ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο σφυρί μπαίνουν ακίνητα “φιλέτα” της οικογένειας Αγούδημου σε Κεφαλονιά και Κάλυμνο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
f59ad07c39da44fdaff269bfeb473602

Ένα ακόμη επει­σό­διο έρχεται να προ­στε­θεί στο σήριαλ των πλει­στη­ρια­σμών για την οικο­γέ­νεια του καπετάν Μάκη Αγού­δη­μου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν περίπου 4 χρόνια. Τα τελευ­ταία χρόνια οι κλη­ρο­νό­μοι του αεί­μνη­στου εφο­πλι­στή έχουν δει την περιου­σία που είχε χτίσει ο Μάκης Αγού­δη­μος στην στεριά κυριο­λε­κτικά να χάνεται μέσα από την οδό των ηλε­κτρο­νι­κών πλει­στη­ρια­σμών.

Με βάση την εξω­τε­ρική αυτοψία που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε τον Φεβρουά­ριο του 2022, δια­πι­στώ­θηκε ότι σε αυτό το οικό­πεδο υπάρ­χουν ερει­πω­μένα, παλαιά κα προ­σει­σμικά κτί­σματα. Επι­πλέον, όπως σημειώ­νε­ται στην έκθεση εκτί­μη­σης, πρό­κει­ται για μεσαίο οικό­πεδο, καλού σχή­μα­τος, επι­κλι­νές μη περι­φραγ­μένο, με πρόσωπο επί της νότιας πλευράς του σε μη δια­μορ­φω­μένη οδό ενώ εντός του οικο­πέ­δου υπάρ­χουν ερείπια κατοι­κίας. Να σημειω­θεί ότι το ακίνητο, το οποίο δια­θέ­τει καλή θέα προς το λιμάνι της Αγίας Ευφη­μίας Σχο­λια­σμός, βγαίνει στο σφυρί με την τιμή εκκί­νη­σης να έχει οριστεί στις 120.000 ευρώ ενώ επι­σπεύ­δουσα είναι η Intrum Hellas.

Το δεύτερο οικό­πεδο στην Κεφα­λο­νιά

Στο ίδιο ακριβώς σημείο βρί­σκε­ται και το δεύτερο οικό­πεδο, το οποίο έχει επι­φά­νεια 275 τ.μ., είναι επίσης επι­κλι­νές, μη περι­φραγ­μένο, με πρόσωπο επί της νότιας πλευράς σε μερικώς δια­μορ­φω­μένη οδό και επί της δυτικής και βορειο­α­να­το­λι­κής πλευράς του σε μη δια­μορ­φω­μέ­νες οδούς. Και σε αυτή την περί­πτωση εντός της έκτασης υπάρ­χουν ερείπια κατοι­κίας ενώ η τιμή εκκί­νη­σης έχει τεθεί στις 109.000 ευρώ. Η Αγία Ευθυμία είναι ένας παρα­θα­λάσ­σιος οικι­σμός που εντο­πί­ζε­ται στο ανα­το­λικό τμήμα της Κεφα­λο­νιάς, στον κόλπο της Σάμης και στη νότια είσοδο του στενού της Ιθάκης.

Απέχει περίπου 35 χιλιό­με­τρα από την πόλη του Αργο­στο­λίου, ενώ σε μικρή από­σταση υπάρ­χουν αρκετοί οικι­σμοί. Η Αγία Ευφημία κατά τους θερι­νούς μήνες έχει σημα­ντική του­ρι­στική δρα­στη­ριό­τητα και εντός των ορίων του οικι­σμού συνα­ντά­ται ένας μεγάλος αριθμός από ενοι­κια­ζό­με­νες κατοι­κίες, μικρά ξενο­δο­χειακά συγκρο­τή­ματα και δωμάτια καθώς και αρκετά εστια­το­ρια και ψαρο­τα­βέ­νες. Τα εν λόγω ακίνητα εντο­πί­ζο­νται στο βορειο­α­να­το­λικό τμήμα του οικι­σμού, στα όρια του πυκνο­δο­μη­μέ­νου τομέα, πάνω από το λιμα­νάκι της Αγίας Ευφη­μίας και σε περιοχή που δια­θέ­τει καλή θέα προς το λιμάνι και τον οικισμό.

Το σφυρί για το ακίνητο στην Κάλυμνο

Η περι­πέ­τεια των πλει­στη­ρια­σμών, ωστόσο, δεν σταματά εδώ καθώς στις 9 Νοεμ­βρίου θα γίνει για πρώτη φορά προ­σπά­θεια να εκποι­η­θεί για συνο­λική οφειλή της τάξεως των 3.056.405, μια παλαιά διώροφη οικο­δομή, η οποία βρί­σκε­ται στη θέση Μαράσι της Καλύ­μνου. Πρό­κει­ται για ένα κτίσμα, το οποίο απο­τε­λεί­ται από υπόγειο 40 τ.μ., ισόγειο 74,90 τ.μ. και πρώτο όροφο 74,90 τ.μ. ενω είναι χτι­σμένο σε οικό­πεδο, το οποίο έχει έκταση 190,8 τ.μ.. Η τιμή πρώτης προ­σφο­ράς έχει τεθεί στις 83.000 ευρώ ενω επι­σπεύ­δουσα είναι επίσης η Intrum Hellas.

Πηγή: Capital.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.