ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΣΙΑΘΡ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΣΙΑΘΡ

Με με­γά­λη επι­τυ­χία ολο­κλη­ρώ­θη­κε το εκ­παι­δευ­τι­κό πρό­γραμ­μα Πρώ­των Βοη­θειών που διορ­γά­νω­σε για τα μέλη του ο ΑΣΙΑ­ΘΡ, με τη σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση που εκ­δό­θη­κε προς ενη­μέ­ρω­ση να ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Με επι­τυ­χία πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το 1ο  εκ­παι­δευ­τι­κό πρό­γραμ­μα ‘’Πρώ­τες Βο­ή­θειες’’ που ορ­γά­νω­σε ο Αθλη­τι­κός Σύλ­λο­γος Ιστιο­πλό­ων Ανοι­κτής Θά­λασ­σας Ρόδου για τα μέλη του, με τη συ­νερ­γα­σία του Σώ­μα­τος Εθε­λο­ντών Σα­μα­ρει­τών Δια­σω­στών και Ναυα­γο­σω­στών Ρόδου του Ελ­λη­νι­κού Ερυ­θρού Σταυ­ρού, πι­στο­ποι­η­μέ­νο από το Διε­θνή Φορέα Πι­στο­ποί­η­σης Lloyd’s Register LRQA.

Όπως ενη­μέ­ρω­σε ο Έφο­ρος Εκ­παί­δευ­σης του ΑΣΙΑ­ΘΡ Μα­νό­λης Σπυ­ρί­δης, τα μα­θή­μα­τα έγι­ναν στην αί­θου­σα του Ερυ­θρού Σταυ­ρού στο Νο­σο­κο­μείο της Ρόδου, την Πα­ρα­σκευή 21/02/2025 και το Σάβ­βα­το 22/02/2025 από τις 9:00 έως τις 15:00 και υλο­ποι­ή­θη­καν από πι­στο­ποι­η­μέ­νους Εκ­παι­δευ­τές του Τομέα Σα­μα­ρει­τών Ρόδου, με ει­δι­κό­τη­τα ‘’Εκ­παι­δευ­τή Πρώ­των Βοη­θειών και CPR/AED’’.

Η εκ­παί­δευ­ση έγινε στις πα­ρα­κά­τω ενό­τη­τες:

-Ει­σα­γω­γή – βα­σι­κές αρχές Πρώ­των Βοη­θειών

-Καρ­διο­α­να­πνευ­στι­κή ανα­ζω­ο­γό­νη­ση

-Αι­μορ­ρα­γί­ες και τραύ­μα­τα

-Επεί­γο­ντα πε­ρι­στα­τι­κά

-Αξιο­λό­γη­ση

Το πρό­γραμ­μα πα­ρα­κο­λού­θη­σαν οι πα­ρα­κά­τω 18 ιστιο­πλό­οι, μέλη του ΑΣΙΑΘ Ρόδου, οι οποί­οι έλα­βαν τη σχε­τι­κή πι­στο­ποί­η­ση με ισχύ για πέντε χρό­νια: Σταύ­ρας Στα­μά­τιος, Κου­μνά­κης Νι­κό­λα­ος, Κρα­νί­δης Μερ­κού­ριος, Χα­τζη­δη­μη­τρί­ου Νι­κό­λα­ος, Βο­για­τζής Αντώ­νιος, Φου­τού­λη Αντω­νία, Elizabeth Cass – Kanti, Δου­ρά­κας Σω­τή­ριος, Σχούρ­μαν – Δου­ρά­κα Νι­κο­λέτ­τα, Τα­ρά­λης Πα­να­γιώ­της, Κου­μπιά­δης Ελευ­θέ­ριος, Κλα­δο­γέ­νη Μαρία, Σκα­λέ­ρης Ιω­άν­νης, Τσι­τσε­κλής Χρή­στος, Γε­ρό­λυ­μος Νι­κό­λα­ος, Κω­βαί­ος Μι­χα­ήλ, Padurariou Eduard, Thi Chi Thao Nguyen.

-Το Δ.Σ. και τα μέλη του ΑΣΙΑ­ΘΡ, εκ­φρά­ζου­με τις θερ­μές ευ­χα­ρι­στί­ες μας, στο Σώμα Σα­μα­ρει­τών Ρόδου για την πο­λύ­τι­μη, άρτια και εθε­λο­ντι­κή προ­σφο­ρά στον Σύλ­λο­γό μας και γε­νι­κό­τε­ρα στον τόπο μας και δη­λώ­νου­με ότι θα εί­μα­στε συ­μπα­ρα­στά­τες στο έργο τους, αντα­πο­κρι­νό­με­νοι σε οποια­δή­πο­τε βο­ή­θεια μας ζη­τη­θεί.

Επι­ση­μαί­νε­ται στο ση­μείο αυτό, ότι, κατά την φε­τι­νή αγω­νι­στι­κή πε­ρί­ο­δο, όλα τα σκάφη του ΑΣΙΑ­ΘΡ θα έχουν στο πλή­ρω­μά τους του­λά­χι­στον δύο μέλη, πι­στο­ποι­η­μέ­να στις Πρώ­τες Βο­ή­θειες και στις Επι­κοι­νω­νί­ες μι­κρής εμ­βέ­λειας.

Επει­δή, όμως ο Σύλ­λο­γος πι­στεύ­ει ότι η επι­μόρ­φω­ση στα αντι­κεί­με­να αυτά είναι μέ­γι­στο θέμα ου­σί­ας για την ασφά­λεια της αν­θρώ­πι­νης ζωής και όχι μόνο τυ­πι­κό, προ­τρέ­πει όλα τα μέλη του να πα­ρα­κο­λου­θή­σουν τα επό­με­να προ­γράμ­μα­τα που θα ορ­γα­νω­θούν σύ­ντο­μα, συ­μπλη­ρώ­νο­ντας τις φόρ­μες εκ­δή­λω­σης εν­δια­φέ­ρο­ντος για συμ­με­το­χή, που υπάρ­χουν στην ιστο­σε­λί­δα του Συλ­λό­γου www.oycr.gr

Επί­σης, μαζί με την ενη­μέ­ρω­ση που γί­νε­ται κάθε χρόνο πριν από την έναρ­ξη της αγω­νι­στι­κής πε­ριό­δου από τα στε­λέ­χη των επι­τρο­πών αγώ­νων, σχε­τι­κά με τους κα­νο­νι­σμούς και τις αλ­λα­γές στα συ­στή­μα­τα κα­τα­μέ­τρη­σης, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί πα­ράλ­λη­λα σε­μι­νά­ριο ‘’Πρώ­των Βοη­θειών’’ από το Σώμα Σα­μα­ρει­τών Ρόδου για όλα τα μέλη μας που επι­θυ­μούν να το πα­ρα­κο­λου­θή­σουν».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.