Ειδήσεις

Ο κ. Μ. Καμπουρόπουλος περιμένει τις αποφάσεις του δημάρχου κ. Στ. Κουσουρνά

Σε αναμονή των ανακοινώσεων του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά για τη συμμετοχή του ή μη στις εκλογές της αυτοδιοίκησης, τελεί ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος.

Σε ερώτηση συγκεκριμένα αν έχει λάβει τις αποφάσεις του για τις εκλογές, ο κ. Καμπουρόπουλος ξεκαθάρισε χθες πως τελεί σε αναμονή των κινήσεων που θα κάνει ο δημάρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Σχετικά με την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο κ. Μ. Καμπουρόπουλος τόνισε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα και πως εστιάζει πλέον την προσοχή του στο Δήμο Ρόδου.
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού αναφέρθηκε και στα νέα έντυπα προβολής της Ρόδου που επιδιώκεται να κυκλοφορήσουν το φετινό καλοκαίρι.

«Θα προχωρήσουμε στην έκδοση εντύπων που θα αφορούν τη γαστρονομία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τη χλωρίδα και πανίδα της Ρόδου», δήλωσε ο κ. Καμπουρόπουλος και πρόσθεσε πως η δημιουργία των εντύπων αυτών χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life.
«Σχεδιάζουμε τώρα το έντυπο για τη γαστρονομία που αποτελεί σημαντική ειδική μορφή τουρισμού. Προσπάθεια για την ανάπτυξή της, είχα κάνει την περίοδο της θητείας μου στη Νομαρχία Δωδεκανήσου πριν από δεκατέσσερα χρόνια. Μετά από προσπάθειες δυο ετών δημιουργήθηκε ένα αξιόλογο βιβλίο με παραδοσιακές συνταγές των νησιών. Μπορεί να μας βοηθήσει στην εκτύπωση των νέων εντύπων», δήλωσε ο κ. Καμπουρόπουλος και πρόσθεσε πως υπάρχουν άλλες περιοχές της χώρας που έχουν εκμεταλλευθεί ιδιαίτερα τη γαστρονομία τους.

«Ο γαστρονομικός τουρισμός γνωρίζει μεγάλη άνθηση στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει πως μπορούμε να προβάλουμε τη δωδεκανησιακή κουζίνα που είναι συνυφασμένη με την υγιεινή διατροφή της Μεσογείου. Η Περιφέρεια θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το βιβλίο αυτό για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού», τόνισε ο κ. Καμπουρόπουλος και πρόσθεσε πως η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου θα χρησιμοποιήσει στοιχεία από το συγκεκριμένο βιβλίο, που αφορούν τη Ρόδο, για να δημιουργήσει το έντυπο για το γαστρονομικό τουρισμό.

Ο κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος αναφέρθηκε και στο έντυπο για το θρησκευτικό τουρισμό που κυκλοφόρησε και έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ροδιτών, που επικοινωνούν μαζί του.

«Μετά τις ανακοινώσεις που κάναμε δεχθήκαμε αρκετά τηλεφωνήματα από πολίτες που θέλουν να μας δώσουν πληροφορίες. Εμείς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου προσπαθήσαμε να καταγράψουμε τα θρησκευτικά μνημεία που διαθέτουμε. Έγινε μια καλή αρχή. Το έντυπο μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω», δήλωσε ο κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος και πρόσθεσε πως το νέο έντυπο θα βοηθήσει πολύ τους ξένους επισκέπτες.

«Είναι ένα πρώτο βήμα. Το έντυπο έχει ήδη μεγάλη ζήτηση από τους Ροδίτες. Η διανομή στους ξένους επισκέπτες θα ξεκινήσει το καλοκαίρι», δήλωσε ο κ. Καμπουρόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου