Ρεπορτάζ

Αποκέντρωση υπηρεσιών προς τις δημοτικές ενότητες από τον Δήμο Ρόδου

Στην αποκέντρωση σημαντικών διευθύνσεων σε δημοτικές ενότητες της Ρόδου, προσανατολίζεται ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σάββας Διακοσταματίου.
«Θα προτείνω να ισχυροποιηθούν και να επεκταθούν εκτός πόλεως Ρόδου ορισμένες Διευθύνσεις. Για παράδειγμα στο διοικητικό κομμάτι, που θα περικλείει τις δημοτικές ενότητες Καλλιθέας, Αφάντου και Αρχαγγέλου γιατί, να μην υπάρχει μια πολύ ισχυρή Διεύθυνση που θα έχει τα πάντα; Το ίδιο μπορεί να γίνει και σε άλλες διοικητικές ενότητες που θα περιλαμβάνουν τους πρώην ΟΤΑ του νησιού . Με τον τρόπο αυτό θα λυθούν πολλά προβλήματα και θα εξυπηρετούνται οι πολίτες χωρίς καθυστερήσεις. Είναι ανάγκη να αποκεντρωθούν οι υπηρεσίες. Αυτό θα προτείνω στο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Διακοσταματίου και πρόσθεσε πως η μέχρι τώρα εμπειρία του «Καλλικράτη» έδειξε πως η αποκέντρωση των υπηρεσιών είναι μονόδρομος.
Ο κ. Σάββας Διακοσταματίου ξεκαθάρισε πως αυτό που επιθυμεί από τους εργαζόμενους του Δήμου Ρόδου είναι η παραγωγικότητα.
«Δεν πραγματοποιώ αιφνιδιαστικές επισκέψεις στις υπηρεσίες και δεν έχω το σύνδρομο του παρουσιολογίου των 07.00. Θέλω αύξηση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητα. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνεται και καταστρατήγηση του ωραρίου. Απευθύνομαι σε ανθρώπους με γνώσεις, πτυχία και μεταπτυχιακά. Δεν πάω να τους κάνω έφοδο. Τους επισκέπτομαι για να εξετάσω τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν και τα προβλήματα τους. Αν όμως ανακαλύψω πως υπάρχουν απουσίες κατ εξακολούθηση, θα υπάρξει θέμα», τόνισε ο κ. Σάββας Διακοσταματίου και συμπλήρωσε πως οι εργαζόμενοι του Δήμου θα πρέπει να κάνουν κανονικά χρήση του δικαιώματος της αδείας.
«Δεν θα μετακυλίονται άδειες στο επόμενο έτος. Αυτό θα γίνεται μόνο αν υπάρχουν σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες. Έτσι έδωσα εντολή, όσοι μπορούν, να λάβουν τις άδειες τους την τρέχουσα περίοδο», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.
Ο κ. Σάββας Διακοσταματίου αναφέρθηκε και στις επισκέψεις που πραγματοποιεί σε υπηρεσίες του Δήμου, που λειτουργούν σε δημοτικές ενότητες της Ρόδου.
«Χθες επισκέφθηκα τις Καλυθιές και την Ιαλυσό και σήμερα ήμουν στη Σορωνή. Προσπαθώ να καταγράψω τα προβλήματα ώστε μετά τα Χριστούγεννα να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. Στόχος είναι να καταστεί ο Δήμος πιο λειτουργικός. Έγιναν κάποια λάθη από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Πρέπει τώρα να παρέμβουμε διορθωτικά», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.
Οι μαθητές του
3ου Λυκείου Ρόδου
Ο κ . Σάββας Διακοσταματίου είχε συνάντηση χθες με 16 μαθητές του τμήματος Α4 του 3ου Λυκείου Ρόδου.
Τα παιδιά επισκέφθηκαν το Δημαρχείο στο πλαίσιο του μαθήματος της πολιτικής παιδείας.
«Είχα τη χαρά να δεχθώ στο γραφείο του δημάρχου τους μαθητές του τμήματος Α4 του 3ου Λυκείου Ρόδου. Τους ενημέρωσα για τις αρμοδιότητες που έχουμε και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πολίτες. Συζητήσαμε για την εκλογική διαδικασία και ανταλλάξαμε απόψεις. Θα επανέλθουν για περισσότερες πληροφορίες», δήλωσε ο κ. Σάββας Διακοσταματίου.
«Μαθητές του τμήματος Α4 του 3ου Λυκείου Ρόδου επισκέφθηκαν το Δήμο στο πλαίσιο του μαθήματος πολιτική παιδεία. Θεώρησα πως το καλύτερο θα ήταν να δουν τις υπηρεσίες σε λειτουργία και να συνομιλήσουν με ανθρώπους που ασκούν διοίκηση. Αρκετά παιδιά δεν είχαν επισκεφθεί το Δημαρχείο και την αίθουσα που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο», δήλωσε η καθηγήτρια κ. Ιουλία Γούρλα.

«Επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο για να δούμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες που παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες Ενημερωθήκαμε και γνωρίζουμε περισσότερα για την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού », δήλωσε η μαθήτρια κ. Κατερίνα Μπούκλα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου