Τοπικές Ειδήσεις

Εγκληση γνωστού ξενοδόχου κατά παντός υπευθύνου του Δήμου Ρόδου

Εγκληση κατά παντός υπευθύνου του Δήμου Ρόδου, αιρετού ή μη καθώς και παντός προστηθέντος υπαλλήλου του, προϊσταμένου ή υπευθύνου της αρμόδιας διευθύνσεως, η οποία έχει ως αρμοδιότητα την επιτήρηση των κτηνοτρόφων βοσκών του νησιού αλλά και κατά άγνωστου ή αγνώστων ιδιοκτητών ποιμνίου προβάτων υπέβαλε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος γνωστής ξενοδοχειακής εταιρείας της Λίνδου.
Η εταιρεία, έχει στην ιδιοκτησία της δύο ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες λειτουργούν στην περιοχή “Πεύκοι”. Για τις ανάγκες των καθημερινών μετακινήσεων του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου έχει στην κυριότητά της ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW, τύπου Χ6, νόμιμα ασφαλισμένου.
O νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας καθημερινά, -πολλές φορές και δύο φορές ημερησίως- χρησιμοποιούσε το όχημα, για την μετάβασή του, από την κατοικία του, η οποία βρίσκεται στη Ρόδο, στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της εταιρείας.
Την 25 Ιουνίου 2019, ημέρα Τρίτη, γύρω στις 20.55 ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, οδηγώντας το παραπάνω όχημα και φορώντας την προβλεπόμενη από το νόμο ζώνη ασφαλείας, ενώ επέστρεφε από την εργασία του στους Πεύκους, στην Ρόδο, ευρισκόμενος στο 33ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου, με κατεύθυνση από την Λίνδο προς τη Ρόδο και ειδικότερα στην ιδιαίτερα επικλινή ανηφόρα η οποία βρίσκεται μετά από την διασταύρωση της Εθνικής οδού με Χαράκι και Μάσαρη και πριν την πρώτη διασταύρωση της Εθνικής οδού Αρχαγγέλου και Μαλώνας, κινούμενος με κανονική ταχύτητα, όχι μεγαλύτερη από 50 χιλιόμετρα, στο δεξιό άκρο της οδού, αιφνιδιαστικά, χωρίς να το αντιληφθεί, επέπεσε με σφοδρότητα στην δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου ένας ακαθόριστος αριθμός προβάτων, δηλαδή κοπάδι, χωρίς οποιοδήποτε ποιμένα, άλλως βοσκό, να το επιτηρεί ή να το συνοδεύει, κινούμενο με μεγάλη ανεξέλεγκτη ταχύτητα επιχείρησε με ορμή να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου, με κατεύθυνση από το ευρισκόμενο στην δεξιά πλευρά του οδοστρώματος ύψωμα, από την Λίνδο προς τη Ρόδο.
Από τον άγνωστο αριθμό προβάτων τα οποία επέπεσαν στο αυτοκίνητο, 4 σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ τα υπόλοιπα καλπάζοντας, διέσχισαν το οδόστρωμα και εξήλθαν αυτού, από την αριστερή πλευρά του, προς την ευρισκόμενη στην αντίθετη πλευρά πλαγιά.
Ο οδηγός, ακινητοποίησε το αυτοκίνητο, το οποίο εξ΄αιτίας της σφοδρότητας της συγκρούσεως με τα δύστυχα ζώα υπέστη μεγάλες ζημιές σε όλη τη δεξιά πλευρά του, αλλά και στο εσωτερικό του, ενώ υπέστη ελαφρύ τραυματισμό, εξ΄ αιτίας του ανοίγματος των αερόσακων.
Μόλις ο οδηγός άρχισε να συνέρχεται από την ταραχή και το σοκ εξ΄αιτίας του ακραίου αυτού τροχαίου ατυχήματος, κάλεσε την οδική βοήθεια προκειμένου να μεταφερθεί το αυτοκίνητο, το οποίο δεν είχε πλέον τη δυνατότητα να κινηθεί, λόγω των σοβαρότατων ζημιών τις οποίες υπέστη οι οποίες σύμφωνα με την από 3/7/2019 εκτίμηση μηχανικού αυτοκινήτων ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 21.729,91 ευρώ.
Το προβλεπόμενο από το νόμο καρτελάκι με τον κωδικό αριθμό του ζώου, το οποίο, εκ του νόμου είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης τους να έχει σε κάθε ένα από αυτά, στο ενώτιό του κάθε προβάτου, είχε επιμελώς κοπεί στον τελευταίο μάλιστα αριθμό με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός του, αφού σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, ο αριθμός δεν ήταν πλήρης με αποτέλεσμα την αδυναμία εντοπισμού του ιδιοκτήτη.

Με την έγκληση υποστηρίζεται ότι αρμόδιοι του Δήμου Ρόδου τέλεσαν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και ο ιδιοκτήτης του ποίμνιου το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος αλλά και το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Γεώργιος Μαυρομάτης και Αικατερίνη Κυπριώτη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • drone    26.09.2019 12:10

    με 50 χλμ… ανέκδοτο!

Σχολιασμός άρθρου