Ειδήσεις

«Άτυπη η συζήτηση στο Άμστερνταμ» απαντά το Βέλγιο στα περί στρατοπέδου στην Ελλάδα

Η εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών του Βελγίου απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικό με τις πληροφορίες για βελγικές πιέσεις προς την Ελλάδα στο ζήτημα του προσφυγικού. «Ανεπίσημες οι συζητήσεις στο Άμστερνταμ» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του βέλγου υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος ζήτησε σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα την δημιουργία στρατοπέδου για 400.000 μετανάστες.
Όπως μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga η εκπρόσωπος Τύπου του Φράνκεν δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει τις δηλώσεις Μουζάλα περί πιέσεων από την πλευρά του Βελγίου να γίνουν απωθήσεις των προσφύγων.

«Οι συζητήσεις στο Άμστερνταμ ήταν ανεπίσημες και έγιναν μέσα σε ένα χαλαρό κλίμα και δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο» σημείωσε.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να προσθέσει πως εξαιτίας του άτυπου χαρακτήρα του Συμβουλίου τίποτα από όσα είπε ο Tεο Φράνκεν δεν αποτελεί επίσημη θέση της βελγικής κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, ο νέος υπουργός Άμυνας της Αυστρίας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός εταίρος στη δημιουργία των λεγόμενων hotspots για την πρώτη υποδοχή και την κατανομή των προσφύγων.

O Πέτερ Ντόσκοτσιλ, κατά τη σημερινή ορκωμοσία του από τον αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο, Χάιντς Φίσερ, στο προεδρικό μέγαρο στη Βιέννη, επισήμανε πως δεν θέλει να συμμεριστεί τις απειλές που έχει εκτοξεύσει η προερχόμενη από το Λαϊκό Κόμμα, αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάννα Μικλ-Λάιτνερ εναντίον της Ελλάδας, για αποπομπή της από τη Ζώνη Σένγκεν – απειλές οι οποίες έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου