Ειδήσεις

Πάνω από 100 βουλευτές καλούνται να καταθέσουν εκ νέου «πόθεν έσχες»

Περίπου 130 βουλευτές, ανάμεσά τους και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, καλούνται να καταθέσουν εκ νέου τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη από την Επιτροπή στη συνεδρίαση της 1ης Σεπτέμβρη, όταν ήταν πρόεδρος η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Το πρόβλημα προέκυψε επειδή τον Απρίλιο του 2015 βουλευτές και υπουργοί κατέθεσαν, όπως υποχρεούνταν, τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους με βάση τον παλαιότερο νόμο, που προέβλεπε έντυπα, και όχι με βάση τον αναθεωρημένο νόμο 4281/2014, που προβλέπει δηλώσεις από δύο έντυπα – σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες τον Απρίλιο δεν υπήρχαν τα σχετικά έντυπα.

Την 1η Σεπτεμβρίου η Επιτροπή αποφάσισε ότι οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν με βάση τον νόμο και αποφάσισε να ενημερωθούν δι’ επιστολής οι υπόχρεοι.

thepressproject.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου