ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για κλοπές και ναρκωτικά

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΣΑΝΤΑΚΙΑΣ

Ελεύ­θε­ροι με τους πε­ριο­ρι­στι­κούς όρους της απα­γό­ρευ­σης εξό­δου από τη χώρα και της εμ­φά­νι­σης τους δύο φορές κάθε μήνα στο αστυ­νο­μι­κό τμήμα του τόπου κα­τοι­κί­ας τους, αφέ­θη­καν χθες, μετά την απο­λο­γία τους, με ομό­φω­νη από­φα­ση της Ανα­κρί­τριας Υπη­ρε­σί­ας και της Ει­σαγ­γε­λέ­ως Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου, ένας 33χρο­νος και μια 35χρονη, κα­τη­γο­ρού­με­νοι για κλο­πές κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση, απεί­θεια, κα­το­χή ναρ­κω­τι­κών, απο­δο­χή και διά­θε­ση προ­ϊ­ό­ντων εγκλή­μα­τος και οπλο­κα­το­χή.

Οπως έγρα­ψε η «δη­μο­κρα­τι­κή», την 24η Αυ­γού­στου 2021 κα­ταγ­γέλ­θη­κε στην Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφα­λεί­ας Ρόδου ότι περί ώρα 11:00′ της ιδίας ημέ­ρας, ενώ βρι­σκό­ταν στο χώρο στάθ­μευ­σης του κα­τα­στή­μα­τος «Praktiker» επί οδού Ηλία Βε­νέ­ζη και τη στιγ­μή που περ­πα­τού­σε προς την εί­σο­δό του, άγνω­στος δρά­στης, ο οποί­ος επέ­βαι­νε σε μο­το­σι­κλέ­τα μι­κρού κυ­βι­σμού, χωρίς να τον αντι­λη­φθεί, την πλη­σί­α­σε από πίσω, της άρ­πα­ξε την τσά­ντα και διέ­φυ­γε με κα­τεύ­θυν­ση την οδό Απο­στό­λου Παύ­λου.

Η τσά­ντα πε­ριεί­χε το δελ­τίο αστυ­νο­μι­κής της ταυ­τό­τη­τας, το πι­στο­ποι­η­τι­κό εμ­βο­λια­σμού της, κάρ­τες τρα­πέ­ζης, το πορ­το­φό­λι της με το χρη­μα­τι­κό ποσό των 700 ευρώ και διά­φο­ρα προ­σω­πι­κά της αντι­κεί­με­να και έγ­γρα­φα.

Έπει­τα από εμπε­ρι­στα­τω­μέ­νη έρευ­να – προ­α­νά­κρι­ση εξα­κρι­βώ­θη­κε ως δρά­στης του προ­α­να­φε­ρό­με­νου αδι­κή­μα­τος ο πρώ­τος κα­τη­γο­ρού­με­νος, γνω­στός για πα­ρό­μοιες πε­ρι­πτώ­σεις κλο­πών.

Ανα­ζη­τή­θη­κε από αστυ­νο­μι­κούς και εντο­πί­στη­κε επί της οδού Ναυάρ­χου Κό­δριγ­κτον να κι­νεί­ται οδη­γώ­ντας δί­κυ­κλη μο­το­σι­κλέ­τα, έχο­ντας ως συ­νε­πι­βά­τισ­σα την δεύ­τε­ρη κα­τη­γο­ρού­με­νη, γνω­στή για πε­ρι­πτώ­σεις κλο­πών και ναρ­κω­τι­κών.

Στην θέα των αστυ­νο­μι­κών, ο πρώ­τος ανέ­πτυ­ξε ιλιγ­γιώ­δη τα­χύ­τη­τα κα­τα­φέρ­νο­ντας να δια­φύ­γει, κι­νού­με­νος με κα­τεύ­θυν­ση προς την Με­σαιω­νι­κή Πόλη, αρ­νού­με­νος να συμ­μορ­φω­θεί προς τις υπο­δεί­ξεις – εντο­λές των αστυ­νο­μι­κών, κά­νο­ντας επι­κίν­δυ­νους ελιγ­μούς κατά την κί­νη­ση του με κίν­δυ­νο πρό­κλη­σης τρο­χαί­ου ατυ­χή­μα­τος.

Οι αστυ­νο­μι­κοί λίγη ώρα αρ­γό­τε­ρα τους εντό­πι­σαν στην «Κο­λό­να» και τους ακι­νη­το­ποί­η­σαν.

Από έρευ­να προ­έ­κυ­ψε ότι η δί­κυ­κλη μο­το­σι­κλέ­τα στην οποία επέ­βαι­ναν είχε κλα­πεί από τον πρώτο τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της ίδιας ημέ­ρας στην οδό Συ­ρα­κου­σών.

Στην κα­το­χή του βρέ­θη­καν το χρη­μα­τι­κό ποσό των 455 ευρώ, μία κάρτα τρα­πέ­ζης, 68 ναρ­κω­τι­κά δι­σκία «ΧΑΝΑΧ» των 2 mg, 20 ναρ­κω­τι­κά δι­σκία «ΧΑΝΑΧ» του 1 mg και 36 ναρ­κω­τι­κά δι­σκία του φαρ­μα­κευ­τι­κού σκευά­σμα­τος «Hypnostedon» του 1 mg.

Σε σω­μα­τι­κή έρευ­να στην δεύ­τε­ρη βρέ­θη­καν ένα μα­χαί­ρι συ­νο­λι­κού μή­κους 19 εκ., το χρη­μα­τι­κό ποσό των 100 ευρώ, 150 ναρ­κω­τι­κά δι­σκία του φαρ­μα­κευ­τι­κού σκευά­σμα­τος «ΧΑΝΑΧ» των 2 mg, 30 ναρ­κω­τι­κά δι­σκία του φαρ­μα­κευ­τι­κού σκευά­σμα­τος «ΧΑΝΑΧ» του 1 mg και 180 ναρ­κω­τι­κά δι­σκία του φαρ­μα­κευ­τι­κού σκευά­σμα­τος «Stendon» των 10 mg.

Απο­λο­γού­με­νοι απο­δέ­χτη­καν στο σύ­νο­λό τους τις σε βάρος τους απο­δι­δό­με­νες κα­τη­γο­ρί­ες.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης τους πα­ρέ­στη η δι­κη­γό­ρος κ. Στε­φα­νία Κα­ρα­κα­τσά­νη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.