ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυάγησε η συνεργασία Φώφης – Παπανδρέου-Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ για τους όρους ΚΙΔΗΣΟ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γεννηματά Φώφη

Σε «ναυά­γιο» κα­τέ­λη­ξαν οι συ­νο­μι­λί­ες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙ­ΔΗ­ΣΟ, κλεί­νο­ντας κάθε εν­δε­χό­με­νο συ­νερ­γα­σί­ας στις εκλο­γές.

Σε ανα­κοί­νω­σή του το ΠΑΣΟΚ κα­τη­γο­ρεί το Κί­νη­μα του Γιώρ­γου Πα­παν­δρέ­ου, για «ανε­δα­φι­κούς όρους και ατε­λέ­σφο­ρες δια­δι­κα­σί­ες για τις συ­νερ­γα­σί­ες».

Η ανα­κοί­νω­ση του ΠΑΣΟΚ

«Τους τε­λευ­ταί­ους μήνες έχουν εντα­θεί οι πρω­το­βου­λί­ες του ΠΑΣΟΚ και έχουν πυ­κνώ­σει οι δη­λώ­σεις και εκ­κλή­σεις της Πρό­ε­δρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεν­νη­μα­τά για την επα­να­συ­σπεί­ρω­ση των δυ­νά­με­ων του ΠΑΣΟΚ και της ευ­ρύ­τε­ρης Προ­ο­δευ­τι­κής Δη­μο­κρα­τι­κής Πα­ρά­τα­ξης. Η αντα­πό­κρι­ση ήταν και είναι απο­λύ­τως θε­τι­κή στο επί­πε­δο των ψη­φο­φό­ρων, των φίλων και των στε­λε­χών. Είναι ορατό πα­ντού σε κάθε πε­ρι­φέ­ρεια, σε κάθε πόλη, σε κάθε κοι­νω­νι­κό χώρο. Αυτή η συ­σπεί­ρω­ση και η συ­μπό­ρευ­ση ση­μα­το­δο­τεί βήμα – βήμα τη ση­μα­ντι­κή αύ­ξη­ση της εκλο­γι­κής επιρ­ρο­ής του ΠΑΣΟΚ και της Δη­μο­κρα­τι­κής Πα­ρά­τα­ξης. Κα­το­χυ­ρώ­νει την ανά­δει­ξη ενός Τρί­του Εναλ­λα­κτι­κού Πόλου με αυ­τό­νο­μο λόγο και αυ­το­δύ­να­μη στρα­τη­γι­κή που οριο­θε­τεί­ται ανά­με­σα στη βαρ­βα­ρό­τη­τα του νε­ο­φι­λε­λευ­θε­ρι­σμού και στις πα­ρα­πλα­νη­τι­κές υπο­σχέ­σεις του αρι­στε­ρού λαϊ­κι­σμού. Απα­ντά με κα­τα­λυ­τι­κό τρόπο στην κα­ρι­κα­τού­ρα δι­κομ­μα­τι­σμού ανά­με­σα στη ΝΔ και το ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, καθώς και στην κοινή αυ­τα­πά­τη τους για αυ­το­δυ­να­μία. Κρα­τά­με τις πόρ­τες ανοι­χτές σε κάθε δη­μο­κρα­τι­κό προ­ο­δευ­τι­κό πο­λί­τη, σε κάθε φίλο, σε κάθε στέ­λε­χος, ιδιαί­τε­ρα σ’αυ­τούς που έχου­με συ­μπο­ρευ­τεί και έχου­με δώσει μαζί κοι­νω­νι­κούς, πο­λι­τι­κούς, εθνι­κούς αγώ­νες.

Το ΚΙ­ΔΗ­ΣΟ προ­έ­κυ­ψε ως εκλο­γι­κό σχήμα τον Ια­νουά­ριο του 2015 μέσα από το ρήγμα και τη διά­σπα­ση του χώρου μας. Όμως οι συν­θή­κες έχουν ρι­ζι­κά αλ­λά­ξει. Το ΠΑΣΟΚ μετά το συ­νέ­δριο του έχει γυ­ρί­σει σε­λί­δα, έχει κάνει μια νέα αρχή και προ­χω­ρεί μπρο­στά με δύ­να­μη, αυ­το­πε­ποί­θη­ση και αι­σιο­δο­ξία.

Κατά συ­νέ­πεια η ευ­θύ­νη για την υπερ­βα­τι­κή κί­νη­ση αφορά στον Γιώρ­γο Πα­παν­δρέ­ου που τον έχει τι­μή­σει το ΠΑΣΟΚ πολλά χρό­νια ως Βου­λευ­τή, Πρό­ε­δρο και Πρω­θυ­πουρ­γό. Αυτή η υπερ­βα­τι­κή πρω­το­βου­λία που θα ξε­περ­νού­σε το συ­γκυ­ρια­κό εκλο­γι­κό σχήμα του ΚΙ­ΔΗ­ΣΟ, ήταν και είναι ανα­γκαίο να λη­φθεί από τον ίδιο, για να γε­φυ­ρω­θεί το ρήγμα και η διά­σπα­ση του Ια­νουα­ρί­ου χωρίς όρους και προ­α­παι­τού­με­να εκ μέ­ρους του.

Η χθε­σι­νή ανα­κοί­νω­ση του ΚΙ­ΔΗ­ΣΟ πε­ρι­λαμ­βά­νει ανε­δα­φι­κούς όρους και ατε­λέ­σφο­ρες δια­δι­κα­σί­ες για τις συ­νερ­γα­σί­ες. Και αυτό ενώ ήταν σε εξέ­λι­ξη οι επα­φές, οι επι­κοι­νω­νί­ες, και οι συ­να­ντή­σεις δια­λό­γου. Δυ­στυ­χώς φαί­νε­ται ότι η ηγε­σία του ΚΙ­ΔΗ­ΣΟ συμ­με­τεί­χε στο διά­λο­γο και τις συ­να­ντή­σεις αυτές, ενώ είχε ήδη λάβει από­φα­ση για αυ­τό­νο­μη πο­ρεία.

Χαι­ρε­τί­ζου­με την επι­στρο­φή των ψη­φο­φό­ρων, φίλων και στε­λε­χών του ΚΙ­ΔΗ­ΣΟ που αντα­πο­κρί­νο­νται στις εκ­κλή­σεις και τις πρω­το­βου­λί­ες ενό­τη­τας που ανέ­λα­βε η πρό­ε­δρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεν­νη­μα­τά και επι­στρέ­φουν στο κοινό μας σπίτι. Η θε­τι­κή αντα­πό­κρι­ση συ­νε­χί­ζε­ται και κλι­μα­κώ­νε­ται μέρα με την μέρα δη­μιουρ­γώ­ντας μια δυ­να­μι­κή που οφεί­λουν όλοι να ανα­γνω­ρί­σουν και να σε­βα­στούν.

Η ενό­τη­τα του ΠΑΣΟΚ και της ευ­ρύ­τε­ρης πα­ρά­τα­ξης είναι η μόνη προ­ο­πτι­κή.

Γιατί το δια­χρο­νι­κό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ.

Γιατί η Δη­μο­κρα­τι­κή Προ­ο­δευ­τι­κή Πα­ρά­τα­ξη είναι εδώ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.