Ειδήσεις

Κινδυνεύει με ακύρωση το διεθνές συνέδριο της Ρόδου «Διάλογος Πολιτισμών»

Το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί φέτος στη Ρόδο το γνωστό διεθνές συνέδριο “Διάλογος Πολιτισμών”, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο ξενοδοχείο “Aldemar Paradise”, επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η “δ”, οι Βρυξέλλες, με “άνωθεν” πολιτική παρέμβαση, ανεκάλεσαν την “βίζα” του ιδρυτή και διοργανωτή του συνεδρίου κ. Βλαντιμίρ Γιακούνιν, επειδή εκτός από κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι και στενός συνεργάτης του Ρώσου Προέδρου κ. Βλαντιμίρ Πούτιν («αντίποινα» για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία).

Ο κ. Γιακούνιν είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος του “Αγίου Ανδρέα” (Ρωσία) και των ρωσικών σιδηροδρόμων και συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον ισχυρών ανθρώπων στη Ρωσία.
Έρχεται στην Ελλάδα συχνά και επισκέπτεται την Ρόδο κάθε Οκτώβριο, με αφορμή το διεθνές συνέδριο “Διάλογος των Πολιτισμών”.

Το “Φόρουμ της Ρόδου”, όπως ονομάζεται, συγκεντρώνει διεθνείς προσωπικότητες, πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, προσωπικότητες από τις σύγχρονες θρησκείες και εκπροσώπους των τεχνών, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πολλών τομέων επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο. Οι συνεδριάσεις του “Φόρουμ της Ρόδου” έχουν αποδείξει τον επείγοντα χαρακτήρα, τη σημασία και την αποτελεσματικότητα των ιδανικών του WPF, φέρνοντας στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινής γνώμης την ανάγκη του δια-πολιτισμικού χαρακτήρα και του δια-πολιτισμικού διαλόγου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν από το “Φόρουμ της Ρόδου” μέχρι στιγμής δίνουν ελπίδα για την περαιτέρω εναρμόνιση των διεθνών σχέσεων και την προώθηση της παγκόσμιας σταθερότητας.


Πέρυσι, πραγματοποιήθηκε η 11η Ετήσια Σύνοδος στην Ρόδο, στο ξενοδοχείο “Παραντάις” με θέμα: «The Age of theWorld Picture».
Οι δραστηριότητες του φετινού Φόρουμ, ήταν αφιερωμένες στην ανάλυση της μετάβασης της παγκοσμιοποίησης σε μια πολυ-κεντρική και πολυ-πολιτισμική πραγματικότητα. Η αλληλεπίδραση της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης του κόσμου, οι γεωπολιτικοί και πολιτισμικοί παράγοντες είναι η προώθηση της μετάβασης της παγκοσμιοποίησης σε μια πολυκεντρική και πολυ-πολιτισμική πραγματικότητα.
Οι διοργανωτές εκφράζουν ωστόσο φόβους, ότι φέτος θα υπάρξει σοβαρή εμπλοκή σε περίπτωση που συνεχιστεί το “ εμπάργκο” των Βρυξελλών απέναντι στον κ. Γιακούνιν καθώς και σε άλλους Ρώσους αξιωματούχους, γεγονός που θα σημάνει την απώλεια ενός μεγάλου συνεδρίου για το νησί της Ρόδου, το οποίο συγκεντρώνει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, υψηλούς προσκεκλημένους και κορυφαίες προσωπικότητες τόσο από το πολιτικό, όσο και από το επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό επίπεδο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου