­χθούν τον Οκτώ­βριο του 2023; Και επι­τρέψ­τε μου να σας ρω­τή­σω εάν έχετε πάρει τις δικές σας απο­φά­σεις και αν θα συ­νε­χί­σε­τε την κοινή πο­ρεία με τον Αντώ­νη Κα­μπου­ρά­κη…

Προ­σω­πι­κά, είμαι απο­λύ­τως βέ­βαιος ότι ο Αντώ­νης Κα­μπου­ρά­κης θα ανα­δει­χθεί και πάλι δή­μαρ­χος της Ρόδου. Απέ­δει­ξε στα τρία αυτά χρό­νια ότι τα με­γά­λα έργα, όλα όσα πε­ρι­μέ­νουν οι Ρο­δί­τισ­σες και οι Ρο­δί­τες να υλο­ποι­η­θούν εδώ και πολλά χρό­νια, δεν απο­τε­λούν άπια­στο όνει­ρο. Δού­λε­ψε για τις λύ­σεις που έχει ανά­γκη ο τόπος μας και οι προ­σπά­θειες έπια­σαν τόπο.

Η μόνη πα­ρά­τα­ξη που είναι απο­λύ­τως έτοι­μη και που πο­ρεύ­ε­ται ενω­μέ­νη στις εκλο­γές, είναι αυτή του Αντώ­νη Κα­μπου­ρά­κη. Και πρό­κει­ται για μία πα­ρά­τα­ξη με αν­θρώ­πους οι οποί­οι προ­έρ­χο­νται από όλους τους πο­λι­τι­κούς χώ­ρους. Τα στε­λέ­χη της, οι αντι­δή­μαρ­χοι προ­έρ­χο­νται από όλα τα πο­λι­τι­κά κόμ­μα­τα του δη­μο­κρα­τι­κού φά­σμα­τος και έχουν κα­τα­θέ­σει τις κομ­μα­τι­κές τους ταυ­τό­τη­τες, υιο­θε­τώ­ντας την αυ­το­διοι­κη­τι­κή ταυ­τό­τη­τα του αι­ρε­τού που συμ­με­τέ­χει ενερ­γά στα κοινά με πραγ­μα­τι­κή διά­θε­ση προ­σφο­ράς.

Προ­σω­πι­κά, όχι επει­δή με τί­μη­σε με την εξαι­ρε­τι­κή του συ­νερ­γα­σία όλο αυτό το διά­στη­μα, αλλά επει­δή στη­ρί­ζω με όλες μου τις δυ­νά­μεις το καλό του τόπου μου, θα είμαι μαζί με τον Αντώ­νη Κα­μπου­ρά­κη σε αυτή την εκλο­γι­κή ανα­μέ­τρη­ση. Γιατί η Ρόδος δι­καιού­ται να έχει τον Αντώ­νη Κα­μπου­ρά­κη για δή­μαρ­χο και στην επό­με­νη θη­τεία!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ο Πολίτης  /  29.11.2022 07:33

    Αυτές οι δηλώσεις είναι ακόμα μια απόδειξη ότι δεν ακούτε τους πολίτες. Μάλλον δεν κυκλοφορείτε ούτε στους δρόμους για να δείτε το χάλι τους ούτε στις γειτονιές για να δείτε την κατάσταση

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.