Ειδήσεις

Οριστική αποπομπή των επίορκων γιατρών ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Τα φαινόμενα διαφθοράς και χρηματισμού γιατρών καταδίκασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, με αφορμή τη σύλληψη γιατρού για «φακελάκι».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βλασταράκος είπε: «Ο ΠΙΣ καταδικάζει απερίφραστα κάθε φαινόμενο διαφθοράς και χρηματισμού δημοσίων λειτουργών σε οποιοδήποτε επίπεδο και καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες τυχόν υποπίπτουν στην αντίληψή τους».

«Ο ΠΙΣ», συνεχίζει, «θεωρεί ότι είναι απαράδεκτη και ανάλγητη εκείνη η συμπεριφορά δημοσίων λειτουργών οι οποίοι, σε μία εποχή ανθρωπιστικής κρίσης που απαιτεί κοινωνική αλληλεγγύη, εκμεταλλεύονται την θέση τους και την ανάγκη των συνανθρώπων τους, στην πιο δύσκολη στιγμή των τελευταίων».

Ο κ. Βλασταράκος ζητεί την οριστική αποπομπή των επιόρκων ιατρών από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Παράλληλα όμως, ζητεί και από την Πολιτεία να αναβαθμίσει το ιατρικό μισθολόγιο «πείνας» των γιατρών του ΕΣΥ προκειμένου η στόχευση για ευπρεπή ιατρική λειτουργία και απάλειψη τέτοιων φαινομένων να γίνει πραγματικότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου