Τοπικές Ειδήσεις

Συμμετοχή του ΕΒΕΔ σε έκθεση θεσμό για τον θαλάσσιο τουρισμό

Με δικό του περίπτερο συμμετέχει για πρώτη φορά το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου παρουσία του προέδρου κ. Γιάννη Γεωργίου Πάππου, στη διεθνή έκθεση θαλάσσιου τουρισμού Grand Pavois στη μαρίνα Port de Minimes που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στην πόλη La Rochelle της Γαλλίας.
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου είναι ο μοναδικός φορέας από την Ελλάδα που συμμετέχει με δικό του περίπτερο εκπροσωπώντας όλα τα νησιά του νομού και τις 25.000 επιχειρήσεις τους, στο πλαίσιο προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού και προβολής των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά.
Πρόκειται για ένα από τα πέντε κορυφαία διεθνή σόου σκαφών, που αποτελεί θεσμό και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1973 στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη μαρίνα Port de Minimes της πόλης «La Rochelle» σε προβλήτες μήκους τριών περίπου χιλιομέτρων με περισσότερες από 3000 θέσεις ελλιμενισμού.
Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται σε εκθεσιακό εξωτερικό χώρο άνω των 100.000 τ.μ. και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εκθέσεις παγκοσμίως για ναυτικές υπηρεσίες.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα περίπου 300 σκάφη που βρίσκονται στο νερό, στη μαρίνα και να περιηγηθούν στα περίπτερα των εκθετών όπου φιλοξενούνται επιπλέον 300 σκάφη, και της εκάστοτε τιμώμενης χώρας που εφέτος είναι η Ταϊτή και η Γαλλική Πολυνησία, ενώ πέρυσι ήταν η Ελλάδα.

Η παρουσία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στην έκθεση-θεσμό για τον θαλάσσιο τουρισμό είναι απολύτως στοχευμένη καθώς η Γαλλία αποτελεί μια από τις βασικές αγορές μας όπου το τρίπτυχο «yachting, sailing, water sports» που προωθεί το ΕΒΕΔ στο πλαίσιο ανάπτυξης και προώθησης των ανεξάντλητων δυνατοτήτων της Δωδεκανήσου μέσω του island hopping σε ό,τι αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, βρίσκει ανταπόκριση σε ένα τεράστιο κοινό.
Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση του 2021 συγκέντρωσε περίπου 700 εκθέτες απ’ όλον τον κόσμο και πάνω από 60.000 επισκέπτες και είχε διεθνή δημοσιογραφική κάλυψη από ΜΜΕ με περισσότερους από 200 δημοσιογράφους, ενώ φέτος οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 80.000!
Στην έκθεση υπάρχουν 12 θεματικές ενότητες σε ξεχωριστούς χώρους που μεταξύ άλλων αφορούν σε ιστιοπλοΐα, ψάρεμα, σε θαλάσσια αθλήματα, έκθεση σκαφών, θαλάσσιο τουρισμό, αειφόρο ιστιοπλοΐα κ.ά.
Το 70% των επισκεπτών της διεθνούς έκθεσης ενδιαφέρεται για θαλάσσια σπορ και το 44% από αυτούς διαθέτουν δικό τους σκάφος.
Η ανακάλυψη νέων προϊόντων και παρεχόμενων υπηρεσιών είναι το κύριο κίνητρο των επισκεπτών της έκθεσης και αποτελεί κοινή παραδοχή ότι τα κύρια αξιοθέατα της παράστασης είναι η παρουσίαση των σκαφών μέσα στο νερό και οι θεματικοί χώροι.
Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, όπου μέλη του Δ.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιάννη Γεωργίου Πάππου θα υποδέχονται τους επισκέπτες, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες για τις δυνατότητες που παρέχει κάθε νησί ξεχωριστά αλλά και για το πώς το νησιωτικό σύμπλεγμα μπορεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό για διακοπές με σκάφος.
Παράλληλα θα διανέμεται στους επισκέπτες ο οδηγός Yachting, που πρόσφατα εξέδωσε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με χρήσιμες πληροφορίες για τους αναγνώστες του σχετικές με το yachting, αλλά και την ιστιοπλοΐα, την κατάδυση, τα θαλάσσια σπορ για κάθε νησί όπως επίσης και πληροφορίες ως προς τη διατροφή, την ιστορία, τις καιρικές συνθήκες και τους κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας.
Ο Οδηγός αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε επισκέπτη ο οποίος επιθυμεί να ανακαλύψει τον κάθε προορισμό που επισκέπτεται ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, τον χρόνο που επιθυμεί να περάσει στο κάθε νησί και να έχει μια εικόνα του, ώστε να γνωρίζει πριν το επισκεφθεί τι μπορεί να του προσφέρει τόσο ως επισκέπτη όσο και ως μέλος πληρώματος σκάφους.
Παράλληλα, περιέχονται πληροφορίες για τις διαθέσιμες μαρίνες, τα αγκυροβόλια, τις εταιρείες που ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό, το πιθανό κόστος, καθώς περιλαμβάνει και έναν κατάλογο επιχειρήσεων ανά νησί.
Μέσω του Οδηγού Yachting προβάλλονται στην κορυφαία διεθνή έκθεση της Γαλλίας τα Δωδεκάνησα ως οργανωμένος προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό αλλά και το κάθε νησί ξεχωριστά και παράλληλα υπάρχει μια σειρά προτάσεων για προτεινόμενες διαδρομές για εβδομαδιαία ή διβδόμαδα ταξίδια με σκάφος, δραστηριότητες στον προορισμό σχετιζόμενες με τη θάλασσα και φυσικά προβάλλονται οι εταιρείες που έχουν εγγραφεί, διευκολύνοντας τον πελάτη να επιλέξει το νησιωτικό μας σύμπλεγμα έναντι άλλων.
Είναι σημαντικό να ληφθεί υπ΄όψιν πως είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται οδηγός ο οποίος έχει άμεση σχέση με θαλάσσιο τουρισμό και στόχο έχει να παρακινήσει και να ενημερώσει τους επισκέπτες που είτε βρίσκονται, είτε σκοπεύουν να επιλέξουν τα Δωδεκάνησα για τις διακοπές τους, σχετικά με τις επιλογές που έχουν, απολαμβάνοντας στο έπακρο τη θάλασσα και κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτήν.
Ο συγκεκριμένος Οδηγός είναι έτσι δομημένος που μέσα σε λίγες μόνο σελίδες μπορεί να πειστεί ο αναγνώστης να συμπεριλάβει τα Δωδεκάνησα στις επιλογές του. Σε πρώτη φάση έχει εκδοθεί σε 3 γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά και εξετάζεται η έκδοσή του είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή σε ακόμα περισσότερες.
Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται σε εκθεσιακό εξωτερικό χώρο άνω των 100.000 τ.μ. και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εκθέσεις παγκοσμίως για ναυτικές υπηρεσίες, αποτελώντας μία μοναδική ευκαιρία προβολής του θαλάσσιου τουρισμού και των νησιών μας στην γαλλική και διεθνή αγορά.
Η έκθεση Grand Pavois ανοίγει τις πύλες της σήμερα και θα διαρκέσει έως και τις 2 Οκτωβρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου