Τοπικές Ειδήσεις

Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ρόδου υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Τουρισμού, Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων, Κ. Ταρασλιά. Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση συζητήθηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για το έτος 2020.

«Από τη στιγμή που ο δήμαρχος Α. Καμπουράκης μου ανέθεσε τον τομέα του τουρισμού, θεώρησα ότι η ευθύνη είναι μεγάλη. Η οικονομία της Ρόδου στηρίζεται σε υψηλό ποσοστό, πάνω από 93% στον τουρισμό.
Οφείλουμε ως Δήμος να χαράξουμε πολιτικές τέτοιες που θα φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτό τον τόσο σημαντικό πλουτοπαραγωγικό τομέα. Σε αυτή την πορεία, συμπαραστάτες μας είναι οι άνθρωποι που εργάζονται για τον τουρισμό! Ενεργοποίησα την επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου μας και σε αυτή την πρώτη μας συνεδρίαση ζητώ να συζητήσουμε το επιχειρησιακό σχέδιο που έχουμε χαράξει με τα στελέχη μας», δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς.
Έμφαση θα δοθεί στην ηλεκτρονική προβολή. Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής Τουρισμού Κ. Ταρασλιάς, πρόκειται να ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της ηλεκτρονικής καμπάνιας τουριστικής προβολής της Ρόδου.
«Η οικονομική επιτροπή έδωσε την πρώτη έγκριση ώστε να ανατεθεί σε εταιρεία ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της μεγάλης στρατηγικής διαδικτυακής προβολής που θα πρέπει να έχει το νησί μας. Πρέπει να εναρμονιστούμε με τις νέες τάσεις τουριστικής προβολής. Κυρίως όμως πρέπει να ερευνήσουμε ποια είναι η δυναμική των επισκεπτών που θέλουμε να προσελκύσουμε στη Ρόδο, ποιες είναι οι χώρες εκείνες στις οποίες θα στοχεύσουμε…
Αυτά τα θέματα θα τα συζητήσουμε με τους ανθρώπους του τουρισμού και με την εταιρεία που θα αναλάβει το τουριστικό management.
Η Ρόδος δεν έχει να προσφέρει μόνο καλά ξενοδοχεία, ήλιο και θάλασσα. Υπάρχουν πολλά άλλα ατού, όπως η φύση ή ο πολιτισμός που καθιστούν το νησί μας μοναδικό. Πρέπει να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες έχοντας κάνει έρευνα. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε πιο εξειδικευμένα», είπε ο κ. Ταρασλιάς και συμπλήρωσε: «Ως Δήμος μπορούμε να χαράξουμε πολιτικές και να τις κατευθύνουμε. Αυτό θα υλοποιήσουμε με ένα ευρύ και μεγάλο διάλογο, κάτι που με χαρακτηρίζει προσωπικά όπως άλλωστε και τον ίδιο τον δήμαρχο».
Τα μέλη της επιτροπής, είναι τα εξής:

Τακτικά μέλη
Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, Πρόεδρος, Σπανός Αναστάσιος, Καφετζής Μιχαήλ, Προυσάνογλου Παντελής-Κωνσταντίνος, Πετρίδης Ηλίας, Κωνσταντίνος Χρυσοχοϊδης, Αγαπητός Ξάνθης, Σάββας Παγωνάκης, Μαρία Χατζηλαζάρου, Εμμανουήλ Μαρκόπουλος, Κωνσταντίνος Κατσίβας, Γεώργιος Ματσίγκος, Παναγιώτης Τοκούζης, Αλέξανδρος Κολιάδης, Πανταζής Χούλης, Αναστάσιος Ψαρομπάς, Ιωάννης Κλούβας, Βεατρίκη Καλλιόπη Σέρβου, εκπρόσωπος μετά από πρόταση του ΠΡΟ.ΤΟΥΡ., Βασίλης Μηναϊδης, Αθηναγόρας Κωνσταντινίδης, Ανδριάνα Χατζηλαζάρου, Αθανανάσιος Στάμος και Μαριρένα Γεωργά

Αναπληρωματικά μέλη
Δημήτρης Πασχαλίδης, Δημήτρης Καπετάνος, Εμμανουήλ Τσιάρτας, Παντελής Καμπουρόπουλος, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Σάββας Παγωνάκης, Ευάγγελος Μουστακάκης, Ιωάννης Αγγελινός, Δημήτριος Σαλαχούρης, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Σταμούλης και Σταύρος Ορφανός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου