ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παρίσταναν τις καλόγριες και πωλούσαν εκκλησιαστικά είδη

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ

Οι κα­τη­γο­ρί­ες της απά­της τε­τε­λε­σμέ­νης και σε από­πει­ρα και αντι­ποί­η­σης από κοι­νού από άτομα που τα δια­πράτ­τουν κατ’ επάγ­γελ­μα και κατά συ­νή­θεια και της  άσκη­σης εμπο­ρι­κών δρα­στη­ριο­τή­των εκτός κα­τα­στή­μα­τος απο­δί­δο­νται σε δύο αθίγ­γα­νες ηλι­κί­ας 37 και 42 ετών, που συ­νε­λή­φθη­σαν προ­χθές από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου, διότι πα­ρί­στα­ναν τις κα­λό­γριες για να πω­λούν εκ­κλη­σια­στι­κά είδη και φυ­λα­χτά σε πι­στούς!

Την 12.20 ώρα της 25ης Απρι­λί­ου 2016, οι δύο κα­τη­γο­ρού­με­νες, πα­ρι­στά­νο­ντας τις μο­να­χές της Ανα­το­λι­κής Ορ­θό­δο­ξης Εκ­κλη­σί­ας και ως εκ­πρό­σω­ποι της Ιεράς Μονής Αγίου Ρα­φα­ήλ, απο­πει­ρά­θη­καν να που­λή­σουν σε μια Ρο­δί­τισ­σα, έξω από σού­περ μάρ­κετ στην Λε­ω­φό­ρο Ρόδου – Λίν­δου, κο­μπο­σκοί­νια. Το ίδιο έκα­ναν και σε άλ­λους διερ­χό­με­νους πο­λί­τες από το συ­γκε­κρι­μέ­νο ση­μείο.

Στην κα­το­χή της πρώ­της βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν τρία χαρ­το­νο­μί­σμα­τα του ενός δο­λα­ρί­ου Αμε­ρι­κής, τέσ­σε­ρις ξύ­λι­νες ει­κό­νες όπου απει­κο­νί­ζο­νται Άγιοι της Ορ­θό­δο­ξης Εκ­κλη­σί­ας, δέκα σταυ­ρου­δά­κια και το χρη­μα­τι­κό ποσό των 92 ευρώ. Στην κα­το­χή της δεύ­τε­ρης βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν 8 ξύ­λι­νες ει­κό­νες στις οποί­ες απει­κο­νί­ζο­νται Άγιοι της Ορ­θό­δο­ξης Εκ­κλη­σί­ας, 7 βρα­χιό­λια στα οποία απει­κο­νί­ζο­νται Αγιοι της Ορ­θό­δο­ξης Εκ­κλη­σί­ας, 22 σταυ­ρου­δά­κια, δύο ρο­ζά­ρια, 6 πλα­στι­κές ει­κό­νες και το χρη­μα­τι­κό ποσό των 13,30 ευρώ.

Όπως προ­έ­κυ­ψε οι ίδιες είχαν απα­σχο­λή­σει ξανά για το ίδιο αδί­κη­μα την δι­καιο­σύ­νη ενώ είχαν επε­κτεί­νει την δρά­στη τους σ’ όλη την επι­κρά­τεια.

Εχουν συ­γκε­κρι­μέ­να κα­τα­δι­κα­στεί στη Ρόδο την 25η Ιου­νί­ου 2013 σε ποινή φυ­λά­κι­σης 6 μηνών με 3ετή ανα­στο­λή μαζί με ακόμη δύο ομο­ε­θνείς τους.

Την 21η Ιου­νί­ου 2013, στην οδό Πει­ραιώς, από αστυ­νο­μι­κούς επο­χού­με­νης πε­ρι­πο­λί­ας του Τ.Τ. Ρόδου, κα­τό­πιν σή­μα­τος του R/T Κέ­ντρου, δια­πι­στώ­θη­κε ότι μια 51χρονη, φο­ρώ­ντας μαύρα ρούχα, προ­σποιού­με­νη τη μο­να­χή της Ανα­το­λι­κής Ορ­θό­δο­ξης Εκ­κλη­σί­ας του Χρι­στού, στα­μα­τού­σε διερ­χό­με­νους πε­ζούς και πρό­σφε­ρε προς πώ­λη­ση εκ­κλη­σια­στι­κές ει­κό­νες ένα­ντι χρη­μα­τι­κού τι­μή­μα­τος.

Οι αστυ­νο­μι­κοί που την προ­σή­γα­γαν δια­πί­στω­σαν ότι δεν επρό­κει­το για μο­να­χή καθώς δεν έφερε μαζί της κά­ποιο έγ­γρα­φο Μη­τρο­πό­λε­ως ή Ιεράς Μονής, που να βε­βαιώ­νει ότι ανή­κει στο δυ­να­μι­κό κά­ποιου ονα­στη­ριού ή Μο­να­χι­κού Τάγ­μα­τος.

Μαζί της είχε μια τσά­ντα που πε­ριεί­χε θρη­σκευ­τι­κές ει­κό­νες, σταυ­ρου­δά­κια και το χρη­μα­τι­κό ποσό των 20ευρώ, το οποίο προ­έρ­χο­νταν από την πώ­λη­ση θρη­σκευ­τι­κών αντι­κει­μέ­νων σε ανυ­πο­ψί­α­στους πο­λί­τες, τους οποί­ους είχε εξα­πα­τή­σει πα­ρι­στά­νο­ντας ψευ­δώς ότι είναι μο­να­χή της Ανα­το­λι­κής Ορ­θό­δο­ξης Εκ­κλη­σί­ας του Χρι­στού της Ιερής Μονής του Αγίου Νε­κτα­ρί­ου.

Εξε­τα­ζό­με­νη δή­λω­σε ότι είναι χήρα, μη­τέ­ρα πέντε παι­διών και ότι που­λά­ει ει­κό­νες για να συ­ντη­ρη­θούν.

Η δεύ­τε­ρη δι­κο­γρα­φία σχη­μα­τί­στη­κε σε βάρος μιας 31χρο­νης, μιας 39χρο­νης και μιας 24χρο­νης, που διέ­με­ναν προ­σω­ρι­νά σε ξε­νο­δο­χείο, στην Ια­λυ­σό.

Οι τρεις γυ­ναί­κες κα­τε­λή­φθη­σαν την ίδια μέρα και περί ώρα 13:00 από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου στην οδό Εθε­λο­ντών Δω­δε­κα­νη­σί­ων, να προ­σεγ­γί­ζουν πο­λί­τες, πα­ρου­σια­ζό­με­νες ψευ­δώς ως μο­να­χές.

Φο­ρού­σαν ανά­λο­γη εν­δυ­μα­σία (μαύρα ρούχα, μαύρο μα­ντή­λι) και προ­σπα­θού­σαν να τους πεί­σουν να αγο­ρά­σουν διά­φο­ρα θρη­σκευ­τι­κά αντι­κεί­με­να που διέ­θε­ταν προς πώ­λη­ση, όπως σταυ­ρου­δά­κια, ει­κο­νί­δια κ.α..

Για την πώ­λη­ση αυτών των αντι­κει­μέ­νων αρ­χι­κά αξί­ω­ναν από τους διερ­χό­με­νους πο­λί­τες να τους δώ­σουν ότι έχουν ευ­χα­ρί­στη­ση, αλλά στην συ­νέ­χεια απαι­τού­σαν το χρη­μα­τι­κό ποσό των 2 ή των 3 ευρώ. Εξε­τα­ζό­με­νες δή­λω­σαν ότι είναι λαϊ­κές και ότι φο­ρού­σαν τα μαύρα ρούχα όχι για να πα­ρου­σια­στούν ως μο­να­χές, αλλά γιατί πεν­θού­σαν συγ­γε­νι­κά τους πρό­σω­πα, χωρίς να διευ­κρι­νί­ζουν ποια. Υπε­στή­ρι­ξαν ακόμη ότι πω­λού­σαν τα θρη­σκευ­τι­κά αντι­κεί­με­να για να ζή­σουν την οι­κο­γέ­νειά τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.