Τοπικές Ειδήσεις

Πλειστηριασμοί: Το ακίνητο του ΕΦΚΑ στη Ρόδο και η… διπλή περιπέτεια

Οδηγεί την κούρσα σε επίπεδο τιμής εκκίνησης αυτή την εβδομάδα με 7.828.000 ευρώ – Το κτίριο, η ιστορία του και το πρόβλημα που «στοιχίζει» 700.000 ευρώ

Εβδομάδα στην οποία κυριαρχούν βιομηχανικά, βιοτεχνικά και επαγγελματικά ακίνητα είναι αυτή που ξεκινά από σήμερα στο πεδίο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Την κούρσα μάλιστα στην τιμή οδηγεί ένα επαγγελματικό ακίνητο στη Ρόδο, που μόνο… τυχαίο δεν είναι. Και τούτο καθώς εκεί στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Στο εν λόγω κτίριο μάλιστα εδρεύει η Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ Α’ Δωδεκανήσου (Ρόδος), το Περιφερειακό Κέντρο Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α.) Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο, η Γραμματεία ΚΕ.Π.Α. Ρόδου και άλλες υπηρεσίες.

Η διπλή περιπέτεια και το ακίνητο
Το ακίνητο, ωστόσο, το οποίο μισθώνεται, μεταξύ άλλων και από τον ΕΦΚΑ, βρίσκεται αντιμέτωπο με διπλή περιπέτεια. Η μία αφορά το γεγονός ότι βγαίνει στο σφυρί. Η δεύτερη ότι, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, υπάρχουν σημαντικές πολεοδομικές αυθαιρεσίες που για την τακτοποίησή τους απαιτείται το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 700.000 ευρώ.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για την Τετάρτη 29 Μαΐου έχει προγραμματιστεί ο επαναληπτικός πλειστηριασμός με οφειλέτιδα την εμπορική εταιρεία «Υιοί Β. Φραγκεσκάκη Α.Ε.» και επισπεύδουσα τη Eurobank για το ακίνητο το οποίο βρίσκεται στο 3ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου, του Δήμου Ρόδου, εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως.

Με βάση την έκθεση εκτίμησης η αγοραία αξία ορίστηκε στα 3,9 εκατ. ευρώ. Ο αρχικός πλειστηριασμός που έγινε στις 21 Φεβρουαρίου 2024 ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών. Ωστόσο, σύμφωνα με την υπ αριθ. 46/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου η τιμή πρώτης προσφοράς για το νέο πλειστηριασμό στις 29 Μαΐου ορίστηκε στο ποσό των 7.828.000 ευρώ.

Πρόκειται ειδικότερα για:
-Αγρό έκτασης 1.200 τ.μ., που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια Ρόδου του Δήμου Ρόδου,
-Αγρό έκτασης 4.000 τ.μ., που βρίσκεται στην τοποθεσία «Μποϊνού Καρά» της κτηματικής περιφέρειας Ρόδου του Δήμου Ρόδου.

Εντός των πιο πάνω όμορων περιγραφόμενων ακινήτων έχει ανεγερθεί τριώροφο επαγγελματικό κτίριο με 2 υπόγεια, μέσα στο οποίο (κτίριο) στεγάζονται: α) εργοστάσιο επεξεργασίας κρυστάλλων (ανήκον στην καθ’ ης η εκτέλεση οφειλέτιδα εταιρεία) και β) ο e-ΕΦΚΑ Ρόδου (διοικητικές υπηρεσίες). Στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα με είδη κιγκαλερίας (που μάλλον δεν λειτουργεί) και κυλικείο. Τα προαναφερόμενα ακίνητα (αγροί) κατασχέθηκαν χωριστά αλλά θα εκπλειστηριασθούν, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 1001 Α περ. β΄ του Κ.Πολ.Δ., ως ενιαίο, αφού αποτελούν λειτουργική ενότητα για την εξυπηρέτηση της επιχείρησης.

Η περιοχή και τι περιλαμβάνει το κτίριο
Η Εθνική Οδός Ρόδου-Λίνδου αποτελεί την κύρια οδική αρτηρία του νησιού καθώς συνδέει την πόλη της Ρόδου με τον οικισμό της Λίνδου. Πρόκειται μία από τις πιο κεντρικές και πολυσύχναστες οδούς της Ρόδου, διπλής κατεύθυνσης με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα, η οποία οδηγεί στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Ρόδου.

Η κάθετη απόσταση της περιοχής του ακινήτου από τη θάλασσα είναι περίπου 2 χλμ., από το εμπορικό και διοικητικό κέντρο «Μανδράκι» πόλεως Ρόδου 6 χλμ. και βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από τον κρατικό αερολιμένα «Διαγόρας».

Πηγή newmoney.gr

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΡΙΜΑΝΗΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου