Συμμετέχοντας στους εορτασμούς για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Νεκτάριος Σαντορινιός επισκέφθηκε το νησί της Καλύμνου. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, εκπροσωπώντας την Βουλή των Ελλήνων, παρακολούθησε την παρέλαση και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της πόλης της Καλύμνου, συμμετέχοντας στις μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Στην διήμερη επίσκεψή του στο νησί, ο Νεκτάριος Σαντορινιός πραγματοποίησε συναντήσεις με τοπικούς παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις μεμονωμένες συναντήσεις που είχε με μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου, του Συλλόγου Αλιέων, καθώς και του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Καλύμνου «Ο Θυμαρίτης», ο βουλευτής Δωδεκανήσου είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα των φορέων του νησιού. Αντηλλάγησαν, επίσης, απόψεις για τα τρέχοντα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα θέματα που απασχολούν τους ανωτέρω κλάδους, στα αρμόδια υπουργεία.

Συνάντηση, ακόμη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου, κ. Γ. Γαλουζή, Αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου και του Νεκτάριου Σαντορινιού, κατά την οποία έγινε ενημέρωση για  το έργο του Δήμου αλλά αναλύθηκαν, επίσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, επανέλαβε την πρόθεσή του να σταθεί αρωγός σε όλα τα προβλήματα του νησιού, όπως άλλωστε έχει κάνει μέχρι τώρα. Υπογράμμισε, δε, τον σημαίνοντα ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα ακριτικά νησιά, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για θέσπιση μέτρων στήριξης από την πολιτεία, ώστε οι κάτοικοι των νησιών της Δωδεκανήσου να μην αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Αιγαίο TV, εκφράζοντας και δημόσια τις ευχαριστίες του για την φιλοξενία αλλά και την ιδιαίτερη χαρά του για αυτή την σύντομη, αλλά ουσιαστική επίσκεψή του στο νησί των Σφουγγαράδων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ