Ειδήσεις

Στα 300 ευρώ η συνεταιριστική μερίδα στην Ένωση Δωδεκανήσου

Τους αγρότες που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της, με την αγορά συνεταιριστικής μερίδας, καλεί η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, μέχρι τη Δευτέρα 2 Ιουνίου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου του ν.4015/2011 περί συλλογικών αγροτικών οργανώσεων που αποτελεί και το σοβαρότερο εγχείρημα αλλαγής που έχει γίνει από την ίδρυση του Συνεταιριστικού Κινήματος στη Χώρα:

Ανακοινώνει – Προσκαλεί το Δωδεκανησιακό κόσμο

Όλα τα Φυσικά Πρόσωπα, που έχουν πλήρη ικανότητα για δικαιοπραξία, απασχολούνται σε οποιονδήποτε κλάδο ή δραστηριότητα της αγροτικής οικονομίας, καθώς και όλους τους Τοπικούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς των Χωριών και των Νησιών της Δωδεκανήσου να εγγραφούν και να γίνουν μέλη της Ένωσης με δικαίωμα αγοράς μίας συνεταιριστικής μερίδας.

Το ύψος της μερίδας είναι 150 ευρώ με την εγγραφή και επιπλέον 150 ευρώ, που μπορούν να αποπληρωθούν σε τρία (3) έτη από την πρώτη πληρωμή (σύνολο 300 ευρώ).

Οι εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου που βρίσκονται στην οδό: Κλαυδίου Πέπερ 1 περιοχή Ζέφυρος.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 2241 0 28374-76, 22410 28562, 2241 0 24159 με τον Προϊστάμενο του Κεντρικού Λογιστηρίου κ. Καραγιάννη Δημήτριο.

Οι εγγραφές των νέων μελών θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς της Δωδεκανήσου. Συνοπτικά αναφέρεται το χαρτοφυλάκιο και οι δραστηριότητες της ΕΑΣΔ:

– Δύο εργοστάσια. Εργοστάσιο επεξεργασίας πυρήνα ελιάς και εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών,

– Κύριος μέτοχος σε ποσοστό 97,5 % του μετοχικού κεφαλαίου της Ροδίτικης οινοποιίας ΚΑΙΡ Α.Ε.,

– Δύο σούπερ μάρκετ στην πόλη Κω, νήσος Κω και στην περιοχή Φανών Ρόδου,

– Τέσσερα καταστήματα πώλησης αγροτικών εφοδίων στα νησιά Ρόδο και Κω,

– Την κεντρική λαχαναγορά Δωδεκανήσου,

– Πρακτορείο Ασφαλειών της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής,

– Το Ειδικό Λογιστήριο εξυπηρέτησης 64 Αγροτικών Συνεταιρισμών στα νησιά της Δωδεκανήσου,

– Κτιριακά μεγάλος αριθμός εμπορικών καταστημάτων, χώρων εστίασης και χώρων ψυχαγωγίας.

– Τίτλους μετοχικών κεφαλαίων σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. Ενδεικτικά αναφέρονται “ Coop – Ελληνική Διατροφή”, “KΕΟΣΟΕ”, “Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου”, “Νομαρχιακό Φυτώριο Δωδεκανήσου” κλπ

– Το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών Δωδεκανήσου που εξυπηρετεί 13.000 επαγγελματίες και ερασιτέχνες παραγωγούς των νησιών,

– Το νέο Βιωματικό Κέντρο Γευσιγνωσίας και Μουσείο Αγροτικής Κληρονομιάς στην Ρόδο,

– Τα νέα τοπικά προϊόντα “ΡΩ, /rho/”,

– Μεγάλη ακίνητη περιουσία εκτάσεων άνω των 120.000 τ.μ. σε νησιά της Δωδεκανήσου.

– Τέσσερις νέες σημαντικές δραστηριότητες έχουν προγραμματιστεί για τα έτη 2014-2015.

Η ανάγκη της μετάβασης σε νέα μεγάλα σχήματα που θα καλύπτουν τις οικονομικές ανάγκες της εποχής, είναι επιβεβλημένη σήμερα περισσότερο από ποτέ. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου αναπτύσσεται και σας καλεί να γίνεται ενεργά μέλη.

Μόνο μέσα από συλλογικές προσπάθειες θα έρθει η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου μπόρεσε, με την βοήθειά σας, να διανέμει δωρεάν τρόφιμα 2.500.000 κιλών σε συμπολίτες μας το 2013.

Με Εκτίμηση

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου

Ο πρόεδρος Πιτροπάκης Εμμανουήλ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου