Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών και στις κλήσεις σε απολογία.
Η Π.Ε. τιμώρησε με 10 αγωνιστικές τον τερματοφύλακα της Δήμητρας Δαματριάς Βαγγέλη Πηδιάκη για τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι με τον Αστέρα Μασάρων, ενώ πέντε αγωνιστικές τιμωρίας επιβλήθηκαν στον Γιάννη Κορκίδα του Κλεάνθη και στον Γιάννη Έλληνα του Διαγόρα Βατίου για τις αποβολές τους στο παιχνίδι ανάμεσα στους «ροσονέρι» και τους Βατενούς.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Κλεάνθης- Διαγόρας Βατίου στις 21/04 (27η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Κλεάνθης, Ι. Κορκίδα, ποινή πέντε αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ γιατί απώθησε τον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1ε’ και άρθρο 10’ παρ. 2δ’).
Στον ποδοσφαιριστή του Διαγόρα Βατίου, Ι. Έλληνα, ποινή πέντε αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ γιατί απώθησε τον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1ε’ και άρθρο 10’ παρ. 2δ’).
Απόλλωνας Καλυθιών- Α.Ε. Κατταβιάς στις 21/04 (27η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλυθιών, Θ. Κυρίτση, ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Α.Σ. Χάλκης- Ορφέας στις 22/04 (22η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ορφέα, Θ. Τσικούρη, ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Α.Ε. Αδελφοσύνης- Άγιος Γεώργιος Μαλώνας στις 21/04 (22η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αγίου Γεωργίου, K. Likaj, ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (είσοδος στον αγωνιστικό χώρο χωρίς άδεια), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Αστέρας Μασάρων- Δήμητρα Δαματριάς στις 22/04 (22η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Δήμητρας Δαματριάς, Ευαγ. Πηδιάκη, ποινή δέκα αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ για βάναυση συμπεριφορά κατά του διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1ζ’ και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Αλθαιμένης- Ροδιακός στις 22/04 (21η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ροδιακού, Γ. Χαλκιά, ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Ασπίδα Σαλάκου- Αναγέννηση Έμπωνα στις 22/04 (21η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Έμπωνα, Ν. Τσουκαλά, ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Έμπωνα, Σκ. Πεζουβανάκη, ποινή δύο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε αξιωματούχους ομάδος (προπονητή), (άρθρο 10’ παρ. 1β’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Έμπωνα, Π. Τσαγκαράκη, ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (χέρι), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Ασπίδας Σαλάκου, Νικ. Μάχλη, ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Α.Σ. Χάλκης- Ορφέας στις 21/04 (11η αγωνιστική-Παιδικό)
Στον ποδοσφαιριστή του Ορφέα, Π. Διακογιάννη, ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Ορφέα, Α. Διακογιάννη, ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (εσκεμμένη καθυστέρηση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Στο σωματείο της Αναγέννησης Έμπωνα, επιβάλλεται αυτοδίκαια χρηματική ποινή 50 ευρώ (κακή συμπεριφορά ομάδος, 3 αποβολές), (άρθρο 16’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 27/05/2018 (άρθρο 23’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Παραίτηση σωματείου Ατρόμητοι Ρόδου με Πολυβώτη (19η αγωνιστική)
Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 31/12.04.2018 έγγραφο του ο Α.Σ. Ατρόμητοι Ρόδου δηλώνει ότι παραιτείται του αγώνα με τον Πολυβώτη της 19ης αγωνιστικής για το Πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου.
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:
Ο αγώνας Πολυβώτης- Ατρόμητοι Ρόδου για το Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορία Δωδεκανήσου, κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Πολυβώτη και από την τρέχουσα βαθμολογία των Ατρόμητων Ρόδου αφαιρούνται τρεις βαθμοί (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ).
Επίσης σύμφωνα με το ίδιο άρθρο επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ.
Σύμφωνα με το άρθρο 21’ παρ. 6β’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές, εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Πολυβώτης).
Κλήσεις σε απολογία
Σύμφωνα με περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε έγγραφη απολογία μέχρι την Πέμπτη 03/05/2018 και ώρα 17:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ, τα κάτωθι φυσικά και Νομικά πρόσωπα:
Κλεάνθης- Διαγόρας Βατίου στις 21/04 (27η αγωνιστική)
Το σωματείο του Διαγόρα Βατίου και ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. Ι. Καραγιάννης- εκπρόσωπος, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο ΦΑ από τον διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,11,13,14 του Πειθαρχικού Κώδικα
Αστέρας Μασάρων- Δήμητρα Δαματριάς στις 22/04 (27η αγωνιστική)
Το σωματείο της Δήμητρας Δαματριάς και ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. Στ. Πηδιάκης- πρόεδρος, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο ΦΑ από τον διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,12,13,14,19 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ