ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τις ποδιές τους βάζουν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες του Νοτίου Αιγαίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
876

Στις 3 Μαρ­τί­ου μαζί με την Αρ­γυ­ρώ Μπαρ­μπα­ρί­γου και τη Λέσχη Αρ­χι­μα­γεί­ρων

Ξε­κι­νά η δράση Aegean Mamas Know Best στο πλαί­σιο της Γα­στρο­νο­μι­κής Πε­ρι­φέ­ρειας της Ευ­ρώ­πης Νότιο Αι­γαίο 2019 σε συ­νερ­γα­σία με τα ΚΕΚ Γεν­νη­μα­τάς

Ανοι­χτό κά­λε­σμα στις μα­μά­δες, τις μα­μά­δες  των μα­μά­δων και τα παι­διά πραγ­μα­το­ποιεί η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, το ΚΕΚ Γεν­νη­μα­τάς & η Λέσχη Αρ­χι­μα­γεί­ρων Κυ­κλά­δων & Δω­δε­κα­νή­σου, που στο πλαί­σιο του προ­γράμ­μα­τος της Γα­στρο­νο­μι­κής  Πε­ρι­φέ­ρεια  της Ευ­ρώ­πης για το 2019 Taste the Seasons, υλο­ποιεί το Σάβ­βα­το 3 Μαρ­τί­ου τη δράση  “Aegean mamas know best”, όπου  «το παρών» θα δώσει η Πρέ­σβης  της Γα­στρο­νο­μι­κής Πε­ρι­φέ­ρειας, κ. Αρ­γυ­ρώ Μπαρ­μπα­ρί­γου.

Η δράση “Οι μα­μά­δες του Αι­γαί­ου γνω­ρί­ζουν κα­λύ­τε­ρα- Aegean mamas know best”, η οποία θα ξε­κι­νή­σει από τη Ρόδο και θα συ­νε­χι­στεί και σε άλλα νησιά του Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, θα λάβει χώρα στο Ρο­δί­νι, από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το με­ση­μέ­ρι, στη διάρ­κεια της οποί­ας,  οι μα­μά­δες, οι για­γιά­δες και τα παι­διά, οι μι­κροί κη­που­ροί του Αι­γαί­ου, θα έχουν την ευ­και­ρία να ενη­με­ρω­θούν για τον τρόπο πα­ρα­σκευ­ής πα­ρα­δο­σια­κών συ­ντα­γών του Νο­τί­ου Αι­γαί­ου αλλά και να συ­νο­μι­λή­σουν και να μα­γει­ρέ­ψουν μαζί με σεφ της Λέ­σχης Αρ­χι­μα­γεί­ρων Δω­δε­κα­νή­σου και Κυ­κλά­δων και την αγα­πη­μέ­νη σε όλους σεφ Αρ­γυ­ρώ Μπαρ­μπα­ρί­γου.

Φρέ­σκα ζυ­μα­ρι­κά, πίτες αλλά και με­λε­κού­νια είναι μόνο λίγες από τις συ­ντα­γές που θα δη­μιουρ­γή­σουν οι σεφ παρέα με τα παι­διά, τις μα­μά­δες τους και τις για­γιά­δες τους.

Αξί­ζει ακόμη να ση­μειω­θεί ότι τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες, στο πλαί­σιο του πρό­τζεκτ αυτού, η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, τα ΚΕΚ Γεν­νη­μα­τάς και η Λέσχη Αρ­χι­μα­γεί­ρων Κυ­κλά­δων & Δω­δε­κα­νή­σου, θα υπο­δε­χθούν στο Ρο­δί­νι, μα­θη­τές από σχο­λεία της Ρόδου και τις μα­μά­δες τους, προ­κει­μέ­νου να τους ενη­με­ρώ­σουν και να υλο­ποι­ή­σουν πα­ράλ­λη­λα συ­ντα­γές.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να την Πέμ­πτη, θα γίνει  ει­δι­κό αφιέ­ρω­μα από την διαι­το­λό­γο – δια­τρο­φο­λό­γο και κ. Χρύσα Κα­ρα­γιάν­νη  στα λα­χα­νι­κά, τις ευ­ερ­γε­τι­κές τους ιδιό­τη­τες αλλά και στον τρόπο που μπο­ρού­με να τα συν­δυά­σου­με  και να τα εντά­ξου­με στη δια­τρο­φή μας.

Αντί­στοι­χα, την Πα­ρα­σκευή, πάλι μα­θη­τές δη­μο­τι­κών και νη­πια­γω­γεί­ων, θα έχουν την ευ­και­ρία να ενη­με­ρω­θούν από την δια­τρο­φο­λό­γο- διαι­το­λό­γο κ. Σου­ζάν­να Ιω­α­κει­μί­δου για την δια­τρο­φι­κή αξία των θη­σαυ­ρών της θά­λασ­σας του Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, ενώ μά­λι­στα θα τους δοθεί η ευ­και­ρία με την κα­θο­δή­γη­ση των σεφ της λέ­σχης Αρ­χι­μα­γεί­ρων Δω­δε­κα­νή­σου και Κυ­κλά­δων, να δη­μιουρ­γή­σουν διά­φο­ρες πα­ρα­σκευ­ές όπως ψα­ρο­κρο­κέ­τες κ.α.

Το ΚΕΚ Γεν­νη­μα­τάς διορ­γα­νώ­νει σε­μι­νά­ρια εκ­παί­δευ­σης και κα­τάρ­τι­σης σε ενή­λι­κες σε συ­νερ­γα­σία με τη Λέσχη Αρ­χι­μα­γεί­ρων στο πλαί­σιο του τα­κτι­κού προ­γράμ­μα­τος δρά­σε­ών του.

Σε όλες τις εκ­δη­λώ­σεις θα συμ­με­τέ­χει το Πε­ρι­φε­ρεια­κό Φυ­τώ­ριο Νο­τί­ου Αι­γαί­ου το οποίο θα ενη­με­ρώ­σει τα παι­διά για τη δράση Aegean Gardener.

 

www.aegeangastronomy.gr

#tastetheseasons

#aegeanlikenoother

#aegeanmamasknowbest

#aegeangardener

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.