Σκληρές απαντήσεις στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σε όσα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε στην τελευταία του συνέντευξη δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνομιλία του με τη Realnews, ενώ παράλληλα αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Πράγματι ο Σόιμπλε δεν έχει προκαταλήψεις απέναντι στην Αριστερά. Εφόσον η αριστερή κυβέρνηση κάνει αυτό που της λέει, ο κ. Σόιμπλε δεν έχει κανένα πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ δηλώνει πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πολλές φορές του θυμίζει τον Χένρι Φορντ, ο οποίος διαφήμιζε το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής διαλαλώντας:

«Μπορείτε να το αγοράσετε σε ό,τι χρώμα θέλετε, αρκεί να είναι μαύρο»! «Ετσι και ο κ. Σόιμπλε. Μας λέει: Μπορείτε να έχετε ό,τι ιδεολογία θέλετε, αρκεί να εφαρμόζετε το δηλητηριώδες μνημόνιο». Ταυτόχρονα, αρνείται ότι λαμβάνει 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξη, επιτίθεται στην «Αυγή» που ανέδειξε το θέμα, ενώ επιμένει ότι το τρίτο μνημόνιο αποτελεί μέρος του σχεδίου Σόιμπλε για να οδηγηθεί η χώρα στο Grexit.

Ρωτήσαμε τον Γιάνη Βαρουφάκη αν είναι ακριβής η δήλωση Σόιμπλε ότι «15 υπουργοί του Eurogroup ήθελαν το “προσωρινό” Grexit».

real.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ