Συνεντεύξεις

Γιάννης Φλεβάρης: «Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!»

Με το σύνθημα «Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!» ο διατελέσας επί σειράν ετών αντιπεριφερειάρχης και μετέπειτα ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννης Φλεβάρης, επέλεξε να μπει στον στίβο του Πρώτου Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (από όπου ουσιαστικά προέρχεται). Πρόσφατα, ανακοινώθηκε η συμπόρευσή του με την παράταξη του κ. Αντώνη Καμπουράκη, στην οποία συμμετέχει και ο κ. Σάββας Διακοσταματίου με την δική του παράταξη.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ‘δημοκρατική’ μιλάει για τους στόχους που έχει στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου καθώς και για την προσωπική του επιλογή να είναι υποψήφιος στην Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας Ρόδου!
• Οι ζυμώσεις μεταξύ των παρατάξεων που συγκροτήθηκαν για τον Δήμο της Ρόδου, συνεχίζονται. Εσείς και η παράταξη σας «Αγαπώ τη Ρόδο» συμφωνήσατε να συμπαραταχτείτε με την παράταξή του Αντώνη Καμπουράκη και να δημιουργήσετε μια πανίσχυρη δημοτική παράταξη, όπως χαρακτηρίστηκε, με πλήρες ψηφοδέλτιο. Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
Η παράταξη που δημιουργήσαμε αποτελεί ένα νέο, ισχυρό, πολυσυλλεκτικό και αξιόπιστο σχήμα που συγκροτεί μέρα με τη μέρα ένα ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο.
Επιτυγχάνει αφενός μεν την αριθμητική υπεροχή έναντι των άλλων συνδυασμών καθώς έχει ήδη υπερβεί το όριο των 500 υποψηφίων και επί τούτου θα γίνει σύμπτυξη με κριτήριο την όσο δυνατόν ευρύτερη εκλογική επικράτηση στις δημοτικές ενότητες και στις δημοτικές κοινότητες. Αφετέρου δε τη σύνθεση και τη συνένωση προγραμμάτων και στελεχών.
Εξασφαλίζει αξιοπιστία και πειστικές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των συμπολιτών μας που αφορούν στην επομένη μέρα και στους αιρετούς που εφόσον εκλέγουν θα υπηρετήσουν τη Ρόδο μας και θα εργαστούν για το νησί μας που αποτελεί κραταιό πυλώνα του Ελληνισμού, της εθνικής οικονομίας, του τουρισμού, των υποδομών και των στρατηγικών στόχων και επιδιώξεων της Πατρίδας μας στη Μεσόγειο και στον κόσμο.
Η Ρόδος μας εκτός από σταυροδρόμι των πολιτισμών διαχρονικά αποτελεί το ισχυρό πλεονέκτημα της Ελλάδας στην ανατολική μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή και είναι η πραγματική πρωτεύουσα του Αιγαίου και της νησιωτικής Ελλάδας.
Το κριτήριο που έφερε κοντά την παράταξη μας με την παράταξη του δημάρχου Ρόδου είναι η δυνατότητα και η ικανότητα ο ισχυρός συνδυασμός που δημιουργήσαμε να ζητήσει την ψήφο του κυρίαρχου ροδιακού λαού, ο οποίος και μόνο θα αποφασίσει με συγκεκριμένο πρόγραμμα, άξονες δράσης, εμπειρία αλλά και νέα στελέχη.
Προηγήθηκε η τοποθέτησή μου και οι προτάσεις μου στο περιφερειακό συμβούλιο του Αυγούστου 2023 και άρθρο μου στον τοπικό τύπο όπου καλούσα σε ενότητα, σύνθεση δυνάμεων και όχι κατακερματισμό και στην αναγκαιότητα συγκρότησης ισχυρών παρατάξεων που θα διεκδικήσουν τον Δήμο της Ρόδου.
Αυτό έγινε με γνώμονα την επομένη ημέρα και το κρίσιμο διακύβευμα της διακυβέρνησης και της διοίκησης ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας με δεδομένες τις ανάλογες απαιτήσεις και ανάγκες παραγωγής έργου και αποτύπωσής τους στον αυτοδιοικητικό χάρτη.
Ήδη έχει ανακοινωθεί η σύμπραξή μας και με την παράταξη του κ. Σάββα Διακοσταματίου.
Η πρότασή μας είναι ανοιχτή και στις υπόλοιπες παρατάξεις.
Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!
• Πώς διαμορφώνεται κατά την εκτίμησή σας το σκηνικό μέχρι την κάλπη της 8ης Οκτωβρίου;
Γνωρίζω και τούτο είναι ήδη ορατό στην κοινωνία και στους ψηφοφόρους ότι η πλάστιγγα έχει γύρει προς τη δική μας παράταξη για λόγους, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα πρόσωπα αλλά και με την αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης. Είμαι βέβαιος ότι τη δική μας πρωτοβουλία θα ακολουθήσουν πολλοί συμπολίτες μας για το καλό του τόπου.
Ήδη πολλοί μέχρι σήμερα αναποφάσιστοι ψηφοφόροι έχουν πάρει την απόφασή τους να μας στηρίξουν.
Καταλυτική ήταν η κοινή πρωτοβουλία μας για συνένωση παρατάξεων σε ένα πολύ ισχυρό σχήμα και τα πολλά αξιόλογα στελέχη που συνεργάζονται για την εκλογική νίκη και για την νέα διοίκηση του Δήμου από 01.01.2024.
Στην κάλπη εκτιμώ ότι θα αναμετρηθούν τρεις συνδυασμοί όπως εξαρχής προέβλεψα -και υπό προϋποθέσεις- αν καλυφθούν οι παράμετροι ενός εξαιρετικά δύσκολου εκλογικού νόμου ίσως και ένας τέταρτος.
Η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου συνδυασμού θα είναι τεράστια και εμπεριστατωμένα πιστεύω ότι το νήμα θα κόψει πρώτη, η παράταξή μας η οποία βάσιμα διεκδικεί μια μεγάλη εκλογική νίκη.
• Πολλοί συμπολίτες μας, εκφράζουν την πεποίθηση ότι η δημοτική παράταξη που προκύπτει από την συνένωση των συνδυασμών Αντώνη Καμπουράκη – Γιάννη Φλεβάρη και πιθανόν και άλλων υποψηφίων θα υπερισχύσει και άλλοι ότι δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος. Θα ήθελα την εκτίμησή σας.
Αυτό που όλοι γνωρίζουν είναι ότι η παράταξή μας, ο δήμαρχος Ρόδου και εγώ προσωπικά τηρούμε συνειδητά το μέτρο, την ευπρέπεια και το ήθος.
Επιλέγουμε μετριοπαθείς τόνους καταπολεμώντας την τοξικότητα και την ανθρωποφαγία ενώ παράλληλα αποφεύγουμε τα μεγάλα λόγια προτιμώντας με πράξεις να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο ψηφοδέλτιο, ενωτικό που αποτελεί σύνθεση παρατάξεων και ικανών προσώπων με μοναδικό στόχο την εκλογική νίκη.
Αυτή θα έρθει είτε έχουμε εκλογές 1ου γύρου, είτε όχι καθώς το τελικό και κρισιμότερο, κριτήριο των δημοτών θα είναι η κυβερνησιμοτητα και η παραγωγή μετρήσιμου έργου για τη Ρόδο μας.
Προσωπικά πιστεύω ότι ήδη από σήμερα, πολλές μέρες δηλαδή πριν τις εκλογές τα ποσοστά που διαμορφώνει η παράταξή μας και κυρίως η νέα δυναμική της μετα τις συμπράξεις των συνδυασμών καθώς και η παράσταση νίκης καθιστά απολύτως εφικτό, ρεαλιστικό τον στόχο της αυτοδυναμίας και της οριστικής εκλογής μας στις 8 Οκτωβρίου 2023.
Το λέω αυτό με σεβασμό στην εκλογική προσπάθεια των άλλων συνδυασμών και στις προσδοκίες των στελεχών τους.
• Προέρχεστε από τον Β΄ Βαθμό Τ.Α. Είναι ο Α’ βαθμός πιο απαιτητικός και με περισσότερες προκλήσεις για έναν αυτοδιοικητικό;
Το αντίθετο ακριβώς ισχύει καθώς προέρχομαι από τον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης στον οποίο επιστρέφω.
Συγκεκριμένα διετέλεσα ήδη από νεαρή ηλικία στο Δήμο Καλλιθέας Ρόδου, υποψήφιος δήμαρχος και αρχηγός δημοτικής παράταξης, αντιδήμαρχος, προέδρος δημοτικού συμβουλίου αλλά και αντιπρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής στον ενιαίο Δήμο της Ρόδου.
Στη συνέχεια μετακινήθηκα στον Β’ βαθμό όπου υπηρέτησα ως αντιπεριφερειαρχης επι σειράν ετών για δύο διαδοχικές θητείες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Γνωρίζω πολύ καλά συνεπώς την αυτοδιοίκηση στο σύνολό της και αυτό μου προσδίδει ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία σε κάθε θέμα που θα κληθώ να αντιμετωπίσω και να διαχειριστώ.
Οι δύο βαθμοί της αυτοδιοίκησης είναι παράλληλοι και κάθε ένας έχει τη δική του αυτοτέλεια και σπουδαιότητα κατά το μέρος των αρμοδιοτήτων που ο νομοθέτης του εκχώρησε και είναι εξίσου απαιτητικός.
Η μάχη της καθημερινότητας σίγουρα είναι σκληρή και προβάλλει τις ανελαστικές προτεραιότητες περισσότερο στο Δήμο, αυτό όμως αποτελεί πρόκληση που ξέρω και μπορώ να αντιμετωπίσω με επιτυχία.
• Σε αυτές τις εκλογές πώς ψηφίζουν οι δημότες και πόσους σταυρούς προτίμησης μπορούν να βάλουν και σε ποια δημοτική ενότητα θα είστε υποψήφιος;
Είμαι υποψήφιος στην δημοτική ενότητα Καλλιθέας Ρόδου. Οι δημότες σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση λόγω αλλαγής του εκλογικού νόμου επί το ορθότερον κατά την άποψή μου μπορούν να βάλουν έως 4 σταυρούς προτίμησης στους υποψήφιους για το δημοτικό συμβούλιο ανεξάρτητα από την Δημοτική Ενότητα στην οποία εκλέγονται.
Πιο απλά, βάζουμε σταυρό προτίμησης χωρίς περιορισμό Δημοτικής Ενότητας στον υποψήφιο που στηρίζουμε και προσέχουμε μόνο να μην ξεπεράσουμε τους 4 σταυρούς συνολικά,
Έχουμε επίσης το δικαίωμα να θέσουμε σταυροδοσία στους υποψήφιους για την δημοτική κοινότητα στην οποία είμαστε εγγεγραμμένοι.
Ειλικρινά εύχομαι σε όλους όσους μετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση καλή επιτυχία.
Ας θυμόμαστε όλοι ότι οι εκλογές διαρκούν λίγο, οι ανθρώπινες σχέσεις πολύ.
Κανείς ας μην προτάξει την σύγκρουση και την αντιπαράθεση γιατί η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους για το κοινό καλό

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου