Ειδήσεις

Δ. Γάκης: «Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου αποτελεί κορυφαία πράξη αντίστασης και ενότητας του Ελληνικού Λαού»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης συμμετείχε σήμερα Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις εκδηλώσεις για την ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στη Ρόδο, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων.

Μετά την ολοκλήρωση του εορταστικού προγράμματος, ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

«Η επέτειος της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου αποτελεί ένα πολλαπλό σύμβολο υπερηφάνειας για τον Ελληνικό Λαό. Σύμβολο αντίστασης και σύμβολο ενότητας απέναντι στις κάθε λογής επιβουλές. Μετά τον σκληρό χειμώνα του λιμού του 1941-42, το ελληνικό αντάρτικο κάνει την εμφάνισή του με μια ενέργεια που θα κάνει γνωστή σε όλη την Ευρώπη την αντίσταση στον κατακτητή. Ο σημαντικός αντίκτυπος προς τα έξω και η αυτοπεποίθηση που δημιούργησε στο εσωτερικό ενίσχυσαν την Ελληνική Αντίσταση και το φρόνημα του Ελληνικού Λαού. Το τίναγμα της γέφυρας στο Γοργοπόταμο το Νοέμβριο του 1942, ήταν μια επιτυχημένη επιχείρηση που διεξήχθη από κοινού, με ενωμένες τις αντιστασιακές δυνάμεις. Μπόλιασε μια ολόκληρη γενιά, με το πνεύμα του πατριωτισμού, της αντίθεσης και της εξέγερσης ενάντια στο φασισμό, για την εθνική απελευθέρωση και ανεξαρτησία, για μια καλύτερη ζωή. Η πολύτιμη παρακαταθήκη του είναι επίκαιρη και σήμερα, που οι προκλήσεις είναι διαφορετικές. Το μήνυμα της ενότητας και της αντίστασης, της ελπίδας και της προσδοκίας ενός καλύτερου μέλλοντος παραμένει αναλλοίωτο και μας εμπνέει. Ιδιαιτέρως σήμερα, που η Ιστορία φαίνεται να αμφισβητείται και να αναθεωρείται σε όλον τον κόσμο, ο «Γοργοπόταμος», εμβληματικό σύμβολο και ανάμνηση της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Αντίστασης στον πόλεμο και το ναζισμό, πρέπει να μείνει ζωντανό. Για να διατηρεί τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου