Ειδήσεις

Αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα «βλέπει» σε δύο εβδομάδες το Ευρωπαϊκό Κέντρο πρόβλεψης COVID-19

Προβλεψη για μείωση στα κρούσματα και στους θανάτους από κορωνοϊό στις επόμενες δύο εβδομάδες κάνει το σύνθετο προγνωστικό μοντέλο «European COVID-19 Forecast Hub».

Η προγνωστική μέθοδος του European COVID-19 Forecast Hub λαμβάνει κάθε εβδομάδα στοιχεία από διάφορα προγνωστικά μοντέλα και δημοσιεύει μία σύνθετη πρόβλεψη για τις επιδημιολογικές εξελίξεις με προοπτική έως και τεσσάρων εβδομάδων και κυμαινόμενο βαθμό ασφαλείας.

Το European COVID-19 Forecast Hub είναι προϊόν της σύμπραξης του πανεπιστημίου London School of Hygiene and Tropical Medicine με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Για το διάστημα μεταξύ 25ης Απριλίου και 1ης Μαΐου, ο δείκτης του Hub εκτιμά ότι θα καταγραφούν 17.134 κρούσματα στη χώρα μας, μειωμένα κατά 1.000 και πλέον, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Η κατάσταση, βάσει της πρόβλεψης, θα βελτιωθεί περαιτέρω την εβδομάδα έως τις 8 Μαΐου, κατά την οποία προβλέπονται 16.220 κρούσματα. Ανάλογη είναι η εικόνα στο μέτωπο των θανάτων.

Συγκεκριμένα, την περίοδο έως την 1η Μαΐου η πρόγνωση τοποθετεί τους θανάτους λόγω COVID-19 στην Ελλάδα σε 533, ενώ το αμέσως προηγούμενο διάστημα είχαν καταγραφεί 553.

Οι ανθρώπινες απώλειες αναμένεται να «περιοριστούν» στους 514 την εβδομάδα μέχρι 8 Μαΐου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου