Αθλητικά

Εξετάσεις για μαύρες ζώνες!

Στις 19 και 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο εξετάσεις για μαύρες ζώνες όσον αφορά το Τζούντο όπως ανακοίνωσε το μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Ρόδιος Σάββας Χατζηνικολάου. Τα μέλη της ιεραρχίας και νταν για το Αιγαίο Πέλαγος και την λοιπή Ελλάδα σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο είναι: 1) Μαρτάκης Δημήτρης, πρόεδρος της ιεραρχίας και νταν, κάτοχος μαύρης ζώνης 7 νταν
2) Αχάντ Αντώνης, ο δάσκαλος του τζούντο στη Ρόδο, κάτοχος μαύρης ζώνης 6 νταν
3) Χατζηνικολάου Μιχάλης, περιφερειακός προπονητής Αιγαίου, κάτοχος μαύρης ζώνης 4 νταν.
Οι εξετάσεις θα γίνουν στο «ντότζο» της «Φλόγας» στο «Καλλιπάτειρα» Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και θα είναι σεμινάριο από τον κύριο Μαρτάκη το Σάββατο 19 Ιουλίου και εξετάσεις από τους εξεταστές την Κυριακή 20 Ιουλίου.
Οι αθλητές που θα διεκδικήσουν το πρώτο νταν θα εξεταστούν στις 9 πρώτες τεχνικές του «νάκε νο κάτα» (χεριών, ποδιών και μέσης) , για το δεύτερο νταν στο σύνολο του «νάκε νο κάτα» (οι πρώτες 9 τεχνικές συν έξι ακόμα αυτοθυσίας πίσω και πλάγιες).
Για το τρίτο νταν θα εξεταστούν στο «καταμέ νο κάτα» αλλά μόνο στις κατακρατήσεις ενώ για το τέταρτο νταν στο σύνολο του ‘καταμέ νο κάτα’ μαζί με τα πνιξίματα και τα σπασίματα. Τέλος για το πέμπτο νταν οι αθλητές θα εξεταστούν στο «κίμε νο κάτα» που είναι άμυνες σε όπλα.
Όλοι οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν όλο το ‘κο κίο’ και να έχουν αγωνιστική εμπειρία και γνώσεις διαιτησίας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τις εξετάσεις η ηλικία των 16 ετών (γεννηθέντες τα έτη 1998 και μεγαλύτεροι) και κατάθεση 100 ευρώ στον λογαριασμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο και μια αίτηση προς την επιτροπή συμπληρωμένη από τους τζουντόκα με τα στοιχεία τους και τις διακρίσεις τους σφραγισμένη από το σωματείο τους. Η αίτηση και η απόδειξη από την τράπεζα θα πρέπει να κατατεθούν στην επιτροπή πριν από τις εξετάσεις.
Αιτήσεις και στοιχεία του λογαριασμού της ΕΟΤ μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι από το «Ντότζο» της Φλόγας που θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα μετά τις 19.00 για τις ανάλογες προπονήσεις στα κάτας.
Μετά τις εξετάσεις οι τζουντόκα που πέτυχαν για να παραλάβουν τα διπλώματα τους θα πρέπει να καταβάλουν αντίστοιχα ποσά ανάλογα με το νταν που απέχτησαν, πάλι στο λογαριασμό της ΕΟΤ και είναι: για το πρώτο νταν 90 ευρώ, για το δεύτερο νταν 120 ευρώ, για το τρίτο νταν 160 ευρώ, για το τέταρτο νταν 180 ευρώ και για το πέμπτο νταν 210 ευρώ.
Μέχρι τώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 4 με 5 αθλητές από την Κάλυμνο και περίπου 15 αθλητές από τη Φλόγα Ρόδου.
Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 6972817577 Σάββας Χατζηνικολάου και 6982307775 Μιχάλης Χατζηνικολάου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου