Ειδήσεις

Πώς κατανέμονται οι 51 έδρες του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποτελείται από πενήντα ένα (51) συμβούλους, οι έδρες δε αυτού, μετά τις εκλογές της 18 και 25 Μαΐου 2014 κατανέμονται στους συνδυασμούς που έλαβαν μέρος στις εκλογές αυτές ως εξής:
Ο επιτυχών συνδυασμός «ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» (κ. Χατζημάρκος) καταλαμβάνει τριάντα μία (31) έδρες, που κατανέμονται ως εξής: τη μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Άνδρου, μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Θήρας, τη μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Κέας – Κύνθου, τη μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Μήλου, μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Μυκόνου, μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Νάξου, μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Πάρου, δύο (2)έδρες της εκλογικής περιφέρειας Σύρου, τη μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Τήνου, μία (2) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Καλύμνου, τη μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Καρπάθου, τέσσερεις (4) έδρες της εκλογικής περιφέρειας Κω και δέκα πέντε (15) έδρες της εκλογικής περιφέρειας Ρόδου.
Ο συνδυασμός «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» (κ. Μαχαιρίδης) καταλαμβάνει ένδεκα (11) έδρες, που κατανέμονται ως εξής: μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Θήρας, μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Μυκόνου, μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Πάρου, μία έδρα της εκλογικής περιφέρειας Σύρου, δύο (2) έδρες της εκλογικής περιφέρειας Καλύμνου, δύο (2) έδρες της εκλογικής περιφέρειας Κω και τρεις (3) έδρες της εκλογικής περιφέρειας Ρόδου. Μία έδρα της εκλογικής περιφέρειας Ρόδου θα καταληφθεί από τον υποψήφιο περιφερειάρχη και μια από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, ενώ η έδρα της εκλογικής περιφέρειας Σύρου θα καταληφθεί από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων.
Ο συνδυασμός «Νησιώτικη Ανατροπή Μπενέτος Σπύρου» (κ. Σπύρου) καταλαμβάνει πέντε (5) έδρες, που κατανέμονται ως εξής: μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Νάξου, μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Καλύμνου, μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Κω και δύο (2) έδρες της εκλογικής περιφέρειας Ρόδου. Μία έδρα της εκλογικής περιφέρειας Ρόδου θα καταληφθεί από τον υποψήφιο περιφερειάρχη και μια από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, ενώ η έδρα της εκλογικής περιφέρειας Νάξου θα καταληφθεί από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων.
Ο συνδυασμός «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» (κ. Καφαντάρη) καταλαμβάνει δύο (2) έδρες, που κατανέμονται ως εξής: μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Νάξου και μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Ρόδου. Η έδρα της εκλογικής περιφέρειας Ρόδου θα καταληφθεί από την υποψήφια περιφερειάρχη και η έδρα της εκλογικής περιφέρειας Νάξου θα καταληφθεί από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων.
Ο συνδυασμός «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» (κ. Σπυρίδης) καταλαμβάνει δύο (2) έδρες, που κατανέμονται ως εξής: μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Θήρας και μία (1) έδρα της εκλογικής περιφέρειας Ρόδου. Η έδρα της εκλογικής περιφέρειας Ρόδου θα καταληφθεί από τον υποψήφιο περιφερειάρχη και η έδρα της εκλογικής περιφέρειας Θήρας θα καταληφθεί από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων.
Του δικηγόρου
Δημητρίου Σαλαμαστράκη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου