ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προς ψήφιση το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ. Τηλεδιάσκεψη του ΤΕΕ Δωδεκανήσου με τον υφυπουργό Τουρισμού και τους βουλευτές Δωδεκανήσου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
76

Με πρω­το­βου­λία του ΤΕΕ Δω­δε­κα­νή­σου πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε τη­λε­διά­σκε­ψη με­τα­ξύ της Διοι­κού­σας Επι­τρο­πής και των βου­λευ­τών του νομού, με απο­κλει­στι­κό θέμα το προς ψή­φι­ση νο­μο­σχέ­διο με τίτλο «Εκ­συγ­χρο­νι­σμός Χω­ρο­τα­ξι­κής και Πο­λε­ο­δο­μι­κής Νο­μο­θε­σί­ας», την Τρίτη 24 Νο­εμ­βρί­ου 2020. Στην τη­λε­διά­σκε­ψη συμ­με­τεί­χε ο υφυ­πουρ­γός Του­ρι­σμού κ. Μάνος Κόν­σο­λας, οι βου­λευ­τές της ΝΔ κ. Βα­σί­λης Υψη­λά­ντης, κα Τσα­μι­πί­κα Ια­τρί­δη, κ. Γιάν­νης Παπ­πάς και ο βου­λευ­τής του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ κ. Νε­κτά­ριος Σα­ντο­ρι­νιός.

Ο Πρό­ε­δρος του ΤΕΕ Δω­δε­κα­νή­σου κ. Αντώ­νης Γιαν­νι­κου­ρής κατά την έναρ­ξη της σύ­σκε­ψης, ευ­χα­ρί­στη­σε τον υφυ­πουρ­γό και τους βου­λευ­τές για την αντα­πό­κρι­ση στην πρω­το­βου­λία του φορέα για αυτό το πολύ ση­μα­ντι­κό θέμα, που έχει απα­σχο­λή­σει το σύ­νο­λο της κοι­νω­νί­ας τους τε­λευ­ταί­ους μήνες. Εξέ­φρα­σε δε τον προ­βλη­μα­τι­σμό του τε­χνι­κού κό­σμου για το μέλ­λον του κλά­δου στα νησιά και της πε­ριου­σί­ας των πο­λι­τών ενώ επε­σή­μα­νε εκ νέου την ση­μα­ντι­κό­τη­τα που έχει αυτό το νο­μο­σχέ­διο για τις νη­σιω­τι­κές πε­ριο­χές όπως η δική μας.

Ακο­λού­θη­σε η τεκ­μη­ριω­μέ­νη ει­σή­γη­ση από το μέλος της Διοι­κού­σας Επι­τρο­πής του ΤΕΕ Δω­δε­κα­νή­σου κ. Δη­μή­τρη Με­λέ­νο για την ενη­μέ­ρω­ση του υφυ­πουρ­γού και των βου­λευ­τών, η οποία κι­νή­θη­κε σε τρια (3) βα­σι­κά ση­μεία:

 

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα η ει­σή­γη­ση:

 

1. Η πρό­θε­ση του Υπουρ­γεί­ου Πε­ρι­βάλ­λο­ντος και Ενέρ­γειας, να βάλει μια τάξη στην εκτός σχε­δί­ου δό­μη­ση κι­νεί­ται προς την σωστή κα­τεύ­θυν­ση, δεν υπάρ­χουν όμως προς το παρόν οι κα­τάλ­λη­λες προ­ϋ­πο­θέ­σεις.

 

Η επι­κρα­τού­σα λο­γι­κή του πα­ρεμ­βαί­νω νο­μο­θε­τι­κά για να ρυθ­μί­σω την συ­μπε­ρι­φο­ρά των πο­λι­τών χωρίς όμως να ανα­λο­γί­ζο­μαι τις δικές μου πο­λι­τι­κές ευ­θύ­νες ως Υπουρ­γείο και ως Κρά­τος, είναι μία συ­μπε­ρι­φο­ρά που μέχρι σή­με­ρα έχει εφαρ­μο­στεί στην Πο­λε­ο­δο­μι­κή νο­μο­θε­σία και δυ­στυ­χώς φαί­νε­ται να επα­να­λαμ­βά­νε­ται και με αυτό το νο­μο­σχέ­διο.

Καμία αντίρ­ρη­ση ως προς την πο­λι­τι­κή βού­λη­ση του Υπουρ­γεί­ου.

Αυτό που μέχρι τώρα ήταν δύ­σκο­λο για όλες τα κυ­βερ­νή­σεις δεν ήταν μόνο η ανά­λη­ψη του πο­λι­τι­κού κό­στους αλλά και η δυ­σκο­λία εφαρ­μο­γής ενός τέ­τοιου εγ­χει­ρή­μα­τος αφού κατά κύριο λόγο το ίδιο το κρά­τος δεν είναι έτοι­μο να στη­ρί­ξει μια τέ­τοια προ­σπά­θεια είτε με το έμ­ψυ­χο δυ­να­μι­κό του, είτε με τα ερ­γα­λεία σχε­δια­σμού που δεν δια­θέ­τει.

Μετά το πέρας της δια­βού­λευ­σης και αφού κα­τα­τέ­θη­καν οι εν­στά­σεις όλων των φο­ρέ­ων της χώρας, σχε­τι­κών με το θέμα, το Υπουρ­γείο φαί­νε­ται άρ­χι­σε να αντι­λαμ­βά­νε­ται ότι το κύριο πρό­βλη­μα και ου­σια­στι­κά ο λόγος ύπαρ­ξης της εκτός σχε­δί­ου δό­μη­σης μέχρι σή­με­ρα, δεν είναι άλλος από την ανα­πο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα εφαρ­μο­γής των μέχρι τώρα θε­σμι­κών πλαι­σί­ων που κα­θο­ρί­ζουν τον σχε­δια­σμό της γης αλλά και της έλ­λει­ψης βα­σι­κών ερ­γα­λεί­ων του πο­λε­ο­δο­μι­κού σχε­δια­σμού.

Προς αυτή την κα­τεύ­θυν­ση ανα­κοί­νω­σε ένα «Πλάνο Δρά­σης», προ­κει­μέ­νου οι με­ταρ­ρυθ­μί­σεις που θα προ­βλέ­πει το νέο νο­μο­σχέ­διο να εφαρ­μο­στούν αμέ­σως!!! Επι­λέ­γο­ντας ως φο­ρείς υλο­ποί­η­σης αυτού του εγ­χει­ρή­μα­τος τα ιδιω­τι­κά με­λε­τη­τι­κά γρα­φεία χωρίς ταυ­τό­χρο­να να κα­θο­ρί­ζο­νται επα­κρι­βώς οι τε­χνι­κές προ­δια­γρα­φές εκ­πό­νη­σης των με­λε­τών αυτών.

Σύμ­φω­να με το «Ει­δι­κό Πλάνο Δρά­σης»:

· Ξε­κι­νά αμέ­σως η προ­ε­τοι­μα­σία για τις Ει­δι­κές με­λέ­τες σε σχέση με τις Ζώνες Συ­ντε­λε­στή Δό­μη­σης και την οριο­θέ­τη­σης οι­κι­σμών.

· Θα προ­βλε­φθούν ρυθ­μί­σεις που θα διευ­κο­λύ­νουν τη δια­δι­κα­σία των ανα­θέ­σε­ων όπως η συ­γκρό­τη­ση Μη­τρώ­ου Υπαλ­λή­λων του φορέα ανά­θε­σης των δια­γω­νι­σμών και η συ­γκρό­τη­ση Ει­δι­κού Μη­τρώ­ου Ιδιω­τών Εμπει­ρο­γνω­μό­νων για τη διε­νέρ­γεια επί­βλε­ψης των ανα­θέ­σε­ων.

· Δρο­μο­λο­γεί­ται η άμεση προ­κή­ρυ­ξη των δια­γω­νι­σμών για τα Το­πι­κά Πο­λε­ο­δο­μι­κά Σχέ­δια με πό­ρους από την ΕΕ, δη­λα­δή από το Τα­μείο Ανά­καμ­ψης και την Ευ­ρω­παϊ­κή Τρά­πε­ζα Επεν­δύ­σε­ων.

· Για όλα τα ανω­τέ­ρω θέ­μα­τα θα ορι­σθεί Ει­δι­κός Συ­ντο­νι­στής, με στόχο τη γρή­γο­ρη εφαρ­μο­γή αυτών των δια­τά­ξε­ων του νο­μο­σχε­δί­ου.

Ανα­γνω­ρί­ζε­ται δη­λα­δή, ότι η επι­τυ­χία εφαρ­μο­γής του νέου νο­μο­σχε­δί­ου εξαρ­τά­ται κατά κύριο λόγο από τον χρόνο εκ­πό­νη­σης των Το­πι­κών Πο­λε­ο­δο­μι­κών Σχε­δί­ων ή άλλων πο­λε­ο­δο­μι­κών «ερ­γα­λεί­ων».

Ο χρό­νος εκ­πό­νη­σης των Το­πι­κών Πο­λε­ο­δο­μι­κών Σχε­δί­ων είναι συ­νυ­φα­σμέ­νος με την επάρ­κεια των ερ­γα­λεί­ων που ο εκά­στο­τε με­λε­τη­τής θα έχει στη διά­θε­σή του προ­κει­μέ­νου να τα υλο­ποι­ή­σει ορθά και με δυ­να­τό­τη­τα εφαρ­μο­γής εν τέλει στην πράξη.

Τα ερ­γα­λεία αυτά, εν­δει­κτι­κά, είναι:

· Οι Δα­σι­κοί Χάρ­τες όπου ακόμα μέχρι σή­με­ρα δεν έχουν ολο­κλη­ρω­θεί. Βρί­σκο­νται στο στά­διο της επα­νε­ξέ­τα­σης, ενώ εκ­κρε­μούν και δύο προ­σφυ­γές στο ΣτΕ.

· Οι Κτη­μα­το­λο­γι­κοί χάρ­τες όπου ακόμη μέχρι σή­με­ρα δεν έχουν ολο­κλη­ρω­θεί ενώ και σε αυτό το νο­μο­σχέ­διο προ­βλέ­πο­νται πρό­στι­μα για τους «αμε­λείς» ιδιο­κτή­τες που δεν έχουν ακόμα δη­λώ­σει τις ιδιο­κτη­σί­ες τους.

· Ο χα­ρα­κτη­ρι­σμός των οδών, όπου μετά από πρό­σφα­τη ανα­δί­πλω­ση του Υπουρ­γεί­ου αφαι­ρέ­θη­κε από το υπόψη νο­μο­σχέ­διο η διά­τα­ξη που κα­τη­γο­ριο­ποιού­σε τις οδούς σε Α και Β τύπου και που κα­θό­ρι­ζε την νέα αρ­τιό­τη­τα των γη­πέ­δων στην εκτός σχε­δί­ου δό­μη­ση, ενώ σή­με­ρα με­λε­τά­ται να γίνει ο χα­ρα­κτη­ρι­σμός τους μέσα από αυτά τα ίδια τα Το­πι­κά Πο­λε­ο­δο­μι­κά Σχέ­δια.

· Οι οριο­θε­τή­σεις των ρε­μά­των, όπου μέχρι σή­με­ρα έχουν αφε­θεί στον εκά­στο­τε πο­λί­τη που με δική του πρω­το­βου­λία προ­βαί­νει στην οριο­θέ­τη­ση του τμή­μα­τος που αφορά στην ιδιο­κτη­σία του.

· Οι οριο­θε­τή­σεις αι­για­λών όπου μέχρι σή­με­ρα δεν έχουν ολο­κλη­ρω­θεί για όλη την επι­κρά­τεια.

· Ο κα­θο­ρι­σμός Αρ­χαιο­λο­γι­κών ζωνών.

Αφε­νός γεν­νά­ται το ερώ­τη­μα: Αν δεν επι­τευ­χθεί ο χρό­νος των δύο ετών που πι­στεύ­ει το Υπουρ­γείο ότι είναι αρ­κε­τός για την ολο­κλή­ρω­ση των Το­πι­κών Πο­λε­ο­δο­μι­κών Σχε­δί­ων, αφού βέ­βαια πρώτα εκ­πο­νη­θούν τα Γε­νι­κά και Ει­δι­κά Χω­ρο­τα­ξι­κά Σχέ­δια που προ­βλέ­πει ο νέος νόμος ως βα­σι­κή προ­ϋ­πό­θε­ση για την εκ­πό­νη­ση των Το­πι­κών, οι πο­λί­τες, στην κα­λύ­τε­ρη των πε­ρι­πτώ­σε­ων, θα έχουν τεθεί σε κα­θε­στώς ομη­ρί­ας και σε ένα ατέρ­μο­νο παι­χνί­δι πα­ρα­τά­σε­ων μέχρι το νέο νο­μι­κό πλαί­σιο να γίνει εφαρ­μό­σι­μο.

Και αφε­τέ­ρου, μέχρι να ολο­κλη­ρω­θούν οι δια­δι­κα­σί­ες σχε­δια­σμού οι ιδιο­κτη­σί­ες θα χά­σουν την αξία τους, οι οποί­ες εκτός από εν δυ­νά­μει γή­πε­δα προς οι­κο­δό­μη­ση, σύμ­φω­να με τα λε­γό­με­να πο­λι­τι­κής ηγε­σί­ας του Υπουρ­γεί­ου, απο­τε­λούν και ακί­νη­τη πε­ριου­σία που οι ιδιο­κτή­τες τους είτε έχουν θέσει ήδη ως ενέ­χυ­ρο στις Τρά­πε­ζες ένα­ντι δα­νει­σμού, για όσους έχουν κάνει χρήση αυτής της δυ­να­τό­τη­τας, είτε πολύ απλά δεν θα έχουν πλέον δυ­να­τό­τη­τα δα­νει­σμού για ανά­πτυ­ξη επι­χει­ρη­μα­τι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας.

Ακόμα και οι πο­λί­τες, που έχουν αντλή­σει κε­φά­λαια ένα­ντι δα­νεί­ου θα βρε­θούν σε δυ­σχε­ρή θέση αφού αυτά τα ακί­νη­τα κα­θί­στα­νται ακί­νη­τα εκτός συ­ναλ­λα­γής και η αξία τους, (που έχει υπο­λο­γι­στεί ως εγ­γύ­η­ση), θα μειω­θεί κα­τα­κό­ρυ­φα δη­μιουρ­γώ­ντας τε­ρά­στιο πρό­βλη­μα τόσο στους δα­νειο­δο­τού­με­νους όσο στους εγ­γυ­η­τές και τις τρά­πε­ζες.

Ως εκ τού­του:

· Γιατί δεν εκ­πο­νού­νται πρώτα τα Το­πι­κά Πο­λε­ο­δο­μι­κά Σχέ­δια σύμ­φω­να με το σχέ­διο δρά­σης που πι­στεύ­ει το Υπουρ­γείο ότι θα πα­ρά­ξει άμεσα πο­λε­ο­δο­μη­μέ­νη γη και μετά να προ­βεί στην τρο­πο­ποί­η­ση του ισχύ­ο­ντος νο­μο­θε­τι­κού πλαι­σί­ου;

· Γιατί στο υπό ψή­φι­ση νο­μο­σχέ­διο δεν λαμ­βά­νε­ται μέ­ρι­μνα για την προ­στα­σία των δα­νειο­λη­πτών ένα­ντι των τρα­πε­ζών, σε μία εν­δε­χό­με­νη μεί­ω­ση της αξίας των ιδιο­κτη­σιών τους και για όσο χρο­νι­κό διά­στη­μα θα συμ­βαί­νει αυτό;

· Γιατί δεν δια­σφα­λί­ζε­ται με επάρ­κεια από το νο­μο­σχέ­διο το εν­δε­χό­με­νο να βρε­θούν οι ιδιο­κτή­τες σε με­ρι­κή ή και ολική απώ­λεια της αξίας της πε­ριου­σί­ας τους από πι­θα­νή αστο­χία του επι­διω­κό­με­νου σχε­δια­σμού, ακόμα και του υλο­ποι­η­μέ­νου; (π.χ. κακή με­λέ­τη, με­γά­λη χρο­νι­κή διάρ­κεια εκ­πό­νη­σης με­λέ­της Το­πι­κών Σχε­δί­ων κ.λ.π)

 

2. Η άμεση μεί­ω­ση του ισχύ­ο­ντα συ­ντε­λε­στή δό­μη­σης από την πρώτη μέρα της ισχύ­ος του νέου νόμου, θα δη­μιουρ­γή­σει πολ­λα­πλά προ­βλή­μα­τα στις υπό εξέ­λι­ξη υφι­στά­με­νες αδειο­δο­τή­σεις και εν τέλει σε απώ­λεια αξίας για τους ιδιο­κτή­τες.

 

Η επι­θυ­μία του Υπουρ­γεί­ου να μειώ­σει τον ισχύ­ο­ντα συ­ντε­λε­στή δό­μη­σης από την πρώτη μέρα της ισχύ­ος του νέου νόμου, εκτός των άλλων θα δη­μιουρ­γή­σει με­γά­λο πρό­βλη­μα στις ήδη εκ­πο­νη­θεί­σες ή ώρι­μες με­λέ­τες που δεν θα έχουν λάβει την άδεια δό­μη­σης για λό­γους είτε προ­σω­ρι­νής αδυ­να­μί­ας του μη­χα­νι­κού, είτε του ιδιο­κτή­τη, είτε για λό­γους δυ­σλει­τουρ­γί­ας των υπη­ρε­σιών.

Η διά­τα­ξη αυτή κρί­νε­ται του­λά­χι­στον ακα­τα­νό­η­τη για τις επεν­δύ­σεις που βρί­σκο­νται σε εξέ­λι­ξη, που έχουν εντα­χθεί σε ανα­πτυ­ξια­κά προ­γράμ­μα­τα και που έχουν ήδη λάβει τις απαι­τού­με­νες εγκρί­σεις πλην της Άδειας Δό­μη­σης. (π.χ. Έγκρι­ση Αρ­χαιο­λο­γί­ας, έγκρι­ση Πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κής με­λέ­της, έγκρι­ση Συμ­βου­λί­ου Αρ­χι­τε­κτο­νι­κής, κ.λ.π.).

 

§ Θα πρέ­πει να πα­ρα­τα­θεί η μεί­ω­ση του Συ­ντε­λε­στή Δό­μη­σης για τα γή­πε­δα άνω των 4.000 μ2 μέχρι την θε­σμο­θέ­τη­ση των Το­πι­κών Πο­λε­ο­δο­μι­κών Σχε­δί­ων.

 

3. Η προ­θε­σμία των δύο (2) ετών που προ­βλέ­πε­ται στο νο­μο­σχέ­διο για την αδειο­δό­τη­ση των κατά πα­ρέκ­κλι­ση άρ­τιων γη­πέ­δων εντός της διε­τί­ας με κα­τά­θε­ση ηλε­κτρο­νι­κού πρω­το­κόλ­λου για έκ­δο­ση Προ­έ­γκρι­σης Δό­μη­σης, έχει ήδη δη­μιουρ­γή­σει πα­νελ­λα­δι­κά πολ­λα­πλές τα­χύ­τη­τες αδειο­δό­τη­σης με συν­θή­κες αδια­φά­νειας και άνι­σης με­τα­χεί­ρι­σης των πο­λι­τών.

 

Η εξαγ­γε­λία για την διευ­κό­λυν­ση της αδειο­δό­τη­σης των κατά πα­ρέκ­κλι­ση άρ­τιων γη­πέ­δων εντός της διε­τί­ας με κα­τά­θε­ση ηλε­κτρο­νι­κού πρω­το­κόλ­λου για έκ­δο­ση Προ­έ­γκρι­σης Δό­μη­σης ακόμα και όταν δεν έχουν εκ­δο­θεί όλες οι απαι­τού­με­νες εγκρί­σεις, (π.χ. Δα­σαρ­χεί­ου, Αρ­χαιο­λο­γί­ας, κ.λ.π.), είναι ανε­δα­φι­κή αφού για να εκ­πο­νη­θεί μια με­λέ­τη απαι­τού­νται όλες οι εγκρί­σεις που είναι ζω­τι­κής ση­μα­σί­ας για την εκ­πό­νη­σή της. (π.χ. πλά­γιες απο­στά­σεις από τα όρια δά­σους ή ρέ­μα­τος, κα­νο­νι­στι­κές ή μορ­φο­λο­γι­κές υπο­δεί­ξεις από τα Αρ­χαιο­λο­γι­κά συμ­βού­λια κ.λ.π).

Το Υπουρ­γείο επι­λέ­γει να με­τα­φέ­ρει το πρό­βλη­μα στους με­λε­τη­τές μη­χα­νι­κούς οι οποί­οι θα πρέ­πει να κά­νουν εκτι­μή­σεις ένα­ντι των απο­φά­σε­ων των Υπη­ρε­σιών, να

ανα­λά­βουν την ευ­θύ­νη ένα­ντι των πε­λα­τών τους και τέλος αφού εκ­δο­θούν οι απαι­τού­με­νες διοι­κη­τι­κές πρά­ξεις, να διορ­θώ­σουν τις με­λέ­τες τους με ότι αυτό συ­νε­πά­γε­ται (δι­πλός χρό­νος δου­λειάς, έκ­πτω­ση στην αξιο­πι­στία του με­λε­τη­τή μη­χα­νι­κού κ.λ.π).

Η διά­τα­ξη αυτή κα­τα­δει­κνύ­ει το γε­γο­νός ότι το ίδιο το Υπουρ­γείο δεν αι­σθά­νε­ται σι­γου­ριά, για την λει­τουρ­γία των επι­μέ­ρους Υπη­ρε­σιών του ένα­ντι του στε­νού χρο­νι­κού πε­ρι­θω­ρί­ου των δυο ετών που εκτι­μά ότι θα εκ­πο­νη­θούν τα Το­πι­κά Πο­λε­ο­δο­μι­κά Σχέ­δια.

§ Θα πρέ­πει να πα­ρα­τα­θεί η χρο­νι­κή κα­τάρ­γη­ση των πα­ρεκ­κλί­σε­ων μέχρι την θε­σμο­θέ­τη­ση των Το­πι­κών Πο­λε­ο­δο­μι­κών Σχε­δί­ων.

Το ΤΕΕ Δω­δε­κα­νή­σου υπο­στη­ρί­ζει ότι με το νο­μο­σχέ­διο αυτό, επι­χει­ρεί­ται ένας αγώ­νας δρό­μου με τον χρόνο, ιδιαί­τε­ρα λόγω της πρό­βλε­ψης υλο­ποί­η­σης των χω­ρο­τα­ξι­κών και πο­λο­ε­ο­δο­μι­κών σχε­δί­ων, ο οποί­ος εαν δεν ευ­δο­κι­μή­σει, θα οδη­γή­σει στην συ­νο­λι­κή απο­τυ­χία της με­ταρ­ρύθ­μι­σης και ζητά:

§ Εφαρ­μο­γή του προ­ε­κλο­γι­κού προ­γράμ­μα­τος της Κυ­βέρ­νη­σης, για ολο­κλή­ρω­ση του Χω­ρο­τα­ξι­κού και Πο­λε­ο­δο­μι­κού Σχε­δια­σμού.

§ Την από­συρ­ση των δια­τά­ξε­ων των κατά πα­ρέκ­κλι­ση άρ­τιων γη­πέ­δων, μέχρι την εφαρ­μο­γή των Το­πι­κών Χω­ρο­τα­ξι­κών Σχε­δί­ων και όχι την εφαρ­μο­γή τους με την προ­θε­σμία των δύο (2) ετών.

§ Να αξιο­ποι­ή­σου­με την ευ­και­ρία που δί­νε­ται για πραγ­μα­τι­κή απλο­ποί­η­ση και εξορ­θο­λο­γι­σμό της πο­λε­ο­δο­μι­κής νο­μο­θε­σί­ας (ΝΟΚ).

Στη συ­ζή­τη­ση που ακο­λού­θη­σε μετά το πέρας της ει­σή­γη­σης, τόσο ο υφυ­πουρ­γός όσο και οι βου­λευ­τές κατά την το­πο­θέ­τη­σή τους, κα­τα­νό­η­σαν τις θέ­σεις του φορέα μας και υπήρ­ξε η δέ­σμευ­ση, ότι θα με­τα­φερ­θούν οι προ­τά­σεις μας στον αρ­μό­διο υπουρ­γό και θα υπο­στη­ρι­χθούν κατά τη δια­δι­κα­σία συ­ζή­τη­σης του νο­μο­σχε­δί­ου στη Βουλή.

Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση το ΤΕΕ Δω­δε­κα­νή­σου συ­ναι­σθα­νό­με­νο την ευ­θύ­νη που του ανα­λο­γεί ως θε­σμι­κός σύμ­βου­λος της Πο­λι­τεί­ας, ένα­ντι της κοι­νω­νί­ας και των μελών του, επι­θυ­μεί να ενη­με­ρώ­σει τις αρχές αλλά και όλους τους πο­λί­τες της Δω­δε­κα­νή­σου για τις επερ­χό­με­νες αλ­λα­γές του νέου νο­μο­σχε­δί­ου για την Χω­ρο­τα­ξία και τον Πο­λε­ο­δο­μι­κό Σχε­δια­σμό και ει­δι­κό­τε­ρα για την κα­τάρ­γη­ση της Εκτός Σχε­δί­ου Δό­μη­σης, ώστε να δοθεί η πρέ­που­σα προ­σο­χή για τις πι­θα­νές κοι­νω­νι­κές και οι­κο­νο­μι­κές συ­νέ­πειες που φαί­νε­ται ότι θα δη­μιουρ­γή­σει η εφαρ­μο­γή του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.