ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον Σεπτέμβριο στη Ρόδο η διάσκεψη κρατών ΝΑ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ρόδος

Το ελ­λη­νι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών θα ορ­γα­νώ­σει το Σε­πτέμ­βριο στη Ρόδο, διά­σκε­ψη με τη συμ­με­το­χή κρα­τών της νο­τια­να­το­λι­κής Ευ­ρώ­πης και της Μέσης Ανα­το­λής, όπως ανα­κοί­νω­σε ο υφυ­πουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών της Ελ­λά­δας, Ιω­άν­νης Αμα­να­τί­δης, μετά την συ­νά­ντη­ση του στην Λευ­κω­σία, με τον αρ­χιε­πί­σκο­πο Κύ­πρου, Χρυ­σό­στο­μο.

Ο κ. Αμα­να­τί­δης δή­λω­σε ότι η διά­σκε­ψη θα ασχο­λη­θεί με τα ζη­τή­μα­τα της ασφά­λειας και της στα­θε­ρό­τη­τας στην ευ­ρύ­τε­ρη πε­ριο­χή. Ανα­φε­ρό­με­νος στην συ­νά­ντη­σή του με τον αρ­χιε­πί­σκο­πο Κύ­πρου, ο κ. Αμα­να­τί­δης είπε ότι οι από­ψεις του είναι πάντα εν­δια­φέ­ρου­σες.

Ο αρ­χιε­πί­σκο­πος Χρυ­σό­στο­μος, ο οποί­ος επέ­στρε­ψε από την Δα­μα­σκό, όπου συ­να­ντή­θη­κε και με τον πρό­ε­δρο Άσαντ, δή­λω­σε ότι θα με­τα­φέ­ρει προς τους πρε­σβευ­τές ευ­ρω­παϊ­κών κρα­τών και των Ηνω­μέ­νων Πο­λι­τειών, μή­νυ­μα για τερ­μα­τι­σμό του εμπάρ­γκο που επι­βλή­θη­κε στη Συρία.

Το εμπάρ­γκο, ανέ­φε­ρε, είναι ακόμη μια αιτία θα­νά­του του συ­ρια­κού λαού και τό­νι­σε ότι πρέ­πει να αρθεί το συ­ντο­μό­τε­ρο.

Επί­σης, είπε ότι είδε τον συ­ρια­κό λαό μο­νια­σμέ­νο και ότι “έχουν αντι­λη­φθεί όλοι, μου­σουλ­μά­νοι και χρι­στια­νοί, ότι πρέ­πει να ενώ­σουν τις δυ­νά­μεις τους για να αντι­με­τω­πί­σουν τον κοινό εχθρό”.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.