Ειδήσεις

Στη Ρόδο από σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος

Στη Ρόδο θα βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος προκειμένου να ασχοληθεί με θέματα σχετιζόμενα με τις αρμοδιότητές του.

Το απόγευμα ο κ. Παπαδόπουλος θα συμμετάσχει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ με συμμετοχή στελεχών του κόμματος.

Στην σύσκεψη αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Ρόδου, που “καίει” τους φορείς του νησιού μας, τους εργαζόμενους του αερολιμένα και τους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Πεταλούδων.
“Ο υφυπουργός κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος έρχεται στη Ρόδο για να λάβει μέρος στην διημερίδα που οργανώνουν η ΕΥΘΥΤΑ και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”, δήλωσε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσσα Βενετοκλή και πρόσθεσε πως ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων θα λάβει μέρος και στην ημερίδα που οργανώνει η Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου αύριο Παρασκευή, 28 Μαρτίου, στις 18.00, στο ξενοδοχείο Mediterranean.

“Στα πλαίσια της επίσκεψης του ο κ. Παπαδόπουλος θα λάβει μέρος σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ. Θα κυριαρχήσει το θέμα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου του νησιού μας. Εμείς θα ζητήσουμε ενημέρωση από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για τις προϋποθέσεις της ιδιωτικοποίησης. Αίτημά μας είναι να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας η παραχώρηση του αερολιμένα σε ιδιώτες”, δήλωσε η κ. Νατάσσα Βενετοκλή.

Σε ερώτηση αν η ΝΟΔΕ τάσσεται υπέρ της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Ρόδου, η κ. Νατάσσα Βενετοκλή δήλωσε:

«Γενικότερα η ΝΔ τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων φθάνει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για την τοπική κοινωνία».

Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ δήλωσε ακόμη πως ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων είναι πρόθυμος να συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς και τις διοικήσεις σωματείων.

Ο υφυπουργός θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 28 Μαρτίου, ομιλία και στην διημερίδα που διοργανώνουν η ΕΥΘΥΤΑ και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ αναφέρθηκε και στις δημοτικές εκλογές με αφορμή και τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει πρόθεση να συνεργαστούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ρόδου κκ. Χατζής Χατζηευθυμίου και Στράτος Καρίκης.

“Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το θέμα αυτό. Η ΝΔ σε κεντρικό επίπεδο και ως εκ τούτου και στο Δήμο της Ρόδου, δεν θα δώσει χρίσματα και στηρίξεις σε κανένα. Ακόμη και ένα υποψήφιο να είχαμε το ίδιο θα συνέβαινε. Η κοινωνία θα πρέπει να επιλέξει τον αξιότερο. Το γεγονός ότι υπάρχουν δυο άνθρωποι που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ είναι καταξιωμένοι και διεκδικούν το Δήμο Ρόδου δεν είναι όμως κάτι που μας ευχαριστεί. Τα μέλη της παρατάξεως θα μοιραστούν με αφορμή τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες”.

Η κ. Νατάσσα Βενετοκλή αναφέρθηκε και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ με συμμετοχή των πρώην προέδρων της ΝΟΔΕ και του βουλευτή κ. Β. Υψηλάντη.

“Στη συνάντηση έδωσε το παρών ο κ. Χατζής Χατζηευθυμίου. Ακούστηκαν πολλά. Συζητήσαμε για την ανάγκη εκλογικής ετοιμότητας καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις αναμετρήσεις με κυρίαρχη αυτή των ευρωκλογών. Ζητήθηκε η συνδρομή όλων για την ευόδωση του αγώνα”, δήλωσε η κ. Νατάσσα Βενετοκλή και πρόσθεσε πως με αφορμή ότι παρέστη στη συνάντηση ο κ. Χατζής Χατζηευθυμίου έγινε συζήτηση και για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Βούληση όλων ήταν να υπάρξει συναίνεση και συνεργασία. Δεν δημιουργήθηκαν εντάσεις και διαξιφισμοί. Δεν ελήφθησαν όμως και αποφάσεις καθώς η συζήτηση εστιάστηκε στην εκλογική ετοιμότητα”, δήλωσε η κ. Νατάσσα Βενετοκλή.

Σε ερώτηση για τη “σύμπραξη” των παρατάξεων των κκ. Γιώργου Χατζημάρκου και Χαρ. Κόκκινου, για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η κ. Βενετοκλή δήλωσε:
“Όταν δύο παρατάξεις, οι οποίες έχουν το ίδιο όραμα και τις ίδιες σκέψεις για το Νότιο Αιγαίο, ενώνουν τις δυνάμεις τους, είναι κάτι θετικό που δίνει μια περαιτέρω δυναμική στην ήδη διαφαινόμενη δυναμική στην υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Χατζημάρκου”.

Με αφορμή το επικριτικό σχόλιο στο οποίο προέβη για τη ΝΔ ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, η κ. Βενετοκλή δήλωσε πως δεν θα αλλάξει η στάση του κόμματος σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητά του.

“Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος αυτή τη στιγμή ηγείται μιας ανεξάρτητης παράταξης. Σε όποιο χώρο και αν ανήκει κάποιος- ακόμη και στη ΝΔ -μπορεί να μην συμφωνεί με ορισμένες από τις πολιτικές οι οποίες εφαρμόζονται και να κάνει την ανάλογη κριτική. Αυτό δεν αλλάζει κάτι. Εμείς είμαστε πολύ κοντά στην αυτοδιοικητική του ατζέντα”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου