Τοπικές Ειδήσεις

Εγινε η παράδοση-παραλαβή του “Ηχος και Φως” – H δημοτική αρχή παρέλαβε τα κλειδιά

Πραγματοποιήθηκε χθες από την κοινοπραξία «Στήριξις Τεχνική ΑΕ – Πάνου ΑΕΒΕ» στο Δήμο Ρόδου η παράδοση-παραλαβή του Δημοτικού Κήπου στην πλατεία Ρίμινι, που είναι ευρύτερα γνωστός με την ονομασία «Ήχος και Φως».
Το σχετικό πρωτόκολλο υπέγραψαν οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας και ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, ο αντιδήμαρχος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εξυπηρέτησης του πολίτη και κοινωνικής πολιτικής Γιάννης Καμπούρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου-εντεταλμένος πολεοδομικού σχεδιασμού, Βασίλης Παπαοικονόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Πλέον ο Δήμος Ρόδου πήρε πίσω τα κλειδιά ενός εμβληματικού χώρου, ενός μνημείου στο οποίο οι πολίτες της Ρόδου δεν έχουν πρόσβαση εδώ και οκτώ χρόνια και που βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης, με τα σκουπίδια που βρίσκονται διάσπαρτα παντού και τα ξερόχορτα να προκαλούν πραγματικά αλγεινή εντύπωση!

Υπενθυμίζεται ότι με εξώδικη απάντηση πρόσκληση και δήλωση με επιφύλαξη δικαιωμάτων ο Δήμος Ρόδου γνωστοποίησε πριν από λίγες ημέρες στην εταιρεία ειδικού σκοπού «Ηχος και Φως ΑΕ» την παραλαβή των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Ανθόκηπου στην είσοδό του, στην πλατεία Ρίμινι, συντάσσοντας σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής. Με την ίδια εξώδικη δήλωση κάλεσε την εταιρεία να εξοφλήσει άμεσα, πλήρως και ολοσχερώς τις βεβαιωμένες οφειλές της προς τον Δήμο, υποστηρίζοντας ότι παρά τις επανειλημμένες προς τούτο οχλήσεις, αρνείται αδικαιολόγητα, παράνομα και αντισυμβατικά να τις καταβάλει μέχρι σήμερα
Σημειώνεται επίσης ότι ο Δήμος Ρόδου κατήγγειλε την μεταξύ τους σύμβαση λόγω μη συμμόρφωσής της στα επιτασσόμενα στη διακήρυξη και στη σύμβαση και συγκεκριμένα λόγω μη τήρησης του συμβατικού χρονοδιαγράμματος και υπαίτιας καθυστέρησης ολοκλήρωσης των εργασιών, όπως αναλυτικά αναφέρεται στην υπ’ αριθμ. 47Β/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.
«Είναι μία στενόχωρη μέρα η σημερινή, καθώς παραλαμβάνουμε τον κήπο του Ήχος και Φως έπειτα από οκτώ χρόνια εγκλωβισμού σε μία συγκεκριμένη σύμβαση. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το 2013 η εταιρεία ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ μαζί με την εταιρεία ΠΑΝΟΥ-ΑΕΒΕ ανέλαβαν ως φορέας διαχείρισης την ανάδειξη και αξιοποίηση του δημοτικού κήπου. Έκτοτε στο συγκεκριμένο ακίνητο δεν έγινε το παραμικρό! Νιώθω ιδιαίτερα απογοητευμένος που εδώ και οκτώ χρόνια, η τοπική κοινωνία της Ρόδου στερήθηκε τα οφέλη από τη χρήση του συγκεκριμένου ακινήτου. Δυστυχώς, η κατάσταση στην οποία παραλαμβάνουμε τον χώρο, μας στενοχωρεί ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, Δρ. Σ. Δράκος και συμπλήρωσε σχετικά με κάποιες αμφιλεγόμενες παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο χώρο τα εξής: «Παραχωρήθηκαν εννέα στρέμματα στο φορέα υλοποίησης του έργου. Έπειτα από καταπατήσεις, υπάρχουν κατασκευές γκρίζες και αυτή τη στιγμή είμαστε στη δυσάρεστη θέση να παραλαμβάνουμε το ακίνητο στη συγκεκριμένη κατάσταση».
Η δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη, έχει σχέδια για την αξιοποίηση του κήπου του Ήχος και Φως, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης, Δρ. Στέφανο Δράκο ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην παραλαβή του ακινήτου. Όταν έρθει η ώρα θα ανακοινωθούν τα σχέδια της δημοτικής αρχής του Αντώνη Καμπουράκη, που έχει αποδείξει στα τελευταία δύο χρόνια ότι λειτουργεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό».


Η Ροδιακή Έπαυλη
Άμεσα πρόκειται να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανάπλαση του κήπου της Ροδιακής Έπαυλης, ενώ οι παρεμβάσεις στο κτήριο, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
«Από την οικονομική επιτροπή εγκρίθηκε η μελέτη για τη δημοπράτηση του έργου της ανάπλασης του κήπου της Ροδιακής Έπαυλης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,7 εκατ. ευρώ και στο άμεσο μέλλον θα βγει η διακήρυξη στον αέρα, οπότε θα προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου. Οι εργασίες στο κτήριο της Ροδιακής Επαυλης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δρ. Στέφανος Δράκος, σημειώνοντας παράλληλα, ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα σχεδιασμό η βιβλιοθήκη θα μεταφερθεί από τη Ροδιακή Έπαυλη στο κτήριο της Καστελανίας στην οδό Ιπποκράτους σε μόνιμη βάση.
Το Εθνικό Θέατρο
Πολύ κοντά στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης ύψους 20. εκατ. ευρώ βρίσκεται η δημοτική αρχή για την ανάπλαση του Εθνικού Θεάτρου, σύμφωνα με τον κ. Δράκο, ο οποίος δήλωσε αναλυτικότερα τα εξής:
«Αρχικά θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι το Εθνικό θέατρο είναι ένα κουφάρι. Τα πάντα ξηλωμένα. Έτσι το παραλάβαμε… Πολύς κόσμος πιστεύει ότι χρειάζεται μία απλή συντήρηση ο συνολικός προϋπολογισμός και οι μελέτες εφαρμογής και συντήρησης ανέρχονται σε 20 εκατ. ευρώ συνολικά. Είμαστε πολύ κοντά στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης, χωρίς να μπορώ αυτή τη στιγμή να αναφερθώ σε λεπτομέρειες.
Τον τελευταίο χρόνο μπορεί να μην μιλάμε για το θέατρο. Δεν θέλαμε να μπούμε στη λογική υποσχέσεων χωρίς αποτέλεσμα. Η δημοτική Αρχή του Καμπουράκη το πρώτο έργο που ανέλαβε να τρέξει ήταν το Εθνικό Θέατρο. Μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος” είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 15.600.000 ευρώ. Το πρόγραμμα όμως καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από το Πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”. Δυστυχώς στην κατηγορία που μπορούσε να ενταχθεί το έργο υπήρχαν περιορισμοί στο ύψος των αποκαταστάσεων… ήτοι κοντά στα 5 εκατ. ευρώ και απείχε πολύ από το απαιτούμενο ποσό. Έτσι αποφασίσαμε να βρούμε άλλες πηγές χρηματοδότησης και θα γίνουν άλλες ανακοινώσεις όταν έρθει η ώρα…».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ο πολύ κακος    27.07.2021 14:33

    Ωραίο. να μην τους πληρώνουν, να το καθαρίζουν κιόλας. Για να μην πω περισσότερα γιατί όσοι ξερουν την αληθινή ιστορία…….

Σχολιασμός άρθρου