Τοπικές Ειδήσεις

Στο σφυρί μπαίνουν ακίνητα “φιλέτα” της οικογένειας Αγούδημου σε Κεφαλονιά και Κάλυμνο

Ένα ακόμη επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στο σήριαλ των πλειστηριασμών για την οικογένεια του καπετάν Μάκη Αγούδημου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν περίπου 4 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια οι κληρονόμοι του αείμνηστου εφοπλιστή έχουν δει την περιουσία που είχε χτίσει ο Μάκης Αγούδημος στην στεριά κυριολεκτικά να χάνεται μέσα από την οδό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Με βάση την εξωτερική αυτοψία που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό το οικόπεδο υπάρχουν ερειπωμένα, παλαιά κα προσεισμικά κτίσματα. Επιπλέον, όπως σημειώνεται στην έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για μεσαίο οικόπεδο, καλού σχήματος, επικλινές μη περιφραγμένο, με πρόσωπο επί της νότιας πλευράς του σε μη διαμορφωμένη οδό ενώ εντός του οικοπέδου υπάρχουν ερείπια κατοικίας. Να σημειωθεί ότι το ακίνητο, το οποίο διαθέτει καλή θέα προς το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας Σχολιασμός, βγαίνει στο σφυρί με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στις 120.000 ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas.

Το δεύτερο οικόπεδο στην Κεφαλονιά
Στο ίδιο ακριβώς σημείο βρίσκεται και το δεύτερο οικόπεδο, το οποίο έχει επιφάνεια 275 τ.μ., είναι επίσης επικλινές, μη περιφραγμένο, με πρόσωπο επί της νότιας πλευράς σε μερικώς διαμορφωμένη οδό και επί της δυτικής και βορειοανατολικής πλευράς του σε μη διαμορφωμένες οδούς. Και σε αυτή την περίπτωση εντός της έκτασης υπάρχουν ερείπια κατοικίας ενώ η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στις 109.000 ευρώ. Η Αγία Ευθυμία είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που εντοπίζεται στο ανατολικό τμήμα της Κεφαλονιάς, στον κόλπο της Σάμης και στη νότια είσοδο του στενού της Ιθάκης.

Απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από την πόλη του Αργοστολίου, ενώ σε μικρή απόσταση υπάρχουν αρκετοί οικισμοί. Η Αγία Ευφημία κατά τους θερινούς μήνες έχει σημαντική τουριστική δραστηριότητα και εντός των ορίων του οικισμού συναντάται ένας μεγάλος αριθμός από ενοικιαζόμενες κατοικίες, μικρά ξενοδοχειακά συγκροτήματα και δωμάτια καθώς και αρκετά εστιατορια και ψαροταβένες. Τα εν λόγω ακίνητα εντοπίζονται στο βορειοανατολικό τμήμα του οικισμού, στα όρια του πυκνοδομημένου τομέα, πάνω από το λιμανάκι της Αγίας Ευφημίας και σε περιοχή που διαθέτει καλή θέα προς το λιμάνι και τον οικισμό.

Το σφυρί για το ακίνητο στην Κάλυμνο
Η περιπέτεια των πλειστηριασμών, ωστόσο, δεν σταματά εδώ καθώς στις 9 Νοεμβρίου θα γίνει για πρώτη φορά προσπάθεια να εκποιηθεί για συνολική οφειλή της τάξεως των 3.056.405, μια παλαιά διώροφη οικοδομή, η οποία βρίσκεται στη θέση Μαράσι της Καλύμνου. Πρόκειται για ένα κτίσμα, το οποίο αποτελείται από υπόγειο 40 τ.μ., ισόγειο 74,90 τ.μ. και πρώτο όροφο 74,90 τ.μ. ενω είναι χτισμένο σε οικόπεδο, το οποίο έχει έκταση 190,8 τ.μ.. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στις 83.000 ευρώ ενω επισπεύδουσα είναι επίσης η Intrum Hellas.

Πηγή: Capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου