ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Bloomberg: Δοκιμάζεται η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ

Στη στή­ρι­ξη των Ελ­λή­νων προς τη νέα κυ­βέρ­νη­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ανα­φέ­ρε­ται αντα­πό­κρι­ση της Maria Petrakis από την Αθήνα στο BLOOMBERGμε τίτλο «Tsipras Reversal Draws Greek Sympathy as Party Rumblings Rise» επι­ση­μαί­νο­ντας ότι από αυτήν θα εξαρ­τη­θεί και η επι­τυ­χία της συμ­φω­νί­ας που επε­τεύ­χθη αυτή την εβδο­μά­δα με τους πι­στω­τές της χώρας.

Όπως επι­ση­μαί­νε­ται, με­τα­ξύ άλλων, μο­λο­νό­τι οι απλοί Έλ­λη­νες πο­λί­τες ανα­γνω­ρί­ζουν τις προ­σπά­θειες της κυ­βέρ­νη­σης να υπε­ρα­σπι­σθεί τα δί­καιά τους, έστω και χωρίς επι­τυ­χία, η ανα­τρο­πή που ση­μειώ­θη­κε με την συμ­φω­νία θα μπο­ρού­σε να θέσει σε δο­κι­μα­σία την ενό­τη­τα του κυ­βερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος, ενώ γί­νε­ται ανα­φο­ρά στην κρι­τι­κή που άσκη­σε ο ευ­ρω­βου­λευ­τής του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, Μα­νώ­λης Γλέ­ζος, για την συμ­φω­νία.

Οι Έλ­λη­νες, όπως επι­ση­μαί­νε­ται, δεν θέ­λουν πλέον να δουν την επι­στρο­φή των ημε­ρών της δια­κυ­βέρ­νη­σης από τον πρώην Πρω­θυ­πουρ­γό, Γιώρ­γο Πα­παν­δρέ­ου, όταν η ψή­φι­ση των μέ­τρων λι­τό­τη­τας συ­νο­δεύ­ο­νταν από απο­χω­ρή­σεις βου­λευ­τών του τότε κυ­βερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος και από έντο­νες δια­δη­λώ­σεις πο­λι­τών.

«Υπάρ­χουν πάντα αντι­δρά­σεις σε όλα τα κόμ­μα­τα όταν τα πράγ­μα­τα δεν βα­δί­ζουν σύμ­φω­να με το σχέ­διο. Ελ­πί­ζω ότι θα έχου­με ένα καλό Πάσχα χωρίς προ­βλή­μα­τα και τα­ρα­χές» επι­ση­μαί­νει η Πα­ρα­σκευή Ψυ­χί­δου, που δια­θέ­τει κα­τά­στη­μα ανα­μνη­στι­κών ειδών στην Πλάκα.

Οι δη­μο­σκο­πή­σεις δεί­χνουν ότι η στή­ρι­ξη προς τον Αλέξη Τσί­πρα, διευ­ρύν­θη­κε μετά τις εκλο­γές, πα­ρέ­χο­ντας, παρά τις δια­φω­νί­ες στε­λε­χών του κόμ­μα­τος. Δη­μο­σκό­πη­ση της Public Issue, που δη­μο­σιο­ποι­ή­θη­κε στις 22 Φε­βρουα­ρί­ου και πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε με­τα­ξύ 12 και 17 Φε­βρουα­ρί­ου, πριν από τη συμ­φω­νία των Βρυ­ξελ­λών, με­τα­ξύ 1.008 πο­λι­τών, έδει­ξε ότι το 64% θε­ω­ρεί ότι η χώρα βα­δί­ζει προς τη σωστή κα­τεύ­θυν­ση, ένα εύ­ρη­μα πρω­τό­γνω­ρο τα τε­λευ­ταία 20 χρό­νια, σύμ­φω­να με τους δη­μο­σκό­πους.

Το αί­σθη­μα αι­σιο­δο­ξί­ας ανέ­βη­κε στο 29% από το 10% προ των εκλο­γών, ενώ η δη­μο­τι­κό­τη­τα του κ. Τσί­πρα εκτο­ξεύ­θη­κε στο 87%, 42% πε­ρισ­σό­τε­ρες μο­νά­δες από την πε­ρί­ο­δο προ των εκλο­γών.

«Του­λά­χι­στον προ­σπα­θούν να δια­πραγ­μα­τευ­τούν. Δεν το έχω ξα­να­δεί. Λένε για πρώτη φορά ότι ο Βορ­ράς και ο Νότος δεν βρί­σκο­νται στην ίδια βάρκα και αυτό είναι καλό», επι­ση­μαί­νει ο Κων­στα­ντί­νος Βε­λου­νά­κης που δια­τη­ρεί κα­τά­στη­μα κο­σμη­μά­των στο κέ­ντρο της Αθή­νας και ο οποί­ος δεν ψή­φι­σε τον κ. Τσί­πρα.

Όπως επι­ση­μαί­νει η αντα­πό­κρι­ση η στή­ρι­ξη της κοι­νής γνώ­μης θα μπο­ρού­σε να είναι κρί­σι­μης ση­μα­σί­ας για την δυ­να­τό­τη­τα του κ. Τσί­πρα να εφαρ­μό­σει τη συμ­φω­νία που επε­τεύ­χθη με τους εταί­ρους της Ευ­ρω­ζώ­νης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.