Τοπικές Ειδήσεις

Eτοιμάζεται νέα διοίκηση στο “Κίνημα Αλλαγής” ν. Δωδ/σου – O N. Tρίπης προαλείφεται για γραμματέας

Εντός του Οκτωβρίου θα πρέπει να αναμένονται οι εξελίξεις για την ανάδειξη νέου γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα στη Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. ν. Δωδεκανήσου, μετά τις παραιτήσεις του γραμματέα της Ν.Ε. κ. Νικηφόρου Παπανικόλα, του αναπληρωτή γραμματέα κ. Δημήτρη Παμπάκα και του μέλους κ. Δημήτρη Ζανεττούλλη, τον περασμένο Ιούλιο.
Οι παραιτήσεις, υπεβλήθησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προεκλογική στρατηγική που ακολούθησε η ηγεσία του Κινήματος, τον τρόπο κατάρτισης των ψηφοδελτίων και τη μετεκλογική προοπτική του κόμματος και έκτοτε το κομματικό όργανο στο νομό Δωδ/σου παραμένει ακέφαλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της “δ”, οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη Ρόδο του Γραμματέα Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής κ. Στέφανου Παραστατίδη, ο οποίος πέρα από τις επαφές με τα μέλη της Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ είχε συναντήσεις και με γνωστά μέλη του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης στελεχών που είναι διαθέσιμα να συνδράμουν στην πολιτική ενδυνάμωση του φορέα.
Οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι για την θέση του γραμματέα της Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. ν. Δωδεκανήσου προαλείφεται ο μέχρι σήμερα υπεύθυνος επικοινωνίας, μέλος της ΝΕ κ. Νίκος Τρίπης και για την θέση του αναπληρωτή γραμματέα το μέλος κ. Τάσος Σεχρεμέλης.
Ο κ. Νίκος Τρίπης, είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και χαμηλών τόνων και συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε το κομματικό όργανο, μετά τους κλυδωνισμούς των παραιτήσεων, να ενεργοποιηθεί και να βρει εκ νέου τον βηματισμό του με φόντο τις εσωκομματικές εκλογές που προγραμματίζονται για τις αρχές του 2020.
Ελπιδοφόρο κρίνεται πάντως και το γεγονός ότι η επίσκεψη στη Ρόδο του κ. Στ. Παραστατίδη ενεργοποίησε και άλλα στελέχη να συνδράμουν στην προσπάθεια, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην ΝΕ εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν, προκειμένου να αναλάβουν ενεργό δράση, και νέοι άνθρωποι, όπως ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου, γνωστός από την συμμετοχή του στα όργανα και του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Μουτσάκης από την Τοπική Οργάνωση Ρόδου, ο Αντώνης Σαμψάκος από την Τοπική Οργάνωση Καστελορίζου και άλλοι. Η σύνθεση της Ν.Ε. ν. Δωδεκανήσου του ΚΙΝ.ΑΛ. αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου, προκειμένου να “ανασκουμπωθεί” και να τρέξουν οι διαδικασίες που αφορούν στον σχεδιασμό του κόμματος για την ενίσχυσή του τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.
Η απώλεια της έδρας στα Δωδεκάνησα, έπειτα από 42 χρόνια, ήταν ένα βαρύ χτύπημα για το ΚΙΝ.ΑΛ. σε έναν νομό όπου άλλοτε το κραταιό ΠΑΣΟΚ μεσουρανούσε και ανέδειξε σημαντικά στελέχη του χώρου.
Με βάση τον κεντρικό πολιτικό και οργανωτικό προγραμματισμό του ΚΙΝ.ΑΛ., έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όλο το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της περιβόητης πλέον ανασυγκρότησης του χώρου που στα τελευταία χρόνια έχει περάσει από 40 κύματα.
Ειδικότερα, εντός του φθινοπώρου, θα πραγματοποιηθεί προγραμματική συνδιάσκεψη, με την προβλεπόμενη από το άρθρο 24 του καταστατικού σύνθεση, με θέμα “Η Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα”.
Παράλληλα έχει προκηρυχθεί Συνέδριο Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Θα προηγηθεί εντός του 2019 Συνδιάσκεψη Νεολαίας για τα πολιτικά θέματα που αφορούν στην νέα γενιά, ενώ αποφασίστηκε και η ίδρυση της καταστατικά προβλεπόμενης Ακαδημίας Επιμόρφωσης και Αξιολόγησης Στελεχών και δημιουργία Μητρώου Στελεχών.
Παραλλήλως, σχεδιάζεται συνδιάσκεψη για την αυτοδιοίκηση, που θα οργανωθεί από στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. εκλεγμένα στο χώρο, ανασύσταση με βάση το νέο καταστατικό των Οργανώσεων χώρου δουλειάς, αλλά και των “Δικτύων” στους ΕΒΕ, στους επιστήμονες, στους αγρότες και ολοκλήρωση της οργάνωσης του κινήματος και των οργανώσεων εξωτερικού.
Με βάση τις Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα, συγκροτούνται οι Προσωρινές Νομαρχιακές Επιτροπές οι οποίες θα οδηγήσουν τις Οργανώσεις ανά Νομό στην εκλογή νέων οργάνων (Νομαρχιακές Επιτροπές και Συντονιστικές Γραμματείες Τοπικών Οργανώσεων).
Επίσης, συγκροτούνται οι Τομείς Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής σε αντιστοιχία με τα Υπουργεία, ενώ της σύνθεσής τους θα προηγηθεί ανοιχτό κάλεσμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αναλαμβάνουν και την ευθύνη Περιφερειών. Επίσης σχεδιάζεται το φθινόπωρο να εκδοθεί κάρτα μέλους με συνδρομή, για την οικονομική στήριξη του Κινήματος.
Αυτό που απομένει να διαφανεί, είναι κατά πόσον τελικά το ΚΙΝ.ΑΛ. θα μπορέσει να κρατήσει την ταυτότητα του “σοσιαλδημοκρατικού κινήματος” και θα ακολουθήσει τις εξελίξεις ως σύγχρονο, ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, με σαφή, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό λόγο, ευδιάκριτα στοιχεία πολιτικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού ή αν τελικά το προλάβουν οι εξελίξεις με το άνοιγμα που επιχειρούν στον κεντρώο χώρο τόσον ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Σταμάτης    28.09.2019 01:07

    Κακά τα ψέματα…….. όταν το ΚΙΝΑΛ δεν αρέσκεται στις αναφορές στο ΠΑΣΟΚ τα σύμβολα και τις αξίες που πρέσβευσε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα για τους λαικούς φίλους του ΠΑΣΟΚ είν πια μονόδρομος.

    Κάποιοι ελάχιστοι μέσα στο ΚΙΝΑΛ τα λένε αυτά αλλά ποιός τους ακούει ;

Σχολιασμός άρθρου