Αθλητικά

Αλλάζουν τα πάντα με τα δελτία των ποδοσφαιριστών

Σ’ ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο, σε σύγκριση με αυτό το οποίο γνώριζαν τα προηγούμενα χρόνια, θα κληθούν να ρυθμίσουν τις σχέσεις τους, από το φετινό καλοκαίρι, τα σωματεία και οι ποδοσφαιριστές.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της «δσπορ», από την 1η Αυγούστου, οπότε και ανοίγει η αυλαία της θερινής μετεγγραφικής περιόδου για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου), το σύνολο των δελτίων που θα εκδίδεται από την ΕΠΟ θα έχουν ημερομηνία λήξης και η διάρκειά τους θα είναι αυτή που θα καθορίζει το κόστος τους.
Στις πρώτες εγγραφές, ένα δελτίο θα έχει ισχύ από ένα έως επτά έτη, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, πλην της πρώτης, ένα δελτίο μπορεί να έχει ισχύ από ένα μέχρι και πέντε χρόνια.
Υπενθυμίζεται, πως η δυνατότητα για την έκδοση δελτίου συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας υπήρχε, ωστόσο ήταν περιορισμένη. Το μονοετές κοστολούνταν στα 80 ευρώ, το διετές στα 60 ευρώ και το τριετές στα 50 ευρώ. Όπως όλα δείχνουν, οι τιμές δεν πρόκειται να αλλάξουν και απλά θα προσαρμοστούν ανάλογα για τα δελτία που θα εκδίδονται με ισχύ για τέσσερα και για πέντε χρόνια.
Με τη λήξη ισχύος του δελτίου, ένας ποδοσφαιριστής θα μένει αυτομάτως ελεύθερος,.
Εξυπακούεται πως ελεύθερος μπορεί να μείνει και νωρίτερα, πάντα όμως με την προϋπόθεση πως θα δώσει τη συγκατάθεσή του το σωματείο, με το οποίο δεσμεύεται.
Το τελευταίο θα συνεχίσει να διατηρεί το δικαίωμα της αποδέσμευσης, εννοείται δε και της πραγματοποίησης μετεγγραφών.
Οι επικείμενες αλλαγές θα ισχύουν και για τους ποδοσφαιριστές που ήδη ανήκουν στον δυναμικό συλλόγων.
Στη δική τους περίπτωση, θα κληθούν να υπογράψουν το νέο, ειδικό έντυπο που θα αποστείλει η ΕΠΟ και επί της ουσίας να εκδώσουν νέο δελτίο συγκεκριμένες χρονικές διάρκειας. Εφόσον δεν το πράξουν, αυτό που θα εκδοθεί θα ισχύει αυτομάτως και υποχρεωτικά για τρία χρόνια.
Το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση των αλλαγών από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ώστε στη συνέχεια να αρχίσουν να μοιράζονται στις ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας τα νέα έντυπα μεταβολών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου